Vandreferie i Spanien - forslag til pakkeliste • like2hike.dk
Vandreferier i Spanien og Sverige • Små grupper • Familie drevne hoteller • Danske og lokale guider

Vandreferie i Spanien, forslag til Pakkeliste

Tager du med på vandreferie til Spanien har vi et forslag til en pakkeliste

FORSLAG TIL EN PAKKELISTE

Forslaget til en pakkeliste er for dig, som ikke er en erfaren vandrer i bjerge. Vejret kan være meget omskifteligt, hvorfor det er vigtigt at være godt forberedt.

Ud fra vore erfaringer har vi derfor udarbejdet dette forslag til en pakkeliste, så du ikke overser eller glemmer noget.

Læg mærke til, at vi har opdelt pakkelisten, så du er forberedt hvis flyet skulle blive meget forsinket eller værre, hvis din bagage skulle forsvinde undervejs.

Lidt praktisk om Spanien

Et godt tip til din håndbagage

Det sker desværre fra tid til anden at bagagen bliver forsinket. Hvis uheldet er ude på din rejse, kan du selv være med til at minimere generne ved at være forberedt. Du kan pakke følgende i din håndbagage og/eller rejse i det:

Hvad du bør medbringe i kufferten eller rygsækken

På dagsturene skal du medbringe vand nok til hele dagens vandring. Du kan godt bruge de almindelige vandflasker, som du køber i supermarkederne. Vi anbefaler to-tre halv-liters flasker. På de fleste dagsture har du også en madpakke med. I den forbindelse anbefaler vi at du medbringer en madkasse med et tæt låg af en rimelig størrelse.

Vandrestave
Vi anbefaler stærkt at benytte vandrestave på ture i bjergene. Hvis du ikke er rutineret i brugen af to vandrestave, så kan du nøjes med én. Ved nedstigninger vil den rette brug af vandrestave virke aflastende på knæ og øge sikkerheden. Ved opstigninger med høje ”trin” kan vandrestave være til stor hjælp. Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.

Tøj til vandring

Andet tøj

Mod solen og til kølige dage Selv om solen skinner om dagen, kan aftenerne og nætterne være særdeles kølige, derfor er det en god ide at medbringe varmt tøj.

Diverse

Gyldigt pas, valuta i små sedler, blåt sygesikringsbevis, policenr. og telefonnr. til forsikringsselskab og rejsedokumenter mobiltelefon – husk oplader

Helbred Medicin o. lign. skal medbringes af den enkelte til eget forbrug. Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medikamenter, du bruger regelmæssigt, sørg da for at medbringe rigeligt til hele turen.

Sovepose

Almindelige vandreregler

En normal vandredag

Vi starter typisk fra morgenstunden kl. 09.00.

Turleder oplyser kort om dagens vandring og vi går eller kører hen til starten på ruten.
Derefter starter vandreturen, og det er vigtigt, at alle finder deres egen rytme. Tempoet skal indrettes efter vejrtrækningen, ikke omvendt.

Der er naturligvis en nedre grænse for, hvor langsomt et tempo, der kan accepteres. Antal af pauser på turen og pausernes længde fortæller turlederen om inden start på dagens tur. Det er meget forskelligt, hvor turlederne går i gruppen på vandringerne.

Fleksibilitet og improvisation er nøgleord i forbindelse med vandreture – det gælder for både turleder og turdeltagere.

Turlederne

Der påhviler lederne et stort ansvar ved at føre en gruppe mennesker på en vandretur. Vi håber derfor, at hver enkelt deltager vil hjælpe og respektere lederne.

Det er vigtigt at huske, at selvom den tekniske succes afhænger af vore forberedelser, vil den endelige vellykkede gennemførelse afhænge af din egen entusiasme og samarbejdsvilje. Er du i tvivl om noget. så kontakt hellere Klaus én gang for meget end én gang for lidt,

Vi ønsker en rigtig god og oplevelsesrig tur, og håber, at vort forslag til en pakkeliste har hjulpet dig med, hvad du bør medbringe på turen.