Interview med Hellemai Christensen og Stig Arnsel

Finca Mariposa bestyres af parret Hellemai Christensen og Stig Arnsel. I dette interview med Hellemai og Stig får du lidt at vide om stedet og værtsparret samt hvad du kan blive udsat for på Finca Mariposa 😉

Hvor længe har I været på Finca Mariposa?
Vi har været på Finca Mariposa siden 5. juni 2017

Hvad fik jer til at købe Fincaen?
Vi købte Fincaen fordi vi var trætte af vores daglige dont i Danmark. Stig er kok og var restauratør, og det krævede ham alle dage i ugen, og jeg havde et udfordrende job som über-oldfrue med tilsyn til en del hoteller og en del medarbejdere. Vi var begge to PÅ 24/7 og følte os nedslidte og uinspirerede.

Hvad er jeres vision for stedet?
Vores store ønske er, at vores gæster vil opleve Finca Mariposa som et sted med god atmosfære, god service, autentisk og imødekommende. Vi vil gene have grupper på op til 20 personer, der kan nyde naturen og de muligheder dette fantastiske sted tilbyder. Her er fuldstændig stille, og de mennesker der lever her, er i harmoni med naturen. Vi er ude i campoen (på landet), men alligevel tæt på landsbyer og nyttige faciliteter så som indkøb, spisesteder, små barer etc.

Hvilke aktiviteter kan LIKE2HIKE’s vandrere deltage i under opholdet hos jer? 
Vi har rammerne, og så er det lidt op til Like2hike at bestemme aktiviteterne. Der er jo mange ting at se i forbindelse med vandreturene, da vi ligger ganske tæt på nationalparken, og det store bjerg, La Maroma. I byerne omkring os er der også interessante ting at se, og drypstenshulerne i Nerja er en tur værd. På selve Fincaen er der plads til fællesaktiviteter med f.eks. sang, musik, dans, foredrag, kortspil, petanque og stor pool, hvor der også kan dyrkes vandgymnastik. Har nogen lyst til havearbejde, har vi en pænt stor køkkenhave, hvor man kan slå sine folder og f.eks. hjælpe til med at vande.

Der er ”stille” pladser hvor man kan trække sig tilbage og læse en bog eller blot nyde nuet og stilheden. Vi kan tilbyde maddage, hvor Stig står i spidsen for fælles madlavning. Det plejer at være et hit med paella, men vi kan også bage brød, sylte, høste oliven, mandler, druer, – alt efter årstid. Det er mest i efteråret, at der er stort udbud af egen nyttehave. Vi har planer om at indrette et ”behandlerrum” hvor gæsterne kan få massage og andre behandlinger, hvis der er professionelle behandlere med på turen. Det kunne f.eks. være massage, kiropraktik, zoneterapi, fysioterapi. Ved siden af behandlerrummet ligger et stort badeværelse med kar og varme i gulvet – det vil uden tvivl være efterspurgt i vintermånederne!

Indgår økologi i jeres indkøb og dyrkning af grøntsager?
Vores indkøb er hovedsageligt baseret på økologi, og vores egen have er ved at blive omlagt til økologi. Spanske landmænd er rigtig glade for sprøjtegifte, og det huer os ikke, så vi får gode råd og vejledning af folk, der ved hvordan vi undgår gift, og i stedet dyrker den naturlige have.

Hvordan vil I beskrive den mad man får under opholdet
Det afhænger af prisen vi aftaler, men på alle prisniveauer er det ærlig mad med kvalitet. Stig er forhenværende Michelin kok og har altid sat kvalitet i højsædet. Derfor bager han også sit eget brød på det bedste mel vi kan købe og uden gær. Kosten er varieret og lækker. Vi er ikke meget for overlæsset pyntemad, så det er enkelt og gerne med respekt for Andalusien. Gæsterne skal derfor ikke regne med for meget danskpræget mad (rugbrød, leverpostej, frikadeller, hakkebøf) men derimod gode grøntsager, fisk, ged, lam, skinke, nødder, tapas, godt kød, pølser, oste, masser af oliven og lokale vine hvis det ønskes.

Dyrker I selv grønsager på stedet?
I det første år vi har været her, har vi haft f.eks. dyrket: tomater i overflod, peberfrugter, kartofler, bønner, ærter, artiskokker, squash, løg og forskellige krydderurter. Nu er det sådan, at vores havemand, som er en ældre herre der fulgte med ejendommen, ikke er her mere. Han er flyttet til kysten for at være tættere på familien og hospitalet. Derfor er jeg ikke sikker på, at vi får lige så flot en køkkenhave som da Manolo var her, da det er tidskrævende. Vi forsøger at forenkle det, og vil dyrke dét vi får mest brug for. Derfor vil jeg nok underspille den del af vores attraktion, indtil vi ved, om vi får overblik over og styr på køkkenhaven, så vi ikke skuffer nogen.

Har I sommetider brugerne med i køkkenet?
Ja gerne 😉

Har I tænkt over hvordan vandrerne kan få jeres madinspiration med hjem, for eksempel i form af tips & tricks, opskrifter?
Vi har ikke nogen færdig plan på dette område, men jeg kunne forestille mig, at vi på indlagte møder i løbet af opholdet kunne udveksle netop tips & tricks, opskrifter, gode vaner osv. Hvor vi fra Finca Mariposas side kan dele ud af vores erfaringer med den mad, vi laver. Afhængigt af behovet kunne vi også i et eller andet omfang lægge opskrifter ud på vores og/eller Like2hike’s hjemmesider.

 

Du kan se mere om turene og andre aktiviteter på www.like2hike.dk.

Og her kan du se mere om Finca Mariposa: https://bookyourfinca.dk/. Du kan også bo på Finca Mariposa under ferier og ture, du selv planlægger.

KONTAKT OS

INFO

FØLG OS

×
Ring op
Menu