Fra frugtbare dale til dramatiske bjerg-landsbyer

Tag med på vandreferie i Andalusiens storslåede natur med bagagetransport.

07/04-14/04 2019        kr. 9.700 / 10.800 incl. bagagetransport

TUREN ER LUKKET FOR TILMELDING

vandreferie ved Frigiliana, Andalusien

Oplev Malaga-provinsens storslåede natur og store variation:
Lavland med marker, oliven- og citruslunde, store søer med ynglende flamingoer i tusindvis samt over 100 andre fuglearter. Og videre op i de lave bjerge i et tempo, hvor alle kan følge med.

Malaga-provinsen rummer nogle af Andalusiens største naturoplevelser og kulturskatte. Lad os bære din bagage, når du vandrer fra den frodige dal til den berømte mauriske by Ronda med sin dramatiske placering på en klippehylde. Vandreruten La Gran Senda strækker sig hele vejen rundt om Malaga-provinsen og går gennem afvekslende landskaber lige fra kyststrækninger til hvide landsbyer og skønne bjergområder. På denne pionertur har vi udvalgt nogle af de mest interessante etaper af den 620 km lange rute. Etaperne er tilrettelagt, så alle kan følge med – også hvis du ikke er en øvet vandrer. Læs om pionerture her. Vi starter i lavlandet med marker, olivenlunde og store søer, og vi går gennem afvekslende landskaber fra kyststrækninger til hvide landsbyer og skønne bjergområder, før vi slutter med de uforglemmelige udsigter i det bjergrige Ronda.

OM TUREN

Lavlandsområdet i hjertet af Andalusien
I to dage vandrer vi gennem lavlandsområdet Fuente de Piedra med saltvandssøer, kornmarker, olivenlunde og nåleskove. 
Det helt specielle ved dette område er de over 5.000 ynglende flamingopar og mere end 170 forskellige fuglearter, som er på træk, eller lever i områdets søer, og som besøges af ornitologer fra hele verden. (se artikel fra netavisen 'spanien i dag')

Foldebjerge og fossiler
I de efterfølgende tre dage oplever vi et totalt anderledes landskab med bjerge og naturskabte huler i det porøse sandstensmateriale.
Bjergene blev dannet for 150 millioner år siden. Hulerne blev dels udnyttet til beboelse og dels som naturligt ly for lokale hyrder. Er vi heldige, oplever vi også en flok vilde bjerggeder.
Vi oplever et særpræget bjergområde med masser af nåletræer, gribbekolonier og mange småfuglearter samt en varieret flora og fauna.

Caminito del Rey – en spektakulær vandreattraktion
Der bliver mulighed for at opleve den spektakulære Caminito del Rey (kongens lille sti), Andalusiens mest hotte vandreattraktion. Denne sti består af ca. 3 km gangsti, der er anlagt som en hængebro på siden af klipperne, samt ca. 4 km natursti i et fantastisk landskab.
For de, der allerede har oplevet Caminito’en, arrangerer vi en anden vandretur, hvor vi går op til et højt punkt med udsigt til gribbekolonierne og Caminito’en.

Ronda og Rondadalen
Ronda er en af Spaniens ældste byer og regnes som tyrefægtningens vugge, idet den rummer landets ældste tyrefægterarena.
Her møder man andalusisk kultur og historie mere end noget andet sted i regionen. Og samtidig oplever man en natur, der siger Spar to til det meste.
Ronda er kendt for sin imponerende beliggenhed på toppen af en klippe. Den østrigske digter Rainer Maria Rilke, som opholdt sig i lange perioder i Ronda, beskriver byens ”uforlignelige fremtoning bestående af en by, stablet op på to klippemassiver”. Byen ligger på en højslette 750 meter over havoverfladen, og den 120 meter dybe kløft El Tajo deler byen i to, den ældre og mauriske bydel La Ciudad og den yngre El Mercadillo. 

Suget fra dybet – Puente Nuevo
Oppe fra Puente Nuevo-broen over kløften oplever vi suget, når vi kigger ned i dybet. 
Navnet Ronda menes at stamme fra det arabiske 'Arunda' som betyder omgivet af bjerge. Lige meget hvor du ser hen, mødes dit blik af høje bjerge.
Neden for byen ligger dalen med frodige marker og urtehaver. Når vi vandrer her, får vi den allermest spektakulære udsigt til byen, kløften og broerne. 
Det er spændende at se, hvordan husene på begge sider af klipperne ligger helt ud til kanten af de lodrette klippevægge. Man kalder dem casas colgadad (hængende huse). 

En kulturel magnet
Ronda har tiltrukket store forfattere og kunstnere fra hele verden, bl.a. Hemingway, Orson Welles, Rainer Maria Rilke, H.C. Andersen - og Madonna! - har været på besøg.
Når dagens vandretur er slut, er her en række museer, historiske bygninger, udstillinger, musik og et væld af restauranter, hvoraf mange tilbyder et udsøgt køkken baseret på lokale retter og gastronomiske traditioner. Ronda har også et vin-museum, hvor man kan se, hvordan her blev dyrket vin. Området er kendt for sin kraftige rødvin, og der findes flere vindistrikter i området.

DET PRAKTISKE

 • Vi flyver fra København direkte til Malaga (ca. 3 1/2 time). I lufthavnen bliver vi hentet og kørt direkte ud til Fuente de Piedra, hvor vi har første overnatning. Transport tid i bil tager ca. 1 1/2 time.
 • Vi overnatter tre steder på turen, så ved nogle strækningers start eller slutning bliver vi hentet eller bragt til vort overnatningssted. Vi bærer kun dagturrygsæk. Resten af vor bagage bliver transporteret med bil.
 • Sidste overnatningssted er Ronda, hvorfra vi den sidste dags morgen tager direkte tilbage til Malaga og flyver hjem.
 • Hvis nogle af deltagerne foretrækker at vandre færre kilometer, eller springe en dag over vil vi søge at tage højde for det.
 • På nogle af overnatningsstederne er morgenmad inkluderet. Ellers starter vi dagen på den lokale café med solid andalusisk morgenmad.
 • På turen sørger vi for at få lavet en sandwich, til frokost, som også indgår i turens pris.
 • Det letteste er at spise aftensmad på en af de lokale restauranter undervejs. Det vil i de fleste tilfælde kunne gøres for 10 -15 euro – afhængig af, hvad der skal stå på menuen!
 • Der er linned og håndklæder på alle overnatningssteder

 

 • Pris

  9.700,- /10.800

  (depositum kr. 2.500,-)

  Se hvad prisen indeholder

 • Varighed

  07/04 - 14/04 2019 ialt 8 dage

 • Destination

  Fra den nordlige del af Malaga provinsen til den vestlige del af Malaga provinsen

 • Hvordan bor vi?

  - 2 nætter i campinghytter ved startstedet
  - 3 nætter i campinghytter ved Ardales
  - 2 nætter på hotel i Ronda

 • Dagsprogram

 • Yderligere oplysninger

  Ønsker du flere oplysninger inden din tilmelding kontakt venligst Klaus Falsing T: 6126 3046 eller på Mail: info@like2hike.dk

Kontakt os

×
Ring op
Menu