OM LIKE2HIKE ApS

ABC for mental sundhed

LIKE2HIKEs ture tilrettelægges med udgangspunkt i et australsk, forskningsbaseret koncept: ‘ABC for mental sundhed’.

Kernen i ABC for mental sundhed er:

A: Gør noget aktivt (Act)

”Man kan holde sig aktiv på mange forskellige måder og niveauer – både fysisk, socialt, mentalt og spirituelt. Det handler om alt fra at løbe en tur til ro og nærvær.”

Forskning viser, at når du gør noget aktivt som at gå en tur, dyrke yoga, lave mad, gør du noget godt for din egen mentale sundhed.

Adfærds- og indlæringsforsker Marily Oppezzo fortæller, at bevægelse eller vandreture kan fremme din kreativitet.

 

B: Gør noget sammen (Belong)

”Vær sammen med venner og familie, involvér dig i grupper, som du allerede er medlem af, meld dig ind i en ny klub eller deltag i lokale arrangementer. Det handler om at gøre noget med nogen.”

At deltage i fællesskaber er afgørende for vores mentale sundhed, fordi det er med til at give os en følelse af at høre til, og bidrage til vores identitet og selvværd.

Hos LIKE2HIKE sørger vi for, at alle føler sig velkomne og inddrages i fællesskabet. Vi deler en masse fælles oplevelser i løbet af dagen, men har vi lyst er vi også sammen om aftenen, hvor vi enten kan deltage i madlavningen eller finde en lille hyggelig restaurant at besøge.

 

C: Gør noget meningsfuldt (Commit)

”Sæt dig selv et mål, stort som småt, engagér dig i en hobby eller en god sag, bliv frivillig eller lær noget nyt. Det handler om at gøre noget, der giver mening for dig.”

På de daglige vandreture nyder vi at være ude i den frie natur, væk fra storbyens larm og stress. Kun naturens lyde eller vores egen snakken høres. Vandreferierne er alle arrangeret under et tema, som fx at leve med færre smerter, at falde mere til ro i en ellers stressende hverdag, at få en god nattesøvn eller at få inspiration og madopskrifter til sund kost.

IDEEN BAG LIKE2HIKE

Klaus Falsing

Klaus har været formand for Dansk Vandrelaugs Københavns Afdeling fra 2011 til marts 2018.  Han har desuden været aktiv turleder i Dansk Vandrelaug i mere end 10 år, og gennem årene arrangeret adskillige vandreferier og -kurser i både Danmark og udlandet.

I 2015 indgik Klaus på vegne af DVL-KBH i et partnerskab med Københavns Kommunes Sundhedsforvaltning. Partnerskabets formål er at inspirere kommunens borgere over 60 år, til at forblive fysisk og socialt aktive.

I 2016 indledtes et samarbejde mellem DVL-KBH og kommunen om formiddagsture i København hver tirsdag året rundt. Projektet blev i sommeren 2017 udvidet ved at inddrage DGI-Storkøbenhavn. Herefter blev turene tilrettelagt med udgangspunkt i konceptet: ’ABC for mental sundhed’ og blev døbt ‘Gå dig glad’ .

Tirsdagsturene ‘Gå dig glad’ er nu en fast begivenhed med mellem 20-30 deltagere pr. tur.

I marts 2018 stoppede Klaus som formand for Dansk Vandrelaug, for at starte LIKE2HIKE sammen med sin kæreste Vitha Weitemeyer, delvist inspireret at succesen med tirsdagsturene og  fra en lang række vandreture som vi kaldte ‘fordybelsesture’, som blev gennemført med stor succes i DVL.

 

Vitha Weitemeyer

Fra hendes daglige arbejde som psykolog ved Vitha, at ophold i naturen har en gavnlig effekt på psyken. Det er egentlig bare sund fornuft, men det er samtidig noget, der er genstand for en del forskning for tiden – både internationalt og her i landet, hvor der bl. a. gøres forsøg med ”have-terapi” i Arboretet i Hørsholm.

På nogle vandreture lærer man ofte noget om geografi, flora eller områdets historie. Og det er interessant og spændende. På Vithas fordybelsesture handler det dog ikke om viden. Det gælder blot om at opleve naturen.

Man skal ikke være dygtig til noget, man skal lægge ego’et til side for en stund.

Så finder man ud af, ”hvem er jeg, når jeg ikke skal vise, at jeg kan noget bestemt?”

Hjemmeside: vithaweitemeyer.dk


KONTAKT OS

INFO

FØLG OS

×
Ring op
Menu