Fra kr. 11.750

Vandring i Andorra, Spanien og Frankrig

Hvorfor kun vandre i ét land, når man kan vandre i tre?


8 dage, hvor du kan opleve dette fantastiske naturområde, som er beliggende i tre lande!

Tre områder, hvor befolkningen har én samlet følelse, nemlig det at være catalansk. Catalanerne er et stolt folk med eget sprog, historie og traditioner.
På denne tur skal vi vandre i vidt forskellig natur, og lære mere om de ”catalanske” lande og befolkningens levevis.


Cerdanya, halvt fransk, halvt spansk

Vi bor i det smukke område Cerdanya, i regionen Catalonien i den sydlige del af Pyrenæerne. Cerdanya er beliggende halvt i Frankrig og halvt i Spanien, men grænser også op til lilleputlandet Andorra.
Her fra vores ”base” i den spanske del af Cerdanya tager vi ud og vandrer i de tre lande. På bjergstier, langs åer, rundt om søer og igennem skove.

Områdets spændende historie

Der er også tid til, at vi lærer om områdets historie. Cerdanya har altid har været et grænseland, der har oplevet mange slag i tidens løb, og som har været under indflydelse af mange folkeslag. Det har været hjemsted for banditter og smuglere, og har huset et utal af klostre og munkeordener. Området var et catalansk grevskab, ind til Pyrenæerfreden i 1659, herefter blev området delt mellem Frankrig og Spanien.

I 1939 krydsede tusindvis af mennesker dalen for at flygte til Frankrig og væk fra Francos tropper.

Imponerende landskabspanoramaer

Cerdanya er et område på godt 1000 km2, og ligger smukt omringet af op til 3000 meter høje bjerge. Det er nok Cataloniens mest imponerende landskabspanoramaer.
Selvom vi vandrer i tre forskellige lande, så har alle områderne en ting tilfælles, nemlig sproget catalansk, som tales, hvad enten vi befinder os i Cerdanya-Spanien, Haute Cerdagne-Frankrig eller Andorra.

 

Og hvad skal vi så smage af lokale retter?

Selvfølgelig skal vi også prøve de gode lokale retter, som f.eks. den lokale ret Trinxat, lavet af kartofler, kål og flæsk eller Anec amb Naps, som er en ret med and. For ikke og tale om de mange lokale produkter, der omfatter et hav af lækre oste, pølser, honninger, m.m.


PRIS:
2 PERS. I DELT SOVEVÆRELSE: PR. PERSON: KR. 11.750,-.1 PERS. I EGET SOVEVÆRELSE: KR.13.750,-
8 DAGE INKL. TRANSPORT
DELTAGERANTAL: 8 – MAX. 14 DELTAGERE.
TUREN LEDES AF:
LONE HENRIKSEN
VI PÅREGNER AT GENNEMFØRE TUREN:
FORÅRET:     29/05-05/06. SAMT 05-12/06.2021
EFTERÅRET: 18-25/09.        SAMT 25/09-02/10.2021
DU KAN TILMELDE DIG VOR MAILINGLISTE NEDERST PÅ DENNE SIDE, HVOR VI UDSENDER EN MAIL OM, HVORNÅR DU KAN BOOKE PLADS PÅ TUREN.
DEN ENKELTE TUR GENNEMFØRES IKKE, SÅFREMT UDENRIGSMINISTERIET FRARÅDER AL UNØDVENDIG REJSE TIL SPANIEN.
PRISERNE ER VEJLEDENDE OG MED FORBEHOLD FOR ÆNDRINGER INDTIL PRISER PÅ FLY OG OVERNATNING ER ENDELIG FASTLAGT AF FLYSELSKAB OG HOTEL.

Vandreturene er på mellem 8 og 11 km og med højdemeter på mellem 300 og 500 meter. Temperaturerne er i maj, juni og september på omkring de 15-18 grader om dagen.

Turene starter normalt kl. 09.00. 
Turen kræver, at du har en almindelig god fysik og lyst til at opleve. Er du i tvivl om du er trænet nok, så ring til Klaus,  på Tlf. 6126 3046.

Deltagerantal: fra 8-14 deltagere med en dansk turleder.

 

Alle fotos er venligst udlånt af: OT Cerdanya, @OTconflentcanigo, Albert Roura, Enric Gonzalez Rodriguez, Isidoro Muñoz.

Er du interesseret i en af vore vandreferier, og gerne vil informeres om hvornår de enkelte ture finder sted efter corona, kan du tilmelde dig vort nyhedsbrev her.
Vi spammer ikke, og du kan naturligvis til hver en tid afmelde dig, med et enkelt klik

 

HAR DU SPØRGSMÅL, ER DU VELKOMMEN TIL AT RINGE TIL KLAUS PÅ TLF: 6126 3046

Klaus Falsing, LIKE2HIKE

Turleder Lone Henriksen

Se interview med Lone.


Læs hvad tidligere deltagere på vandreferier fortæller:

Mette Fabel, fhv. landsformand for Dansk Vandrelaug

STOR TAK FOR OPLEVELSERNE I ANDALUSIENS BJERGE

Jeg var fuld tilfreds med Klaus som arrangør og guide på turen til Frigiliana i november 2017.
Indkvarteringen var god og de guidede ture var meget gennemarbejdede, alsidige og med muligheder for individuelle valg i forhold til udfordringer.
Jeg bærer især turene i bjergene i mit hjerte og mindes dem igen, hver gang jeg dufter rosmarin og timian.
Stor tak for oplevelserne i Andalusiens bjerge

Anette Brunshøj, Tidligere turleder i Dansk Vandrelaug

SKØNNE ANDALUSIEN

Like2hike kombinerer det fineste indenfor spændende naturoplevelser, krydret med kulturoplevelser og hygge. Klaus er nærværende guide, som både kan danne velfungerende grupper og lade gæsterne gå på egen hånd. De små rejsegrupper skaber en intimitet, så man får talt sammen på den gode måde. Andalusiens spisekammer bugner samtidig af citrusfrugter, avocado, frugt, grønt, kød og fisk i skønne retter. Og spaniernes afslappede og gæstfrie indstilling gør det hele til en fantastisk ferie.

Jette Kanneworff

ANBEFALES TIL ALLE NATURELSKERE

Jeg kan varmt anbefale Klaus Falsings vandreture i Andalusien. De er velforberedte, med god variation i naturoplevelserne og med indbyggede kulturoplevelser undervejs. Klaus har også været god til at tage højde for deltagernes formåen, og lave ture af varierende længde og sværhedsgrad.

Det er et betagende smukt område, som man virkelig kan koble af i og bare nyde.

Turene kan anbefales til alle naturelskere, som har prøvet at vandre i bjerge før.

HAR DU SPØRGSMÅL, ER DU VELKOMMEN TIL AT RINGE TIL KLAUS PÅ TLF: 6126 3046

KONTAKT OS

INFO

FØLG OS

×
Ring op
Menu