I Andalusiens hjerte

9 dage: 17-25/4 2020. Kr. 11.750,- Kr. 12.950,-. Inkl. fly fra København, overnatning, lokaltransport og ½ pension

Oplev atmosfæren i Andalusiens pulserende hjerte

Vandringerne

Landskaberne

Vi vandrer gennem det spektakulære bjerglandskab bare en times kørsel fra Málaga. Vandreruten er en del af den sydspanske “Camino” der slynger sig tværs gennem skove, bakker og dale på sin vej rundt om provinsen. Undervejs får vi en betagende udsigt over søerne og den gamle dæmning, der leverede vand til drift af vandkraftværkerne langs floden.

Vi ser naturskabte huler fra nedstyrtninger i det porøse sandsten – de karakteristiske Taffonis. Hulerne blev brugt af lokale hyrder, når de søgte ly for uvejr. Er vi heldige, oplever vi også at se de vilde bjerggeder betragte os højt oppe fra en klippetop.

Vi oplever suset, når vi går på gangbroen, der er hugget ind i siden på en lodret klippeskrænt højt over den brusende flod. ’Caminito del Rey’ er for øjeblikket Málagas hotteste naturattraktion. Oppe over klippen ser vi store flokke af gåsegribbe, der svæver over hovedet på os.

Vi kommer også tæt på lokalhistoriske højdepunkter. Vi går til ruinerne af Bobastro, de kristne rebellers sidste højborg, hvor de for mere end 1.000 år siden kæmpede mod muslimernes Emir i Córdoba.

Er vejret til det, bestiger vi Málaga-provinsens højeste bjergtop, som har en åndeløs udsigt ud over kysten og bjergene.

Byvandring og gastronomi

Når vi kommer til Ronda, oplever vi en af sydspaniens smukkeste byer. Vi spadserer over den legendariske bro Puente Nuevo. Broen går hen over kløften og forener den gamle arabiske bydel med den nye katolske.

Bagefter går vi ned i dalen og ser det imponerende bygningsarbejde og byens hængende haver langs skrænterne nedefra. 

Ud over kilometervis af meget varieret og skøn natur går vi selvfølgelig også ombord i den lokale gastronomi og prøver både Porra Antequerana – en lokal udgave af Gazpacho – og sommervin i april.

Indlogering

Vi bliver først indlogeret i lejligheder på Camping Ardales og herefter på centralt beliggende hotel i Ronda, 4 nætter hvert sted.  De to overnatningssteder har hver deres charme. 

På Camping Ardales bor vi midt i et naturområde lige ned til de store søer, som forsyner kraftværket ved el. Chorro med vand til deres turbiner. I Ronda møder vi den andalusiske historie og kultur mere end noget andet sted i regionen.

I alt bliver det ni dages oplevelse med et touch af ægte sydspansk charme.

Det praktiske

Vi flyver fra København direkte til Malaga (ca. 3 1/2 time). I lufthavnen venter Pia og vore udlejningsbiler  på os, hvorefter vi kører til Camping Ardales, hvor vi først skal bo.  Transport tid i bil tager ca. 1 time.

Morgenmad og frokost/madpakker:
Enten spiser vi morgenmad, hvor vi bor, eller på én af de små charmerende Caféer lige i nærheden. Vi sørger for vand og frokostpakker til dagens vandring.

Aftensmad:
Bortset fra den første aften indgår aftensmåltider ikke i prisen. Begge steder hvor vi bor findes flere mindre restauranter, som vi kan besøge, så vi får forskellige indtryk af egnens måltider. Et dejligt aftensmåltid kan man køre for  € 15- 20 incl. drikkevarer.

 • Pris: kr. 11.750,- i delt dobbeltværelse/ 12.950,- i enkeltværelse

  Se hvad prisen indeholder

  Depositum kr. 3.000,-

 • Dagsprogram

 • Periode: 17/4 - 25/4 2020

  7 vandredage og 2 rejsedage ialt 9 dage

 • Antal deltagere

  min. 12 deltagere, max. 14 deltagere

 • Rejsetype

  heldagsvandringer på mellem 6-8 timer om dagen incl. pauser. Deltagerne bærer kun på dagturrygsæk.

 • Destination

  Camping Ardales ved el Chorro (starten af Caminito del Rey) og Ronda. Se nedenfor på kortet.

Område

Turleder Klaus Falsing

Jeg hedder Klaus, bor i Gilleleje sammen med min kæreste Vitha. Jeg har vandret i Andalusien siden 2011 og har kastet min kærlighed på Malaga provinsen, hvor jeg har vandret sammenlagt i mere end ½ år og gennemført mere end 15 vandreture for deltagere. Se interview med Klaus.


 

Deltagere skriver:

Vandring Andalusien
Vi har nu for 2. gang været med Klaus /Like2Hike på (pioner) vandretur i Andalusien. Begge gange også med Pia Bruun. Pia er uddannet guide og mangeårig fastboende i Spanien, hun har en stor viden om spaniens historie, regionerne og …..befolkningen i øvrigt, ligeledes er hun en garvet vandrer. De udgør et godt team, og det er betryggende, at Pia er spansktalende.
Begge ture – (Casares – Ronda /November) og (Fuente de Piedra – Ronda /April) har givet os en
fantastisk oplevelse af landets mangfoldighed, vi har vandret i skønne bjerge, stille floder - og voldsomme floder.

En storslået natur der skifter karakter så vandreturene bliver meget afvekslende. Vi har vandret fra by til by og så overnattet i de små lokalsamfund.

En fantastisk oplevelse. Begge er meget åbne for – hvis vejrliget sætter en stopper for ”dagen” så finde
mulighed for anden udnyttelse af tiden.


Karen Tinghuus og Tove T. Bundgaard

 

 

KONTAKT OS

 • TELEFON

  61 26 30 46

 • ADRESSE

  LIKE2HIKE APS

  Vitha Weitemeyer og Klaus Falsing
  Ahornvænget 114
  3250 Gilleleje

INFO

FØLG OS

×
Ring op
Menu