Sund mad, motion og velvære i Andalusien

Udsigt ud over landskabet

8 dage: 09-16/11 2019.   Inkl. fuld forplejning.

Ekskursion til det helt specielle bjerglandskab 'el Torcal'

Vi kombinerer sund andalusisk inspireret mad og vandreture

Du trives og får det bedre, når du bevæger dig og spiser sund og lækker mad. 

Klaus Falsing/ LIKE2HIKE  samarbejder med Hellemai Christensen og Stig Arnsel, værtsparret på Finca Mariposa. Vi udbyder vandreferier med fokus på motion og sund kost. Klaus er turleder og står for vandringerne i den smukke natur, der omgiver fincaen. Stig, som er kok, står for den lækre andalusisk inspirerede kost og Hellemai, som er oldfrue, står for en del af de praktiske ting. Sammen skaber de en humørfyldt stemning i hjemlige rammer.

Maden

Stig i køkkenet

Stig i køkkenet

Tilberedning af udendørs pailla

Tilberedning af udendørs pailla

Hos Loraina i Sedella

Hos Loraina i Sedella

Turen inkluderer alle måltider, som tilberedes både med eller uden kød. De varme måltider tilberedes enten i køkken/alrum eller udendørs. 1-2 af aftensmåltiderne kan foregå på lokal restaurant.

På Mariposa vil Stig kræse for os med andalusisk inspirerede retter til frokost og aften. Stig tilbereder også spændende retter for vegetarer.  Morgenmaden er nærende, så du har energi til en spændende dags vandring. Vi spiser overvejende økologisk!

Er du interesseret i hvordan Stig håndterer råvarer og tilbereder måltider, kan du deltage i tilberedningen under Stigs kyndige vejledning. 

Vandringerne

Klaus fortæller om landskabet

Klaus fortæller om landskabet

 

 

 

UDSIGT VED MARIPOSA

Udsigt ud over Middelhavet

Udsigt ud over Middelhavet

 

 

 

KYSTVANDRING

Vandring i el Torcal

Vandring i el Torcal

 

 

 

EL TORCAL

I  fire af vandredagene tager vi på udflugter i Fincaens nærområde. Vi vandrer i ca. 4-6 timer excl. pauser om dagen. Vi vælger et roligt tempo, så alle kan følge med. 

Undervejs på vandreturene oplever vi naturnes lyde,  lugte og de meget forskellige landskaber vi paserer igennem. Hjemme snakker vi med Stig om hvilke afgrøder beboerne dyrker og hvordan grøntsager, urter og øvrige landbrugsvarer indgår i den daglige kost. 

To dage foretager vi
1) en vandring langs den smukke og kuperede kyststrækning i nærheden af Nerja.
2) en ekskursion, til det fantastiske og særprægede naturområde el Torcal og de kæmpestore jættestuer (over 2 ½ m fra gulv til loft) ved Antequera.

Vi nyder det varierede landskab med bjergtoppe og dale fyldt med oliven-, citron- og appelsinlunde, og vi indånder duften af timian, rosmarin og andre krydderurter.

 

Efter dagens vandring

Prøvesmagning af aftensmaden

Prøvesmagning af aftensmaden

Pailla til ca. 15 personer

Pailla til ca. 15 personer

Svømmepøl ved Fincaen

Svømmepøl ved Fincaen

Efter vandreturen, er der mange muligheder. Du kan gå sammen med Stig om tilberedning af maden, slappe af på fincaen eller tage en dukkert i pool´en. Du kan også gå på opdagelse i én af de to små hvide andalusiske byer, som ligger ca. 2 km. fra landstedet.

Byerne har ca. 2-450 indbyggere. Der er små købmandsbutikker, barer og restauranter. Her kan du opleve en andalusisk lokalkultur, som er uspoleret af turismen.

Ud over de nævnte muligheder kan du også:

 • dyrke yoga og meditere med udsigt ud over det bølgende landskab
 • studere områdets særlige flora, fauna og geologi
 • Er du mør og træt i kroppen, kan du mod ekstra betaling bestille en dejlig muskelafslappende massage og et varmt oliebad

Finca Mariposa

finca Mariposa

finca Mariposa

finca Mariposa om aftenen

finca Mariposa om aftenen

aftenudsigt fra Mariposa

aftenudsigt fra Mariposa

Finca Mariposa er en typisk andalusisk ejendom bygget af en blanding af rustikke materialer og genbrugsmaterialer.  I dag drives stedet af et dansk par, Hellemai og Stig, som har omdannet det til et mindre gæstgiveri. 

Læs mere om værtsparret og Fincaen

Besøg Fincaens hjemmeside

Det praktiske

Vi flyver fra København direkte til Malaga (ca. 3 1/2 time). I lufthavnen venter en udlejningsbil på os, hvorefter vi kører til landstedet hvor vi skal bo.  Transport tid i bil tager ca. 1 1/2 time.

Lejlighederne
Der er nye og komfortable senge i alle lejlighederne, og som noget meget u-spansk er der rigtige dyner og hovedpuder, som vi kender det herhjemmefra.
Der er varme i alle lejligheder og te-køkkener med køleskab. Lejlighedernes stuer er indrettet meget forskelligt med gamle nænsomt restaurede møbler fra spanske hjem på landet.

Der er linned og håndklæder på stedet, bortset fra badehåndklæder som du bruger, såfremt du benytter swømmepoolen.

Morgenmad og frokost/madpakker:
Morgenmad indtages i Fincaens store kombinerede spisekøkken. Madpakkerne ordnes straks efter morgenmaden. Er vejret til det, vil Stig og Hellemai arrangere en picnick tæt ved én af vandreruterne.

Aftensmad:
Alle måltider er inklusiv i prisen og indtages på Mariposa, bortset fra et par aftener, hvor Hellemai og Stig inviterer os ned på en af de lokale restauranter, så vi også oplever lidt af bylivet i de små byer.

 

Område

Turleder Klaus Falsing

Jeg hedder Klaus, bor i Vangede sammen med min kæreste Vitha. Jeg har vandret i Andalusien siden 2011 og har kastet min kærlighed på Malaga provinsen, hvor jeg har vandret sammenlagt i mere end ½ år og gennemført mere end 15 vandreture for deltagere. Se interview med Klaus.

Deltagere fra pionerturen i 2018 fortæller:

Jeg har virkelig nydt turen i de Andalusiske bjerge her i november, hvor vi har vandret i sydens spisekammer. En overdådighed af mandler, valnødder, granatæbler og kastanjer. Duften af lakrids fra anisplanterne og synet af røde bourgonvillaer og blåviolette morning gloria - noget for alle sanser. Vejret var med os og vi gik fra den ene flotte udsigt til den anden - mod nord sierra Tedeja bjergene med MaRomatoppen på 2047m og mod syd det grønne landskab med spredte hvide huse ud til Middelhavet.

Vi havde fast base i finca Maria Posa, der ligger på en bjergskråning med sin frodige have. Et sted jeg følte mig meget velkommen hos Stig og Hellemai, der er værtsparret. Og Klaus fra Like2hike - et dejlig varmt menneske, der med sit store lokalkendskab har været en rigtig god guide for os.

Venlig hilsen Jette Sauer

 

Efter en god uge i de andalusiske bjerge med Klaus /Like2Hike, kan jeg varmt anbefale konceptet med en kombination af vandring og afslapning.

Med base på et typisk spansk landsted, drevet af et meget gæstfrit dansk værtspar, udforskede vi området med vandreture på ca 4-5 timer. Vi var på enkelte ture til fjernereliggende seværdigheder, som f eks. El Torcal (iflg sagnet en forstenet by) og Middelhavskysten.

Klaus skabte tryghed og gode rammer, som den meget omhyggelige og lydhøre guide, han er.

Det var en dejlig ferie!

1/11-18, Eva Alstrup

 

Tur til Andalusien med Like2hike og Klaus!

Jeg er lige kommet hjem fra 10 dage i Andalusien, hvor vi boede i Finca Mariposa tæt ved Salares og Sedella. Klaus var som vanlig en dygtig turleder, og jeg går stadig som om jeg er i bjergene, der folder sig op og ned, så turen lige derhen til tager lang tid. Naturen var præget af vejret, hvor vejene havde mudderskred efter heftig regn, og den sidste dag var der sne på toppen af det nærmeste bjergplateau. Kølig vind, men godt pakket ind, og høj flot sol gjorde udsigten fra et mirador (et udkikspunkt) helt fantastisk ud over Middelhavet og den sydlige del af Andalusien med Malaga ved kysten. Deroppe var der heste, der løb frit og bjerggeder! Lad mig komme afsted igen...

Anna-Margrethe Foged

KONTAKT OS

 • TELEFON

  61 26 30 46

 • ADRESSE

  LIKE2HIKE APS

  Vitha Weitemeyer og Klaus Falsing
  Ahornvænget 114
  3250 Gilleleje

INFO

FØLG OS

×
Ring op
Menu