Sund mad, motion og velvære i Andalusien
09-16/01 samt 16-23/01 2021

8 dage: Kr. 9.200/10.200

Turen er for dig, som ønsker roen ved at bo midt i den andalusiske natur. Du vil opleve et storslået landskab, både som udsigt fra boligen og mens du vandrer i  området, som består af lave bjerge og frodige dale.

Om dagen giver vi os god tid - vi har ingen hastværk. Vi følger nogle af de ruter og stier, som er banet gennem århundreder af bønder og handelsfolk, der har forsynet de små bjerglandsbyer med deres fornødenheder.

Vores kok, Stig, kombinerer sund andalusisk inspireret mad med rigtig gode lokale vine, som du formentlig aldrig har smagt. 

Du trives og får det bedre fysisk samtidig med at humøret stiger, når du bevæger dig, sover godt, spiser sund og lækker mad og er i hyggeligt selskab i en lille gruppe på 6-8 deltagere. 

På denne vandreferie får du masser af muligheder for at opleve et varieret landskab i Sydspanien. Vi bevæger os rundt i lave bjerge, går forbi mindre plantager med mandel- og citrustræer og vandrer langs kysten med mange små sandstrande. Du bor midt i naturen, hvor du tydeligt kan høre og mærke vindens susen, og følge med i årstidens farver og afgrøder.

Området har en særlig historie. Maurerne herskede i ca. 800 år, hvilket landskab og befolkning stadig bærer præg af. Som noget særligt på denne tur, besøger vi en lille, lokal vinbonde.

Maurerne, landskabet og kulturen

maurisk bro

maurisk bro

 

 

 

MAURISK BRO

 

 

 

Udsigt fra Mariposa

udsigt ud over Middelhavet ved udsigtstårn

udsigt ud over Middelhavet ved udsigtstårn

 

 

 

VAGTTÅRN

Maurerne (araberne) har igennem ca. 800 år sat deres præg på Andalusien. Inde i landet har Maurerne etableret et net af handelsveje mellem de små bjerglandsbyer. Vi ser nogle af de gamle broer, som de har bygget. Landskabet bærer stadig præg af deres dyrkningsmetoder med anlæggelse af 'terrasser' på stejle bjergskråninger.

Byggestilen er typisk arabisk med smalle stræder, hvide huse og masser af blomsterkrukker. 

Vandringerne

vagttårn

Vi oplever,  hvordan lokalkulturen har udviklet sig gennem tiderne og hvordan maurernes (araberne) indflydelse har været.

Vi nyder det varierede landskab med bjergtoppe og dale fyldt med oliven-, citron- og appelsinlunde, og vi indånder duften af timian, rosmarin og andre krydderurter.

Vi besøger den lokale vinbonde, hvor vi hører om egnens særlige vine, og prøvesmager nogle af dem.

Vi vandrer på nogle af de gamle handelsveje, som forbandt de små lokale landsbyer med den specielle andalusiske byggestil. Maurerne har påvirket både landskabet og madkulturen.

Vi  kører ned til Middelhavskysten og vandrer ad nogle smukke og varierede stier langs kysten. Undervejs gør vi ophold på en lille strandrestaurant, hvor vi får os en forfriskning og kikker ud over middelhavet med bjergene lige bag os.

 Vi vandrer i ca. 4-6 timer inklusive pauser om dagen. Det foregår et roligt tempo, så alle kan følge med. 

Maden

Stig i køkkenet

Stig i køkkenet

En stor gang pailla

En stor gang pailla

hos restauranten Loraine i Sedella

hos restauranten Loraine i Sedella

 

På Mariposa vil Stig, der er uddannet kok, kræse for os med andalusisk inspirerede retter til aften. I madlavningen indgår mange af de krydderier vi møder på vore vandringer, som gør maden duftende og appetitlig.  Stig tilbereder også spændende retter for vegetarer og maden er så vidt mulig økologisk. 

Er du interesseret i hvordan Stig håndterer råvarer og tilbereder de forskellige måltider, er du meget velkommen til at deltage i tilberedningen under Stigs kyndige vejledning. 

Tre af aftensmåltiderne spiser vi på nogle af de lokale restauranter, så du oplever den specielle stemning der hersker på bodegaer og restauranter i denne del af Andalusien, hvor det stort set kun er spaniere der kommer.

Turen inkluderer morgenmad og frokostmadpakke samt fire aftensmåltider på Finca Mariposa. Maden tilberedes både med eller uden kød. De varme måltider tilberedes enten i køkken/alrum eller udendørs. Tre af aftensmåltiderne foregår på lokale restauranter.

Morgenmaden er nærende, så du har energi til en spændende dags vandring. 

Efter dagens vandring

stræde og udsmykning af huse med blomster
Hvordan er det nu timean dufter?

Hvordan er det nu timean dufter?

Mariposas svømmepøl

Mariposas svømmepøl

Efter hjemkomst fra den daglige vandretur, er der flere forskellige muligheder for, hvad du kan tilbringe eftermiddagen med.

Du kan gå sammen med Stig og blive inspireret af tilberedningen af aftensmaden. Du kan slappe af på fincaen eller tage en dukkert i pool´en.

Du kan også gå på opdagelse i én af de to små hvide andalusiske byer, hvor du kan opleve en andalusisk lokalkultur, som er uspoleret af turismen.  Her kan du møde de lokale mennesker  på torvet, i de små bodegaer eller i de meget små købmandsforretninger, som trods deres lidenhed indeholder et væld af forskellige varer.

Ud over de nævnte muligheder kan du også:

  • dyrke yoga og meditere med udsigt ud over det bølgende landskab
  • studere områdets særlige flora, fauna og geologi
  • Er du mør og træt i kroppen, kan du mod en beskeden betaling bestille en dejlig muskelafslappende massage og et varmt oliebad

Finca Mariposa

finca Mariposa

finca Mariposa

klar til frokost

klar til frokost

Mariposa med naturparken i baggrunden

Mariposa med naturparken i baggrunden

Finca Mariposa er en typisk andalusisk ejendom bygget af en blanding af rustikke materialer og genbrugsmaterialer. Mariposa er bygget for ca. 25 år siden og tænkt som en slags hjem for ældre lokale beboere. I dag drives stedet af et dansk par, Hellemai og Stig, som har omdannet det til et mindre gæstgiveri. 

Hellemai har i 10 år været oldfrue i Danmark og igennem en årrække ejet et lille auberge (hotel og restaurant) i Frankrig. Mariposa er nu  indrettet med sans for spansk stemning.  Værelserne er hyggeligt indrettet med gamle spanske møbler, men helt nye, komfortable senge med dyner som vi kender det hjemmefra. 

Stig er uddannet kok og har i mange år haft restaurant. I dag har han sammen med Hellemai valgt det enkle liv i Andalusien, og deres mad er lavet fra bunden af gode råvarer.

Læs mere om værtsparret og Fincaen

Besøg Fincaens hjemmeside

 

Det praktiske

Vi flyver fra København direkte til Malaga (ca. 3 1/2 time). I lufthavnen venter en udlejningsbil på os, hvorefter vi kører til landstedet hvor vi skal bo.  Transport tid i bil tager ca. 1 1/2 time.

Lejlighederne (se lejlighederne)
Der er nye og komfortable senge i alle lejlighederne, og som noget meget u-spansk er der rigtige dyner og hovedpuder, som vi kender det herhjemmefra. 
Der er varme i alle lejligheder og te-køkkener med køleskab. Lejlighedernes stuer er indrettet meget forskelligt med gamle nænsomt restaurede møbler fra spanske hjem på landet.

Der er naturligvis linned og håndklæder på stedet, bortset fra badehåndklæder som du bruger, såfremt du benytter swømmepoolen.

Morgenmad og frokost/madpakker:
Morgenmad indtages i Fincaens store kombinerede spisekøkken. Madpakkerne ordnes straks efter morgenmaden. Hvis vejret er tid det, vil Stig og Hellemai arrangere en picnick tæt ved én af vandreruterne.

Aftensmad:
Fire aftensmåltider, er inklusiv i prisen og indtages på Mariposa. Tre aftensmåltider indtages på et par af de lokale restauranter.
Turleder Klaus Falsing

Jeg hedder Klaus, bor i Gilleleje sammen med min hustru, Vitha. Jeg har vandret i Andalusien siden 2011 og har kastet min kærlighed på Malaga provinsen, hvor jeg har vandret sammenlagt i mere end ½ år og gennemført mere end 20 vandreture for deltagere.

 

 

Deltagere fra pionerturen i 2018 fortæller:

Jeg har virkelig nydt turen i de Andalusiske bjerge her i november, hvor vi har vandret i sydens spisekammer. En overdådighed af mandler, valnødder, granatæbler og kastanjer. Duften af lakrids fra anisplanterne og synet af røde bourgonvillaer og blåviolette morning gloria - noget for alle sanser. Vejret var med os og vi gik fra den ene flotte udsigt til den anden - mod nord sierra Tedeja bjergene med MaRomatoppen på 2047m og mod syd det grønne landskab med spredte hvide huse ud til Middelhavet.

Vi havde fast base i finca Maria Posa, der ligger på en bjergskråning med sin frodige have. Et sted jeg følte mig meget velkommen hos Stig og Hellemai, der er værtsparret. Og Klaus fra Like2hike - et dejlig varmt menneske, der med sit store lokalkendskab har været en rigtig god guide for os.

Venlig hilsen Jette Sauer

 

Efter en god uge i de andalusiske bjerge med Klaus /Like2Hike, kan jeg varmt anbefale konceptet med en kombination af vandring og afslapning.

Med base på et typisk spansk landsted, drevet af et meget gæstfrit dansk værtspar, udforskede vi området med vandreture på ca 4-5 timer. Vi var på enkelte ture til fjernereliggende seværdigheder, som f eks. El Torcal (iflg sagnet en forstenet by) og Middelhavskysten.

Klaus skabte tryghed og gode rammer, som den meget omhyggelige og lydhøre guide, han er.

Det var en dejlig ferie!

1/11-18, Eva Alstrup

 

Tur til Andalusien med Like2hike og Klaus!

Jeg er lige kommet hjem fra 10 dage i Andalusien, hvor vi boede i Finca Mariposa tæt ved Salares og Sedella. Klaus var som vanlig en dygtig turleder, og jeg går stadig som om jeg er i bjergene, der folder sig op og ned, så turen lige derhen til tager lang tid. Naturen var præget af vejret, hvor vejene havde mudderskred efter heftig regn, og den sidste dag var der sne på toppen af det nærmeste bjergplateau. Kølig vind, men godt pakket ind, og høj flot sol gjorde udsigten fra et mirador (et udkikspunkt) helt fantastisk ud over Middelhavet og den sydlige del af Andalusien med Malaga ved kysten. Deroppe var der heste, der løb frit og bjerggeder! Lad mig komme afsted igen...

Anna-Margrethe Foged

KONTAKT OS

INFO

FØLG OS

×
Ring op
Menu