8 dage: Kr. 10.250/11.450

Sund mad, motion og velvære i Sydspanien

Turen gennemføres igen efter corona. Følg evt. med på mailinglisten nederst på denne side, hvornår turen bliver aktuel.

 

Oplev hvordan du kombinerer sund mad, motion og velvære på en vandreferie i Andalusien. Bo på en landejendom og oplev lokalegnens specialiteter!

Du vil opleve:

Én af Andalusiens skønne naturparker til fods med alle dens dufte af bl.a. krydderurter som timean, rosemarie, salvie med flere, som bruges i madlavningen!

Hvordan et dansk ægtepar har indrettet seks små lejligheder ved at kombinere enkle spanske landmøbler med danske senge og dyner i en skøn traditionel andalusisk landejendom

hvordan kokken, Stig, fremtryller spændende andalusiske retter og serverer lokale vine hertil. Er du interesseret, deler Stig gerne opskrifter med dig eller fortæller om de lokale vine.

Humøret stiger, når du bevæger dig, sover godt, spiser sund og lækker mad og er i hyggeligt selskab i en lille gruppe på 6-8 deltagere. 

Vandringerne i de lave bjerge som vi bor tæt op ad

På vej ad en gammel handelsrute
Vejen til Salares
udsigt ud over Middelhavet

Vi vandrer i ca. 4-6 timer inklusive pauser om dagen.

Om dagen giver vi os god tid – vi har ingen hastværk, så alle, der er i almindelig god form, kan følge med. 

Vi vandrer på nogle af de gamle handelsveje, som forbandt de små lokale landsbyer med den specielle andalusiske byggestil. Maurerne har igennem ca. 800 år påvirket både landskabet, bebyggelsen og madkulturen.

Vi nyder det varierede landskab med bjergtoppe og dale fyldt med oliven-, citron- og appelsinlunde, og vi indånder duften af timian, rosmarin og salvie.

Vi besøger den lokale vinbonde, hvor vi hører om egnens særlige vine, og prøvesmager nogle af dem.

Vi  kører ned til Middelhavskysten og vandrer ad nogle smukke og varierede stier langs kysten. Undervejs gør vi ophold på en lille strandrestaurant, hvor vi får os en forfriskning og kikker ud over middelhavet med bjergene lige bag os.

Sund mad

Vi bor på landstedet Finca Mariposa. Her vil Stig, der er en erfaren uddannet kok, kræse for os med andalusisk inspirerede retter til aften. I madlavningen indgår mange af de krydderier, vi møder på vore vandringer, og som gør maden duftende og appetitlig. Stig tilbereder også spændende retter for vegetarer og maden er så vidt mulig økologisk. I Andalusien dyrker man mange forskellige druesorter til rød- og hvidvin. Det er en oplevelse at smage disse dejlige vine, som man ellers ikke får smagt.

Stig i køkkenet

Stig i køkkenet

En stor gang pailla

En stor gang pailla

hos restauranten Loraine i Sedella

hos restauranten Loraine i Sedella

Er du interesseret i, hvordan Stig håndterer råvarer og tilbereder de forskellige måltider, er du meget velkommen til at deltage i madlavningen under Stigs kyndige vejledning. 

Tre af aftensmåltiderne spiser vi på  lokale restauranter, så du oplever den specielle stemning der hersker på bodegaer og restauranter i denne del af Andalusien, hvor det stort set kun er spaniere der kommer.

Turen inkluderer morgenmad og frokostmadpakke samt fire aftensmåltider på Finca Mariposa. Maden tilberedes både med eller uden kød. De varme måltider tilberedes enten i køkken/alrum eller udendørs. 

Morgenmaden er nærende, så du har energi til en spændende dags vandring. 

Efter dagens vandring

Duft af timean

Hvordan er det nu timean dufter?

Hvil ved swimmingpool

Hvil på udsigtspunkt

Swimmingpool

Svømmepool

Efter  dagens vandretur, er der flere muligheder for, hvad du kan tilbringe eftermiddagen med:

  • Deltage i tilberedning af aftensmaden sammen med Stig.
  • Slappe af på finca’en eller tage en dukkert i pool’en.
  • Gå på opdagelse i én af de to små hvide andalusiske byer, hvor du kan opleve en andalusisk lokalkultur, som er uspoleret af turismen.  Her kan du møde de lokale mennesker  på torvet, i de små bodegaer eller i de meget små købmandsforretninger, som trods deres lidenhed indeholder et væld af forskellige varer.
  • Studere områdets særlige flora, fauna og geologi
  • Er du mør og træt i kroppen, kan du mod en beskeden betaling bestille en dejlig muskelafslappende massage og et varmt oliebad

Maurerne, landskabet og kulturen

maurisk bro

maurisk bro

 

 

 

MAURISK BRO

udsigt fra Mariposa

 

 

 

Udsigt fra Mariposa

typisk maurisk gade

udsigt ud over Middelhavet ved udsigtstårn

 

 

 

VAGTTÅRN

Maurerne (araberne) har igennem ca. 800 år sat deres præg på Andalusien. Inde i landet har Maurerne etableret et net af handelsveje mellem de små bjerglandsbyer. Vi ser nogle af de gamle broer, som de har bygget. Landskabet bærer stadig præg af deres dyrkningsmetoder med anlæggelse af ‘terrasser’ på stejle bjergskråninger.

Byggestilen er typisk arabisk med smalle stræder, hvide huse og masser af blomsterkrukker. 

Finca Mariposa

Mariposa med naturparken i baggrunden

Mariposa med naturparken i baggrunden

finca Mariposa

finca Mariposa

klar til frokost

klar til frokost

Finca Mariposa er en typisk andalusisk ejendom bygget af en blanding af rustikke materialer og genbrugsmaterialer. Mariposa er bygget for ca. 25 år siden og tænkt som en slags hjem for ældre lokale beboere. I dag drives stedet af et dansk par, Hellemai og Stig, som har omdannet det til et mindre gæstgiveri. 

Hellemai har i 10 år været oldfrue i Danmark og igennem en årrække ejet et lille auberge (hotel og restaurant) i Frankrig. Mariposa er nu  indrettet med sans for spansk stemning.  Værelserne er hyggeligt indrettet med gamle spanske møbler, men helt nye, komfortable senge med dyner som vi kender det hjemmefra. 

Stig er uddannet kok og har i mange år haft restaurant i København. I dag har han sammen med Hellemai valgt det enkle liv i Andalusien, og deres mad er lavet fra bunden af gode råvarer.

Læs mere om værtsparret og Fincaen

Besøg Fincaens hjemmeside

 

Det praktiske

Vi flyver fra København direkte til Malaga (ca. 3 1/2 time). I lufthavnen venter en udlejningsbil på os, hvorefter vi kører til landstedet hvor vi skal bo.  Transport tid i bil tager ca. 1 1/2 time.

Lejlighederne (se lejlighederne)
Der er nye og komfortable senge i alle lejlighederne, og som noget meget u-spansk er der rigtige dyner og hovedpuder, som vi kender det herhjemmefra. 
Der er varme i alle lejligheder og te-køkkener med køleskab. Lejlighedernes stuer er indrettet meget forskelligt med gamle nænsomt restaurede møbler fra spanske hjem på landet.

Der er naturligvis linned og håndklæder på stedet, bortset fra badehåndklæder som du bruger, såfremt du benytter swømmepoolen.

Morgenmad og frokost/madpakker:
Morgenmad indtages i Fincaens store kombinerede spisekøkken. Madpakkerne ordnes straks efter morgenmaden. Hvis vejret er tid det, vil Stig og Hellemai arrangere en picnick tæt ved én af vandreruterne.

Aftensmad:
Fire aftensmåltider, er inklusiv i prisen og indtages på Mariposa. Tre aftensmåltider indtages på et par af de lokale restauranter.


Overskrift

Er du interesseret i en af vore vandreferier, og gerne vil informeres om hvornår de enkelte ture finder sted efter corona, kan du tilmelde dig vort nyhedsbrev her.
Vi spammer ikke, og du kan naturligvis til hver en tid afmelde dig, med et enkelt klik

 

HAR DU SPØRGSMÅL, ER DU VELKOMMEN TIL AT RINGE TIL KLAUS PÅ TLF: 6126 3046

Turleder Klaus Falsing

Jeg hedder Klaus, bor i Gilleleje sammen med min hustru, Vitha. Jeg har vandret i Andalusien siden 2011 og har kastet min kærlighed på Malaga provinsen, hvor jeg har vandret sammenlagt i mere end ½ år og gennemført mere end 20 vandreture for deltagere.

 

 

Deltagere fra pionerturen i 2018 fortæller:

Jette Sauer:

Jeg har virkelig nydt turen i de Andalusiske bjerge her i november, hvor vi har vandret i sydens spisekammer. En overdådighed af mandler, valnødder, granatæbler og kastanjer. Duften af lakrids fra anisplanterne og synet af røde bourgonvillaer og blåviolette morning gloria – noget for alle sanser. Vejret var med os og vi gik fra den ene flotte udsigt til den anden – mod nord sierra Tedeja bjergene med MaRomatoppen på 2047m og mod syd det grønne landskab med spredte hvide huse ud til Middelhavet.

Vi havde fast base i finca Maria Posa, der ligger på en bjergskråning med sin frodige have. Et sted jeg følte mig meget velkommen hos Stig og Hellemai, der er værtsparret. Og Klaus fra Like2hike – et dejlig varmt menneske, der med sit store lokalkendskab har været en rigtig god guide for os.

Eva Alstrup:

Efter en god uge i de andalusiske bjerge med Klaus /Like2Hike, kan jeg varmt anbefale konceptet med en kombination af vandring og afslapning.

Med base på et typisk spansk landsted, drevet af et meget gæstfrit dansk værtspar, udforskede vi området med vandreture på ca 4-5 timer. Vi var på enkelte ture til fjernereliggende seværdigheder, som f eks. El Torcal (iflg sagnet en forstenet by) og Middelhavskysten.

Klaus skabte tryghed og gode rammer, som den meget omhyggelige og lydhøre guide, han er.

Det var en dejlig ferie

Anna-Margrethe Foged:

Jeg er lige kommet hjem fra 10 dage i Andalusien, hvor vi boede i Finca Mariposa tæt ved Salares og Sedella. Klaus var som vanlig en dygtig turleder, og jeg går stadig som om jeg er i bjergene, der folder sig op og ned, så turen lige derhen til tager lang tid. Naturen var præget af vejret, hvor vejene havde mudderskred efter heftig regn, og den sidste dag var der sne på toppen af det nærmeste bjergplateau. Kølig vind, men godt pakket ind, og høj flot sol gjorde udsigten fra et mirador (et udkikspunkt) helt fantastisk ud over Middelhavet og den sydlige del af Andalusien med Malaga ved kysten. Deroppe var der heste, der løb frit og bjerggeder! Lad mig komme afsted igen…

KONTAKT OS

INFO

FØLG OS

×
Ring op
Menu