Pionertur: Oplev Andalusiens mangfoldighed

Vandring på La gran Senda (Den lange sti) med bagagetransport

07/04-14/04 2019        kr. 9.700 / 10.800

vandreferie ved Frigiliana, Andalusien

Ynglende flamingoer i tusindvis, lokalkultur, natur og dyreliv

Oplev Malaga-provinsens storslåede natur og store variation: Lavland med marker, olivenlunde og store søer, lave bjerge med fyrreskove og naturskabte huler samt den berømte mauriske by, Ronda, med dens specielle beliggenhed højt oppe på et klippefremspring.

La Gran Senda strækker sig hele vejen rundt om Malaga-provinsen og går gennem afvekslende landskaber lige fra kyststrækninger til hvide landsbyer og skønne bjergområder.

Hele vandreruten er 620 km lang. Stien blev indviet i 2014, og den er derfor endnu relativt ukendt blandt vandrere. På denne pionertur har vi udvalgt nogle af de mest interessante etaper. 

Vi vandrer fra lavlandsområdet Fuente de Piedra til det bjergrige Ronda.

OM TUREN

Lavlandsområdet i hjertet af Andalusien

I to dage vandrer vi gennem lavlandsområdet med saltvandssøer, kornmarker, olivenlunde og nåleskove. Det helt specielle ved dette område er de over 5.000 ynglende flamingopar og mere end 170 forskellige fuglearter, som er på træk, eller lever i områdets søer, og som besøges af ornitologer fra hele verden.

Foldebjerge og fossiler

I de kommende tre dage oplever vi et totalt anderledes landskab med bjerge og naturskabte huler i det porøse sandstensmateriale.

Bjergene blev dannet for 150 millioner år siden. Hulerne blev dels udnyttet til beboelse og dels som naturligt ly for lokale hyrder. Er vi heldige, oplever vi også at se en flok vilde bjerggeder.

Vi oplever et særpræget bjergområde med masser af nåletræer, gribbekolonier og mange småfuglearter samt en varieret flora og fauna.

Der bliver mulighed for at opleve den spektakulære Caminito del Rey (kongens lille sti), Andalusiens mest hotte vandreattraktion. Denne sti består af ca. 3 km gangsti anlagt på siden af klipperne samt ca. 4 km natursti i et fantastisk landskab.

For de, der allerede har oplevet Caminito´en, arrangerer vi en anden vandretur, hvor vi går op til et højt punkt med udsigt til gribbekolonierne og Caminito´en.

 

Ronda og Rondadalen

Ronda er en af Spaniens ældste byer og regnes som tyrefægtningens vugge, idet den rummer landets ældste tyrefægterarena.

Her møder man andalusisk kultur og historie mere end noget andet sted i regionen. Og samtidigt oplever man en natur, der siger Spar 2 til det meste.

Ronda er kendt for sin imponerende beliggenhed på toppen af en klippe. Den østrigske digter Rainer Maria Rilke, som opholdt sig i lange perioder i Ronda, beskriver byens 'uforlignelige fremtoning bestående af en by, stablet op på to klippemassiver'. Byen ligger på en højslette, 750 m.o.h. og den 120 meter dybe kløft El Tajo deler byen i to, den ældre og mauriske bydel La Ciudad og den yngre El Mercadillo

Oppe fra broen over kløften oplever vi suget, når vi kigger ned i dybet. 

Navnet Ronda menes at stamme fra det arabiske 'Arunda' som betyder omgivet af bjerge. Lige meget hvor du ser hen, mødes dit blik af høje bjerge.

Neden for byen ligger dalen med frodige marker og urtehaver. Når vi vandrer her, får vi den allermest spektakulære udsigt til byen, kløften og broerne. 

Det er spændende at se, hvordan husene på begge sider af klipperne ligger helt ud til kanten af de lodrette klippevægge. Man kalder dem casas colgadad (hængende huse). 

Ronda har tiltrukket store forfattere og kunstnere fra hele verden, bl.a. Hemingway, Orson Welles, Rainer Maria Rilke, H.C. Andersen og Madonna har været her.

Der er flere museer, historiske bygninger, udstillinger, musik og et væld af restauranter, hvoraf mange tilbyder et udsøgt køkken baseret på lokale retter og gastronomiske traditioner. Ronda har også et vin-museum, hvor man kan se, hvordan der blev dyrket vin. Området er kendt for sin kraftige rødvin, og der findes flere vindistrikter i området.

Det praktiske

Vi flyver fra København direkte til Malaga (ca. 3 1/2 time). I lufthavnen bliver vi hentet, og kørt direkte ud til Fuente de Piedra hvor vi skal overnatte den første nat. Transport tid i bil tager ca. 1 1/2 time.

Vi overnatter fire steder på turen, så ved nogle strækningers start eller slutning bliver vi hentet eller bragt til vort overnatningssted.

Vi bærer kun dagturrygsæk. Resten af vor bagage bliver transporteret med bil.

Sidste overnatningssted er Ronda, hvorfra vi den sidste dags morgen tager direkte tilbage til Malaga og flyver hjem.

Hvis nogle af deltagerne foretrækker at vandre færre kilometer, eller springe en dag over vil vi søge at tage højde herfor.

På nogle af overnatningsstederne er morgenmad inkluderet. Ellers starter vi dagen på den lokale café med solid andalusisk morgenmad.

På turen er der barer og restauranter i nærheden af vores overnatningssteder og der er også mulighed for at få lavet en sandwich, købe vand eller andet til frokost.

Det letteste er at spise aftensmad på en af de lokale restauranter undervejs.

Det vil i de fleste tilfælde kunne gøres for mindre end ti euro – afhængig af, hvad der skal stå på menuen!

Der er linned og håndklæder på alle overnatningssteder.

 • Pris

  9.700,- /10.800

  (depositum kr. 2.500,-)

  Se hvad prisen indeholder

 • Varighed

  07/04 - 14/04 2019 ialt 8 dage

 • Destination

  Fra den nordlige del af Malaga provinsen til den vestlige del af Malaga provinsen

 • Hvordan bor vi?

  Vi bor 4 dage to forskellige dag i campinghytter og 3 dage i to forskellige hoteller

 • Dagsprogram

 • Yderligere oplysninger

  Ønsker du flere oplysninger inden din tilmelding kontakt venligst Klaus Falsing T: 6126 3046 eller på Mail: info@like2hike.dk

Kontakt os

 • Adresse

  LIKE2HIKE APS

  Vitha Weitemeyer og Klaus Falsing
  Dalstrøget 157, 2.th,
  2870 Dyssegård

  CVR-Nr: 38 94 04 65
  Læs rejsebestemmelser

 • Telefon

  61 26 30 46
 • Teknisk arrangør

  Lauritzen Rejser v/Ulla L. Steffensen

  Tilsluttet rejsegarantifonden nr. 2553

  CVR.NR. 35690840

   

×
Ring op
Menu