Andalusisk lokalkultur og vandring i betagende natur

Vandreferie med ophold på en Andalusisk Finca midt i fredfyldt og smuk natur

24/03-31/03 2019            2 pers i delt lejlighed pr person: kr. 8.200,-  1 person i lejlighed: kr. 9.600,-

Landstedet  Finca Mariposa

Vi bor midt i et stort naturområde, hvor vi dagligt kan følge med i vejrets omskifteligheder og tilrettelægge vores halvdags vandringer. Om eftermiddagen er der fri tid til at benytte finca´ens og omgivelsernes mange muligheder.

Vandringerne

Vi vandrer i roligt tempo ca. 3-4 timer i fire af feriens seks dage. Turene varer fra kl. 09.30 til ca. kl. 14.00. Undervejs holder vi pauser, hvor vi nyder de mange forskellige udsigter over det kuperede andalusiske landskab.

To dage foretager vi
1) en vandring langs den smukke og kuperede kyststrækning i nærheden af Nerja
2) en ekskursion, for eksempel til el Torcal og jættestuerne ved Antequera.

Fritiden

Om eftermiddagen er der mange muligheder. Du kan slappe af på fincaen eller tage en dukkert i pool´en. Du kan også gå på opdagelse i én af de to små hvide andalusiske byer, som ligger ca. 2 km. fra landstedet.

Byerne har ca. 1-2.000 indbyggere, og der er små købmænd, barer og restauranter. Her kan du opleve en andalusisk lokalkultur, som er uspoleret af turismen.

Ud over de nævnte muligheder kan du for eksempel også:

  • tage solbad ved swimmingpoolen
  • dyrke yoga og meditere med udsigt ud over det bølgende landskab
  • studere områdets særlige flora, fauna og geologi
  • gå på opdagelse i nærområdet
  • sammen med stedets kok kreere spændende andalusiske retter
  • arrangere grillmiddag på finca´ens store udendørs grill
  • mod betaling modtage massage og efterfølgende spabad

Landstedet Finca Mariposa

Finca Mariposa er en typisk andalusisk ejendom bygget af en blanding af rustikke materialer og genbrugsmaterialer. Mariposa er bygget for ca. 25 år siden og tænkt som en slags hjem for ældre lokale beboere. I dag drives stedet af et dansk par, Hellemai og Stig, som har omdannet det til et mindre gæstgiveri. 

Hellemai har i 10 år været oldfrue i Danmark og igennem en årrække ejet et lille auberge (hotel og restaurant) i Frankrig. Mariposa er nu  indrettet med sans for spansk stemning.  Værelserne er hyggeligt indrettet med gamle spanske møbler, men helt nye, komfortable senge med dyner som vi kender det hjemmefra. 

Stig er uddannet kok og har i mange år haft restaurant. I dag har han sammen med Hellemai valgt det enkle liv i Andalusien, og deres mad er lavet fra bunden af gode råvarer.

Læs mere om værtsparret og fincaen

Besøg fincaens hjemmeside

Det praktiske

Vi flyver fra København direkte til Malaga (ca. 3 1/2 time). I lufthavnen venter en udlejningsbil på os, hvorefter vi kører til landstedet hvor vi skal bo.  Transport tid i bil tager ca. 1 1/2 time.

Der er linned og håndklæder på stedet.

Morgenmad og frokost/madpakker:
Når der er behov, arrangerer vi transport enten til Sedellas lille købmandsforretning eller til et stort indkøbscenter ca. 30 min. kørsel fra fincaen.

Aftensmad:
I prisen indgår fire aftensmåltider tilberedt af Stig. De tre øvrige aftener kan man enten selv tilberede et aftensmåltid på stedet, eller Klaus arrangerer transport til en lokal restaurant, hvor man kan købe et dejligt aftensmåltid for ca. € 20 incl. drikkevarer.

Jeg hedder Klaus, bor i Vangede sammen med min kæreste Vitha. Jeg har vandret i Andalusien siden 2011 og har kastet min kærlighed på Malaga provinsen, hvor jeg har vandret sammenlagt i mere end ½ år og gennemført mere end 15 vandreture for deltagere.

Område

Deltagere fra pionerturen i 2018 fortæller:

Jeg har virkelig nydt turen i de Andalusiske bjerge her i november, hvor vi har vandret i sydens spisekammer. En overdådighed af mandler, valnødder, granatæbler og kastanjer. Duften af lakrids fra anisplanterne og synet af røde bourgonvillaer og blåviolette morning gloria - noget for alle sanser. Vejret var med os og vi gik fra den ene flotte udsigt til den anden - mod nord sierra Tedeja bjergene med MaRomatoppen på 2047m og mod syd det grønne landskab med spredte hvide huse ud til Middelhavet.

Vi havde fast base i finca Maria Posa, der ligger på en bjergskråning med sin frodige have. Et sted jeg følte mig meget velkommen hos Stig og Hellemai, der er værtsparret. Og Klaus fra Like2hike - et dejlig varmt menneske, der med sit store lokalkendskab har været en rigtig god guide for os.

Venlig hilsen Jette Sauer

 

Efter en god uge i de andalusiske bjerge med Klaus /Like2Hike, kan jeg varmt anbefale konceptet med en kombination af vandring og afslapning.

Med base på et typisk spansk landsted, drevet af et meget gæstfrit dansk værtspar, udforskede vi området med vandreture på ca 4-5 timer. Vi var på enkelte ture til fjernereliggende seværdigheder, som f eks. El Torcal (iflg sagnet en forstenet by) og Middelhavskysten.

Klaus skabte tryghed og gode rammer, som den meget omhyggelige og lydhøre guide, han er.

Det var en dejlig ferie!

1/11-18, Eva Alstrup

 

Tur til Andalusien med Like2hike og Klaus!

Jeg er lige kommet hjem fra 10 dage i Andalusien, hvor vi boede i Finca Mariposa tæt ved Salares og Sedella. Klaus var som vanlig en dygtig turleder, og jeg går stadig som om jeg er i bjergene, der folder sig op og ned, så turen lige derhen til tager lang tid. Naturen var præget af vejret, hvor vejene havde mudderskred efter heftig regn, og den sidste dag var der sne på toppen af det nærmeste bjergplateau. Kølig vind, men godt pakket ind, og høj flot sol gjorde udsigten fra et mirador (et udkikspunkt) helt fantastisk ud over Middelhavet og den sydlige del af Andalusien med Malaga ved kysten. Deroppe var der heste, der løb frit og bjerggeder! Lad mig komme afsted igen...

Anna-Margrethe Foged

Kontakt os

×
Ring op
Menu