8 dage: kr.10.350/ 11.450 

 Naturpark Sierras de Tejeda i Andalusien, Sydspanien:

Turen gennemføres igen efter corona. Følg evt. med på mailinglisten nederst på denne side, hvornår turen bliver aktuel.

Oplev lokal kultur, storslået natur og bo på en spændende andalusisk landejendom.

 

Tag med på en livsbekræftende vandreferie! Du får røde kinder, godt selskab og masser af inspiration!

Turen er særligt tilrettelagt for dig, som har rundet de 55 år, og som ønsker at gå i en lille gruppe og i et roligt tempo.

Du skal være i almindelig god fysisk form. Har du ikke vandret i bjerge før, eller kun prøvet bjergvandring en gang eller to, kan denne tur måske være noget for dig, netop fordi vi bliver en lille gruppe på max. 8 personer.

Turlederen sørger hver dag for at turene justeres i tempo og fysiske krav, så alle 
i ro og mag kan nyde de mange udsigter og indtryk vi får undervejs.

Ønsker du at springe en dag over, giver Fincaen (landstedet) masser af muligheder til enten at slappe af, snakke med værtsparret, selv at gå små ture i lokalområdet eller mod betaling selv at tage en tur ind til Malaga.

Vandringerne

Vi bor og vandrer i den sydlige del at den store naturpark Sierras de Tejeda, som er på størrelse med Falster, og som ligger en god times kørsel fra Malaga..

Her oplever vi to små hvide landsbyer, hvor dagliglivet går sin vante gang, helt upåvirket af masseturismen. På vore vandringer følger vi mange små snoede stier, som før i tiden var de eneste farbare stier mellem de landsbyer, som ligger lidt inde i landet. Vi ser et landskab, som er påvirket af både naturens kræfter og hvordan menneskene igennem tiderne har knoklet for at skabe sig en tålelig tilværelse som gedehyrder, agerdyrkere, handelsfolk og jægere. Vi oplever hvordan byerne og dets beboere stadig bærer præg af Maurerne (arabernes) påvirkning gennem ca. 800 år, og det til trods for at de kristne besejrede Maurerne i det 14. århundrede.

Ekskursionerne: Kystvandring langs Middelhavet og den hævede havbund el Torcal

Under opholdet foretager vi to ekskursioner.

  1. Vandring langs en smuk og kuperet kyststrækning Vi starter på en mindre bjergtop med en fantastisk udsigt ud over Middelhavet og  med udsigt ud over en kyststrækning der består af  små vige med hvide sandstrande samt klipper, der går direkte ned i vandet.  Vi vandrer ca. 6-8 km langs kysten, både nede i strandkanten og lidt oppe ad bjergsiden, hvor der er rigtig gode stier, som er forsvarlige at gå på. Vi ser nogle af de gamle vagttårne, der blev bygget for mange hundrede år siden, for at advare befolkningen mod plyndringer. Tårnene stod med få kilometers afstand, på hele strækningen fra Alexandria i Ægypten til Gibraltar. Vi slutter af med en lille gåtur rundt i kystbyen Nerja, hvor vi kan handle, nyde en kold drink eller en god kop kaffe, mens vi kikker ud over Middelhavet. 

  2. Vandring i det helt specielle landskab el Torcal, som er gammel havbund. Området elsker vi at kalde ‘stenpandekage-landskabet, med dets meget karakteristiske klippeformationer, som giver rig mulighed for at lade fantasien udfolde sig. Området var i gamle dage kendt for sine røverbander, men er nu et fredet område. På vejen tilbage til Fincaen besøger vi de kæmpestore jættestuer i Antequera, som er over 2½ meter høje indvendig.

Efter dagens vandring

Efter dagens vandring kan du for eksempel slappe af på fincaen eller tage en dukkert i pool´en. Du kan også gå på opdagelse i én af de to små hvide andalusiske byer, som ligger ca. 2 km. fra landstedet. Bliver du træt undervejs er der endnu nogle få bodegaer, hvor du kan få en kop kaffe, en kold øl eller smage på nogle af de ‘små skarpe’, som de selv laver.

Byerne har ca. 1-2.000 indbyggere, og der er små købmænd, barer og restauranter. Her kan du opleve en andalusisk lokalkultur, som er uspoleret af turismen.

Ud over de nævnte muligheder kan du for eksempel også:

  • dyrke yoga og meditere med udsigt ud over det bølgende landskab
  • studere områdets særlige flora, fauna og geologi
  • gå på opdagelse i nærområdet

Måltiderne

Alle måltider på finca Mariposa tilberedes af værtsparret. Stig er uddannet kok med mange års erfaring fra restaurationsbranchen. Alle måltider tilberedes fra grunden af flest mulige lokale, økologiske råvarer. Maden tilberedes i husets store, hyggelige køkken/alrum, hvor du har mulighed for at få en god snak med Stig om andalusisk mad. Hvis du har lyst, kan du blive inspireret ved at deltage i madlavningen, hvori dejlige krydderurter og andet godt fra haven ofte indgår, og hvortil man ofte nyder et glas god, spansk vin.

Inkluderet i turens pris:

  • Morgenmad og frokost-madpakker, som arrangeres i fincaens køkken-alrum.
  • Aftensmad: Vi spiser fire aftensmåltider på fincaen bestående af tre retter.

De resterende fire aftener spiser vi på nogle af de små restauranter i området.

De nævnte fire aftener er for egen regning – typisk koster et måltid ca 20-25 euro incl. et glas vin.

Landstedet ‘Finca Mariposa’

Finca Mariposa er en typisk andalusisk ejendom bygget af en blanding af rustikke materialer og genbrugsmaterialer. Mariposa er bygget for ca. 25 år siden og tænkt som et hjem for ældre lokale beboere. I dag drives stedet af et dansk par, Hellemai og Stig, som har omdannet det til et mindre gæstgiveri. 

Er du interesseret i en af vore vandreferier, og gerne vil informeres om hvornår de enkelte ture finder sted efter corona, kan du tilmelde dig vort nyhedsbrev her.
Vi spammer ikke, og du kan naturligvis til hver en tid afmelde dig, med et enkelt klik

 

HAR DU SPØRGSMÅL, ER DU VELKOMMEN TIL AT RINGE TIL KLAUS PÅ TLF: 6126 3046

Finca Mariposa ligger i kanten af naturparkens syd-vestlige del, tæt ved bjerglandsbyerne Salares og Sedella. Vi bor ca. 5/4 kvarters kørsel fra Malagas lufthavn ca. 16 km inde i landet fra Middelhavet.

turleder: Klaus falsing

Jeg hedder Klaus, bor i Gilleleje sammen med min kæreste Vitha. Jeg har vandret i Andalusien siden 2011 og har kastet min kærlighed på Malaga provinsen, hvor jeg har vandret sammenlagt i mere end ½ år og gennemført mere end 20 vandreture for deltagere. Se interview med Klaus.

Deltagere fra pionerturen i 2018 fortæller:

Jeg har virkelig nydt turen i de Andalusiske bjerge her i november, hvor vi har vandret i sydens spisekammer. En overdådighed af mandler, valnødder, granatæbler og kastanjer. Duften af lakrids fra anisplanterne og synet af røde bourgonvillaer og blåviolette morning gloria – noget for alle sanser. Vejret var med os og vi gik fra den ene flotte udsigt til den anden – mod nord sierra Tedeja bjergene med MaRomatoppen på 2047m og mod syd det grønne landskab med spredte hvide huse ud til Middelhavet.

Vi havde fast base i finca Maria Posa, der ligger på en bjergskråning med sin frodige have. Et sted jeg følte mig meget velkommen hos Stig og Hellemai, der er værtsparret. Og Klaus fra Like2hike – et dejlig varmt menneske, der med sit store lokalkendskab har været en rigtig god guide for os.

Venlig hilsen Jette Sauer

 

Efter en god uge i de andalusiske bjerge med Klaus /Like2Hike, kan jeg varmt anbefale konceptet med en kombination af vandring og afslapning.

Med base på et typisk spansk landsted, drevet af et meget gæstfrit dansk værtspar, udforskede vi området med vandreture på ca 4-5 timer. Vi var på enkelte ture til fjernereliggende seværdigheder, som f eks. El Torcal (iflg sagnet en forstenet by) og Middelhavskysten.

Klaus skabte tryghed og gode rammer, som den meget omhyggelige og lydhøre guide, han er.

Det var en dejlig ferie!

1/11-18, Eva Alstrup

 

Tur til Andalusien med Like2hike og Klaus!

Jeg er lige kommet hjem fra 10 dage i Andalusien, hvor vi boede i Finca Mariposa tæt ved Salares og Sedella. Klaus var som vanlig en dygtig turleder, og jeg går stadig som om jeg er i bjergene, der folder sig op og ned, så turen lige derhen til tager lang tid. Naturen var præget af vejret, hvor vejene havde mudderskred efter heftig regn, og den sidste dag var der sne på toppen af det nærmeste bjergplateau. Kølig vind, men godt pakket ind, og høj flot sol gjorde udsigten fra et mirador (et udkikspunkt) helt fantastisk ud over Middelhavet og den sydlige del af Andalusien med Malaga ved kysten. Deroppe var der heste, der løb frit og bjerggeder! Lad mig komme afsted igen…

Anna-Margrethe Foged

KONTAKT OS

INFO

FØLG OS

×
Ring op
Menu