Lone Henriksen • like2hike.dk
Vandreferier i Spanien og Sverige • Små grupper • Familiedrevne hoteller • Danske og lokale guider
Lone Henriksen

Lone Henriksen

Jeg elsker mit job som formidler af kultur og historie, men mest af alt essensen ved at finde det lokale og unikke, der findes hvor man end kommer. Når jeg selv har fri, står den også på vandring, men med ”måde”, for det skal være en energi oplader og ikke et maraton. Igennem mit nye samarbejde med Like2Hike, får jeg nu muligheden for at tilbyde vandring, lokal gastronomi og mindeværdige oplevelser!

Derudover er det vandreferie der normalt står på listen for rejsemål når hun har fri, men vandring med ”måde” som hun kalder det, for det skal være en energioplader og ikke et maraton.

Hvem er du?

Som person er jeg udadvendt og går i spænd med alle, og jeg falder hurtigt i snak med folk på min vej.

Måske ville nogen kalde mig flyvsk, når de ser mine livserfaringer, men jeg foretrækker at kalde det alsidighed.

Som ung gik jeg fra at være udlært bygningsmaler til ved et tilfælde at komme ind i rejseverdenen. Siden da har jeg i mange år arbejdet som guide og destinationsleder for flere danske rejsebureauer i Spanien, hvor jeg endte med at bosætte mig i mere end tyve år. Den spanske spontanitet og lette omgangstone har jeg taget til mig. Der var også tid til at arbejde på hotel i Andorra, være selvstændig i en årrække, samt være rejseplanlægger i et spansk rejsebureau for små grupper og VIP gæster.

Tilbage i Danmark tog jeg diplomuddannelsen som turistfører på Roskilde Universitet i spansk og engelsk. I de sidste 6 år har jeg guidet i København, på det meste af Sjælland og på Fyn.

Skæbnen ville at jeg mødte Klaus, ejeren af Like2Hike, og vi fandt frem til at indgå et samarbejde med at udvikle nye og spændende rejsemål for vandreferier i Spanien.

Jeg ser det som en fantastisk personlig mulighed for at kombinere mit yndlingsjob med min hobby, og jeg kan bidrage med nye interessante destinationer.

Hvem ser du for dig som deltagere i Like2Hikes vandreferier?

Folk, der ligesom mig ser en ideel vandreferie som en genopladning af positiv energi igennem motion, gode portioner af lokal kultur og historie, gastronomiske oplevelser og ikke mindst godt selskab.

Vi skal opleve naturen og nyde den igennem vores vandringer, ikke stresse derudaf for at nå flere kilometer. Når vi ikke vandrer, skal vi have tid til at nyde fællesskabet, det lokale og blive klogere på kulturen og historien på stedet. Og ikke mindst nyde den lokale gastronomi.

Det gælder ikke om at nå mere, men at nyde mere.

Hvad forventer du af deltagerne på turen?

At de er glade for at vandre. På mine ture er vandringerne tilrettelagt, så alle med et almindeligt godt helbred og almindelig fysik kan deltage.

At være klar til at smage, dufte, lære, se, opleve og nyde.

At de er indstillet på at være en del af vores fællesskab under ferien, og på at være åbne overfor hinanden. Men der er selvfølgelig også tid og plads til at være sig selv, når man ønsker det.

Hvad tror du, deltagerne tager med sig hjem efter en vandreferie med Like2Hike?

Helt sikkert en rygsæk eller kuffert fuld af nye indtryk og gode oplevelser.

Ny energi efter vores vandringer i fantastisk natur og frisk luft.

Nye venskaber.

En masse viden om den lokale kultur og historie.

Længsel efter den lokale gastronomi.

Lyst til at komme igen.