Vandreferie i Andalusien: Langs Middelhavets kyst • like2hike.dk
www.like2hike-blog.dk, giver dig mange flere oplysninger om turene

Vandreferie i Andalusien: Langs Middelhavets kyst

Vandreferie i Andalusien: Langs Middelhavets kyst. Øst for Malaga er kysten ikke kun hvide sandstrande. Her oplever du et varieret og kuperet stisystem med klipper, der sænker sig ned i havet, afbrudt af små vige med sandstrandstrande og små strandrestauranter, beskyttet af de omgivende klipper. Hør og oplev én af de smalle vandreruter langs kysten, som forfatteren Else By så malende har kaldt for 'Trusseruten'.

Vandreferie i Andalusien: Langs Middelhavets kyst
Langs Middelhavets kyst øst for Malaga strækker de lave bjerge sig ned til vandet og danner en lang række af små og intime strande.

Punta de Cerro Gordo
Første stop på vores vandretur langs Middelhavets kyst er Punta de Cerro Gordo som ligger i 200 meters højde og strækker sig 800 meter ud fra kysten. Det første vi lægger mærke til, er et gammelt velholdt tårn i gult ler. Tårnet er ca.10 meter i højden.

Det blev bygget omkring 1575 som et vagttårn på linie med en række andre vagttårne langs Middelhavets kyst. Tårnenes funktion var at advare befolkningen i området, når pirater og andre fjendtlige skibe var på togt.
Når piraterne nærmede sig om dagen, tændte vagterne bål, som udviklede en kraftig røg, der kunne ses af de nærliggende tårne, og om natten blev der affyret skud.

Er vejret klart, kan vi til begge sider se vagttårnene med regelmæssige mellemrum. De står så tæt, at man typisk kan se to til tre tårne i begge retninger.

På bjergtoppen Cerro Gordo får vi et storslået udsyn ud over kystlinien til begge sider. Mod øst ser vi én af danskernes favoritferiebyer, La Herradura, og mod vest ser vi tydeligt de mange små hvide strande, omgivet af klipper på begge sider.

De små bugter med strande og vandrestierne lidt oppe i højderne
Fra vores udkigspunkt vandrer vi ned til den første lille bugt, Playa de Cantarrijan. Denne lille strand er ukendt for de fleste turister. Stedet er et yndet badested for spaniere, fordi man her kan kombinere en tur i vandet med et besøg på én af de to små gode restauranter, kun få meter fra strandkanten.

Efter et lille hvil og en god kop kaffe vandrer vi lidt op i højden og får igen en fin udsigt ud over landskabet og Middelhavet. Vi går på en typisk vandresti, som snor sig lidt op og ned, mens vi følger kysten. Den danske forfatter, Else Byskov, har skrevet flere bøger om vandreture i Andalusien. Denne vandrerute kalder hun for ’trusseruten’. Ruten er bevokset med lave buske, og har før i tiden været et yndet pausested for yngre spaniere af begge køn.

Efter nogle korte ophold med gode udsigter over det forrevne klippelandskab når vi frem til den næste lille bugt med en fin sandstrand, Playa El Cañuelo. Her finder vi igen et par små strandcaféer. Er vejret fint, er det et oplagt sted at tage sig en lille svømmetur i det salte Middelhav og bagefter nyde et glas friskpresset appelsinsaft, inden turen går op til vores minibus som venter på os P-pladsen.

Gemser og andalusiske bjerggeder
Går vi nogenlunde stille, vil der på denne vandreferie i Andalusien være en god chance for at opleve både gemser og andalusiske bjerggeder. Vi ser, at dyrene nysgerrigt betragter os, inden de elegant springer videre på jagt efter noget at spise, eller for at finde det bedste hvilested – med en formidabel udsigt naturligvis.

Klippehuler beboet af Hippier
Vi sætter os ind i bussen og følger den gamle landevej langs kysten ind mod Nerja. Blot et par kilometer før Nerja stopper vi op ved et udtørret flodleje og følger flodlejet ned til Kysten. Turen er blot et par hundrede meter lang.
Det særlige ved denne tur er, at der på begge sider af flodlejet er høje skrænter med flere huler, der typisk er beboet af hippier, som lever der som huleboere. Nogle dyrker grøntsager og frugttræer på skrænterne, andre tager ind til Nerja og sælger små interessante piber.

Det sidste stykke vej inden, vi når til strandkanten, går vi gennem en tæt rørskov.

Dette stykke af strandkanten er et yndet sted for alverdens hippier, hvor de mødes for et par dage eller et længere stykke tid.

Vi slutter dagens vandring inde i Nerja, hvor vi besøger ’Balcon de Europe’, mens vi nyder én af byens fremragende is.

Denne artikel er skrevet i forbindelse med vores vandreferie i Andalusien, ’Bjerge, vand og vandring’.