Sund mad, motion og velvære i Andalusien

Turen udsolgt      8 dage: 16-23/11 2019.  2 personer/ pers 8.700,- 1 person kr. 10.450,- Inkl. fuld forplejning.

Romersk/arabisk bro ved salares

Tag med på en livsbekræftende vandreferie! Du får røde kinder, godt selskab og masser af inspiration!

Turen er særligt tilrettelagt for dig som har rundet de 55 år, og som ønsker at gå i et roligt tempo. 
På turene giver vi os tid til  at nyde de mange udsigter og indtryk vi får undervejs.

Ekskursion til Granada og Alhambra

Vi kombinerer sund andalusisk inspireret mad og vandreture, fordi du trives og får det bedre, når du bevæger dig og spiser sund og lækker mad. 

På denne vandreferie får du masser af muligheder for at opleve en lille del af et fantastisk varieret landskab i Sydspanien. Vi bevæger os rundt i lave bjerge, går forbi mindre plantager med mandel- og citrustræer og vandrer langs kysten med mange små sandstrande. Du bor midt i naturen, hvor du tydeligt kan høre og mærke vindens susen, og følge med i årstidens farver og afgrøder.

Vi inddrager områdets særlige historie, hvor Maurerne herskede i ca. 800 år, hvilket landskab og befolkning stadig bærer præg af. Som noget særligt på denne tur, tager vi til Maurernes sidste større by, Granada, og oplever den sidste emir´s slot, Alhambra.

Maden

Stig i køkkenet

Stig i køkkenet

En stor gang pailla

En stor gang pailla

hos restauranten Loraine i Sedella

hos restauranten Loraine i Sedella

Turen inkluderer alle måltider, som tilberedes både med eller uden kød. De varme måltider tilberedes enten i køkken/alrum eller udendørs. 1-2 af aftensmåltiderne kan foregå på lokal restaurant.

På Mariposa vil Stig, der er uddannet kok, kræse for os med andalusisk inspirerede retter til frokost og aften. Stig tilbereder også spændende retter for vegetarer. Morgenmaden er nærende, så du har energi til en spændende dags vandring. Vi spiser overvejende økologisk!

Og er du interesseret i hvordan Stig håndterer råvarer og tilbereder de forskellige måltider, er du meget velkommen til at deltage i tilberedningen under Stigs kyndige vejledning. 

Maurerne og kulturen

maurisk bro

maurisk bro

 

 

 

MAURISK BRO

udsigt ud over Middelhavet ved udsigtstårn

udsigt ud over Middelhavet ved udsigtstårn

 

 

 

VAGTTÅRN

Alhambra i Granada

Alhambra i Granada

 

 

 

ALHAMBRA

De første fire dage

I fire dage vandrer vi i lokalområdet.  Vi oplever,  hvordan lokalkulturen har udviklet sig gennem tiderne og hvordan maurernes (araberne) indflydelse har været i de 800 år, som Andalusien var besat af maurerne. Vi vandrer én af dagene på en af de gamle handelsveje, som forbandt de små lokale landsbyer, mens vi snakker om den specielle andalusiske byggestil, og hvordan maurerne har påvirket madkulturen.

 Vi vandrer i ca. 4-6 timer excl. pauser om dagen. Vi vælger et roligt tempo, så alle kan følge med. 

De sidste to dage

1) en vandring langs den smukke og kuperede kyststrækning i nærheden af Nerja.
2) en ekskursion, til det fantastiske og særprægede palads Alhambra i byen Granada.

Vi nyder det varierede landskab med bjergtoppe og dale fyldt med oliven-, citron- og appelsinlunde, og vi indånder duften af timian, rosmarin og andre krydderurter.

Efter dagens vandring

Udsigt fra en af de mange stillekroge

Udsigt fra en af de mange stillekroge

Hvordan er det nu timean dufter?

Hvordan er det nu timean dufter?

Mariposas svømmepøl

Mariposas svømmepøl

Når vi kommer hjem efter den daglige vandretur, er der mange muligheder. Du kan gå sammen med Stig om tilberedning af maden, slappe af på fincaen eller tage en dukkert i pool´en. Du kan også gå på opdagelse i én af de to små hvide andalusiske byer, som ligger ca. 2 km. fra landstedet.

Byerne har ca. 2-450 indbyggere. Der er små købmandsbutikker, barer og restauranter. Her kan du opleve en andalusisk lokalkultur, som er uspoleret af turismen.

Ud over de nævnte muligheder kan du også:

 • dyrke yoga og meditere med udsigt ud over det bølgende landskab
 • studere områdets særlige flora, fauna og geologi
 • Er du mør og træt i kroppen, kan du mod ekstra betaling bestille en dejlig muskelafslappende massage og et varmt oliebad

Finca Mariposa

finca Mariposa

finca Mariposa

klar til frokost

klar til frokost

Mariposa med naturparken i baggrunden

Mariposa med naturparken i baggrunden

Finca Mariposa er en typisk andalusisk ejendom bygget af en blanding af rustikke materialer og genbrugsmaterialer. Mariposa er bygget for ca. 25 år siden og tænkt som en slags hjem for ældre lokale beboere. I dag drives stedet af et dansk par, Hellemai og Stig, som har omdannet det til et mindre gæstgiveri. 

Hellemai har i 10 år været oldfrue i Danmark og igennem en årrække ejet et lille auberge (hotel og restaurant) i Frankrig. Mariposa er nu  indrettet med sans for spansk stemning.  Værelserne er hyggeligt indrettet med gamle spanske møbler, men helt nye, komfortable senge med dyner som vi kender det hjemmefra. 

Stig er uddannet kok og har i mange år haft restaurant. I dag har han sammen med Hellemai valgt det enkle liv i Andalusien, og deres mad er lavet fra bunden af gode råvarer.

Læs mere om værtsparret og Fincaen

Besøg Fincaens hjemmeside

 

Det praktiske

Vi flyver fra København direkte til Malaga (ca. 3 1/2 time). I lufthavnen venter en udlejningsbil på os, hvorefter vi kører til landstedet hvor vi skal bo.  Transport tid i bil tager ca. 1 1/2 time.

Lejlighederne
Der er nye og komfortable senge i alle lejlighederne, og som noget meget u-spansk er der rigtige dyner og hovedpuder, som vi kender det herhjemmefra. 
Der er varme i alle lejligheder og te-køkkener med køleskab. Lejlighedernes stuer er indrettet meget forskelligt med gamle nænsomt restaurede møbler fra spanske hjem på landet.

Der er naturligvis linned og håndklæder på stedet, bortset fra badehåndklæder som du bruger, såfremt du benytter swømmepoolen.

Morgenmad og frokost/madpakker:
Morgenmad indtages i Fincaens store kombinerede spisekøkken. Madpakkerne ordnes straks efter morgenmaden. Hvis vejret er tid det, vil Stig og Hellemai arrangere en picnick tæt ved én af vandreruterne.

Aftensmad:
Alle måltider er som skrevet inklusiv i prisen og indtages på Mariposa, bortset fra et par aftener, hvor Hellemai og Stig vil invitere os ned på en af de lokale restauranter, så vi også oplever lidt af bylivet i de små byer.

Område

Turleder Klaus Falsing

Jeg hedder Klaus, bor i Vangede sammen med min kæreste Vitha. Jeg har vandret i Andalusien siden 2011 og har kastet min kærlighed på Malaga provinsen, hvor jeg har vandret sammenlagt i mere end ½ år og gennemført mere end 15 vandreture for deltagere. Se interview med Klaus.

Deltagere fra pionerturen i 2018 fortæller:

Jeg har virkelig nydt turen i de Andalusiske bjerge her i november, hvor vi har vandret i sydens spisekammer. En overdådighed af mandler, valnødder, granatæbler og kastanjer. Duften af lakrids fra anisplanterne og synet af røde bourgonvillaer og blåviolette morning gloria - noget for alle sanser. Vejret var med os og vi gik fra den ene flotte udsigt til den anden - mod nord sierra Tedeja bjergene med MaRomatoppen på 2047m og mod syd det grønne landskab med spredte hvide huse ud til Middelhavet.

Vi havde fast base i finca Maria Posa, der ligger på en bjergskråning med sin frodige have. Et sted jeg følte mig meget velkommen hos Stig og Hellemai, der er værtsparret. Og Klaus fra Like2hike - et dejlig varmt menneske, der med sit store lokalkendskab har været en rigtig god guide for os.

Venlig hilsen Jette Sauer

 

Efter en god uge i de andalusiske bjerge med Klaus /Like2Hike, kan jeg varmt anbefale konceptet med en kombination af vandring og afslapning.

Med base på et typisk spansk landsted, drevet af et meget gæstfrit dansk værtspar, udforskede vi området med vandreture på ca 4-5 timer. Vi var på enkelte ture til fjernereliggende seværdigheder, som f eks. El Torcal (iflg sagnet en forstenet by) og Middelhavskysten.

Klaus skabte tryghed og gode rammer, som den meget omhyggelige og lydhøre guide, han er.

Det var en dejlig ferie!

1/11-18, Eva Alstrup

 

Tur til Andalusien med Like2hike og Klaus!

Jeg er lige kommet hjem fra 10 dage i Andalusien, hvor vi boede i Finca Mariposa tæt ved Salares og Sedella. Klaus var som vanlig en dygtig turleder, og jeg går stadig som om jeg er i bjergene, der folder sig op og ned, så turen lige derhen til tager lang tid. Naturen var præget af vejret, hvor vejene havde mudderskred efter heftig regn, og den sidste dag var der sne på toppen af det nærmeste bjergplateau. Kølig vind, men godt pakket ind, og høj flot sol gjorde udsigten fra et mirador (et udkikspunkt) helt fantastisk ud over Middelhavet og den sydlige del af Andalusien med Malaga ved kysten. Deroppe var der heste, der løb frit og bjerggeder! Lad mig komme afsted igen...

Anna-Margrethe Foged

KONTAKT OS

 • TELEFON

  61 26 30 46

 • ADRESSE

  LIKE2HIKE APS

  Vitha Weitemeyer og Klaus Falsing
  Ahornvænget 114
  3250 Gilleleje

INFO

FØLG OS

×
Ring op
Menu