Vandreferie i Frigiliana og omegn • like2hike.dk
Vandreferier i Spanien og Sverige • Små grupper • Familie drevne hoteller • Danske og lokale guider

Vandreferie i Frigiliana og omegn

Denne vandreferie er en light-udgave af 'Bjerge, vand og vandring'. Den består af seks meget forskellige vandreture samt tre korte eftermiddagsture. Vi bor i landsbyen Frigiliana, der ligger i udkanten af naturparken Sierra de Tejeda. Frigiliana og byens omegn er stadig præget af den mauriske kultur, som varede i 800 år.

NY TUR

Information om rejsen

Andalusien, Spanien

23/9 2023 - 30/9 2023

8 dage heraf 6 vandredage

3 aftensmåltider, 1 morgen og 1 frokost

KBH

Mindre lejligheder med separate soveværelser

Let med mindre stigninger

Din turleder er

Klaus Falsing

Klaus Falsing
klaus@like2hike.dk

Vi bestiger små bjerge med skønne udsigter ud over en rå natur og det azurblå Middelhav, og vi følger lidt af kysten med dens kuperede terræn og små hvide strande. Vi vandrer i det lave vand op ad floden Rio Chillar. Vi følger en nyrestaureret vandkanal, Acequira de Lizar, oppe over Frigiliana.

Frigiliana er en velbevaret og prisbelønnet maurisk bjerglandsby med smalle og krogede gader, der indeholder mange små, tætpakkede butikker og intime barer.

Alle seks vandreture og byen Frigiliana appellerer til sanserne med duften af krydderurter og synet af de smalle gader med trapper, hvor planter og blomsterkrukker står udenfor husene.

Eftermiddagene kan du tilbringe med at gå med på en eftermiddagstur, hvor vi viser rundt i den gamle bydel, besøger borgruinen samt besøger 'den engelske have'. Du kan også vælge at gå rundt på egen hånd og for eksempel besøge museet og de mange små butikker, eller du kan nyde en kølig sangria, en kop kaffe eller en fadøl, mens du betragter bylivet og nyder udsigten over landskabet og Middelhavet.

Turen er for dig, som ofte går ture, men ikke nødvendigvis har erfaring i bjergvandring. Turene foregår i et tempo, som giver tid til at nyde omgivelserne og udsigterne. Undervejs vil der være moderate op- og nedstigninger. Dagturene er på mellem 5 til 8 km og varer i gennemsnit 4-5 timer inkl. pauser.

Er du til lidt længere vandreture, men i samme område, så kik her

Temperatur og dagslys. I oktober måned ca. 21 grader i skyggen, sol, let overskyet og muligvis lidt regn. Sol op kl. 08.00 og ned kl. 20.00.

Turledere: Klaus Falsing og John Petersen. Klaus har arrangeret vandreture i Andalusien siden 2011, og har gennem årene udforsket landskabet omkring Frigiliana.

Følg os på Facebook

Bestil rejse

...

Klaus Falsing

Skriv gerne til klaus@like2hike.dk

Du kan finde mere om Klaus Falsing her.

Her bor vi

...

Vi bor i 'Den nye bydel' af Frigiliana, som ligger i den sydlige ende af byen.

Overnatningen
På denne vandreferie har vi valgt at tilbyde overnatning i lejligheder med ét eller to separate soveværelser..

Vi bor enten i et mindre hotel kompleks bestående af mindre lejligheder med ét eller to separate soveværelser, stue med køkken og badeværelse, eller i mindre lejligheder, som typisk er ejet af danskere eller englændere.

I det mindre hotelkompleks er lejlighederne indrettet i spansk stil, hvilket betyder at lejlighederne er enkelt indrettet med typiske spanske møbler. Der er ingen restaurant tilknyttet komplekset.

De privatejede lejligheder er enten få år gamle eller renoverede og indrettet med alle faciliteter. De indeholder stue, et antal soveværelser, et velassorteret køkken, bad og altan. De fleste af lejlighederne har WiFi og adgang til swimmingpool.

Er I mere end to personer og ønsker I at bo sammen, så kontakt Klaus. Mail: klaus@like2hike.dk Tlf: 6126 3046

Se eksempler på lejligheder:

Rosamarina

Casa Frigiliana

Her spiser vi

Når vi bor i lejligheder, har vi erfaring fra flere tidligere ture, at deltagerne gerne selv vil opdage og vælge, hvor de vil spise aftensmad.

Derfor har vi valgt kun at tilbyde 3 aftensmåltider i turen hvor vi alle spiser sammen. Vi står naturligvis altid til rådighed med anbefalinger og ofte går vi selv ud at spise hvor du naturligvis er velkommen til at følges med os.

De øvrige aftener kan du vælge enten at spise på restaurant eller lave aftensmaden i lejligheden. Et aftensmåltid på restaurant koster ca. 20-25 Euro inkl. drikkevarer.

Morgenmad og madpakke køber du selv ind til, så her kan du beslutte, hvad du ønsker at spise og medbringe i madpakken.

Der findes flere små købmandsbutikker i byen, hvor du kan gå på opdagelse og opleve denne side af bylivet, eller vi arrangerer ture til kystbyen Nerjas store og velassorterede supermarkeder, som ligger blot fem km. fra hvor vi bor.

På tur langs bjergryggen parallelt med Frigiliana
På tur langs bjergryggen parallelt med Frigiliana
Pause under turen Sierra de Tejeda
Pause under turen Sierra de Tejeda
Rio Chillar
Rio Chillar
Rio Chillar
Rio Chillar
Vandkanalen Acequia de Lizar
Vandkanalen Acequia de Lizar
Udsigt ud over naturparken Sierra de Tejeda
Udsigt ud over naturparken Sierra de Tejeda
Pause under turen langs vandkanalen Acequia de Lizar
Pause under turen langs vandkanalen Acequia de Lizar

Alle dage

Generelt for alle vandredagene

Kl. 9.30: Afgang fra byens torv. Gåben, bus eller taxa

Alle tider i programmet er planlagte tider. Programmet tilpasses løbende efter vejrudsigten. Bliver der en regnvejrsdag kan programmet ændres til fx. en dagstur til Malaga, eller Granada.

De nævnte tre aftensmåltider er inkluderede i turens pris. Øvrige måltider, bortset fra første vandredags morgenmåltid og frokostmadpakke, sørger deltagerne selv for. Der kan købes ind i små charmerende lokale købmandsforretninger eller vi kører de 4 km ned til ét af de meget store supermarkeder i Nerja, efter behov . Alle lejligheder er indrettet med køkken.


Dag 1

Ankomst til bjerglandsbyen Frigiliana

Kl. 13.35 Afgang fra KBH med Norwegian
Kl. 17.15 Ankomst Malagas lufthavn

Vi henter bus og kører til bjerglandsbyen Frigiliana, der ligger i udkanten af Naturpark Sierra de Tejeda, ca. 4 km. fra kysten. Her bor vi under hele vandreferien. Ca. 1 times transporttid

Kl. 19.00 Ankomst til Frigiliana og indkvartering
Ved ankomst til byen bliver vi indkvarteret i lejligheder med max. 2 personer, hver med eget soveværelse, pr. lejlighed.

Vi mødes efter nærmere aftale med turlederen, hvor vi præsenterer os for hinanden

Kl. 20.00 Aftensmad, Aftensmad er inkluderet i turens pris.


Dag 2

Campoen, ved Frigiliana + rundtur i den mauriske bydel

Kl. 09.30 Afgang på gåben fra torvet

En frodig dal
Lige nedenfor Frigiliana findes en stor dal kaldet Campoen. Den er ca. fire km bred og strækker sig næsten helt ned til kysten. Set oppefra Frigiliana oplever vi en frodig dal, gennemskåret på kryds og tværs af små biveje med spredte huse. Dalen har mange avokado- og olivenlunde, store græsmarker og et væld af blomster.

Turen indeholder en del mindre op- og nedstigninger, og underlaget er en blanding af beton- og grusveje. Dagens tur er den eneste tur, hvor der er en hård belægning en del af vejen.

På denne første vandredag snakker turlederen og deltagerne om, hvad et passende tempo er for gruppen, samtidig med vi lærer hinanden lidt bedre at kende.

Om eftermiddagen er der mulighed for indkøb.

 • 4 timer vandring inkl. pauser
 • 8-9 km
 • 300 højdemeter

Ca. kl. 13.30 Ankomst til Frigiliana på gåben

Kl. 17.00 Kort vandretur i Frigilianas gamle bydel. Start ved byens torv

Morgenmad og selvsmurt madpakke er inkluderet i turens pris


Dag 3

Grotterne ved Nerja og naturpark Sierra de Tejedas hjerte

Kl. 09.30 Afgang med bus fra torvet
Kl. 10.00 Ankomst til hulerne ved Nerja, hvor vandreturen 'Tajo de los Bueyes' starter

Cueva de Nerja og Coladillakløften

Først besøger vi de kendte grotter ved Nerja. Det er som at komme ind i en kæmpe-katedral, og om sommeren afholdes koncerter med store orkestre inde i Grotterne.

Vejen ind i naturparken er et område med spredte buske og træer, som giver nogle gode udsigter over nærområdet.

Vi går tre km ind i naturparken, vender om og går tilbage mod grotterne gennem kløften Barranco de la Coladilla. Bjergsiderne består af sammenpresset kalksten. Gennem tiden har vandet formet kløften og dannet imponerende huler. Denne fantastiske tur tiltrækker ikke kun vandrere, men også klatrere, som kommer for at bestige bjergsiderne.

Turen op er på grusvej og turen tilbage er på lidt ujævn og stenet underlag.

 • 4-5 timer vandring inkl. pauser
 • ca. 8 km.
 • 200 højdemeter, som er jævnt stigende og faldende
 • 30 min. kørsel hver vej

Kl. 15.00 Afgang med bus til Friglilana
Kl. 15.30 Ankomst til Frigiliana med bus

Selvforplejning hele dagen


Dag 4

Langs den vilde strækning af Solkysten mellem Cerro Gordo og Maro

Kl. 09.30 Afgang med bus fra torvet
Kl. 10.00 Ankomst til udsigtspunktet Cerro Gordo

Vi passerer vagttårne langs kysten fra Romer- og Maurertiden, gamle fårehytter, afskærmede små vige med strande, små strandrestauranter og stejle skråninger. Netop i dette område er der stor mulighed for at se både gemser og bjerggeder. Langs ruten ser vi flere steder, hvordan maurerne dygtigt udnyttede den magre jord ved at anlægge terrasser til dyrkning af klippesiden. Siden ud mod Middelhavet er rigtig spændende at betragte med alle de bjerge og vige der strækker sig ned i havet.

Turen slutter med besøg i kystbyen Nerja.

Vandrestien går op og ned, for det meste på klippegrund, og nogle steder igennem krat.

 • 4 ½ timers vandring inkl. pauser
 • 4 - 5 km
 • 250 højdemeter
 • Ca. 2½ times ophold i Nerja

Kl. 14.30 Ankomst til Nerja
Kl. 17.30 Afgang fra Nerja
Kl. 18.00 Ankomst til Frigiliana med bus
Kl. 19.00 Aftensmad i Frigiliana er inkluderet i turens pris


Dag 5

Fra Cerro Felix til Cerro Pinto

Kl. 09.30 Afgang på gåben fra torvet

Vi skal op på en højderyg, der går parallelt med Frigiliana ned til kysten, fra Cerro Felix til Cerro Pinto. Vi går mod syd og ser ad flere omgange kystbyen Nerja med Middelhavet i baggrunden. Når vi kikker til højre, får vi en oplevelse af, hvor langstrakt, den nye bydel er. Når vi kikker ud på den anden side af højderyggen får vi flotte udsigter ud over naturparkens vilde landskab.

Turen har først en nedstigning til flodlejet, så en opstigning på ca. 250 meter, hvorefter den flader ud oppe på højderyggen. På hjemvejen går man igen ned til flodlejet og op igen til Frigiliana.

Se youtubevideo om turen her

 • 4-5 timer vandring inkl. pauser
 • 9-10 km
 • 350 højdemeter

kl. 14-15 Ankomst til Frigiliana på gåben

Selvforplejning hele dage


Dag 6

The Nerja river walk, op ad floden el Chillar + tur til borgruinen

Kl. 09.30 Afgang med bus fra torvet
Kl. 10.00 Ankomst til Rio Chillar

At vandre i floden Rio el Chillar er en oplevelse helt ud over det sædvanlige.

I starten af ruten passerer vi et gammelt marmorbrud, mens vi går tørskoede fremad. Vi oplever, at flodlejet langsomt snævres ind, og at skrænterne på begge sider af flodlejet langsomt stiger.

Vegetationen begynder at ændre sig i retning af noget mere udpræget lavt og sivagtigt. Ved turens højdepunkt er floden så snæver, at du kan røre begge klippesider på én gang og kikke op af de stejle bjergsider, der strækker sig mere end 30 meter op over dit hoved.

Vandstanden er normalt ca. 10-15 cm, og turen er på ca. ca. 8 km i alt. Der er ingen skarpe sten i floden og stenene er ikke glatte, så man glider ikke på dem. Fodtøj, der kan tåle vand, anbefales.

 • 4- 5 timers vandring inkl. pauser
 • ca. 8 km, hvoraf ca. 4 km. i vand
 • 50-100 højdemeter

Kl. 15.00 Ankomst til Frigiliana med bus

Kl. 17.00 Kort tur op til borgruinen med en flot udsigt ud over Frigiliana

Selvforplejning hele dagen


Dag 7

Vandkanalen Acequia de Lizar + besøg i Den engelske have

Kl. 09.30 Afgang fra torvet

Denne sidste dag følger vi et stykke af vandkanalen, Acequia de Lizar, som oprindelig blev bygget af maurerne. Kanalens funktion er at lede vand fra bjergene ned til Frigiliana. Den er ca. 8 km. lang og er dels bygget ind i klippesiden, dels udenpå bjergsiden.

Ca. 2 km af kanalen er for få år siden blevet restaureret og udbygget, så man kan vandre på den ydre side af vandkanalen eller på siden af bjerget på en gangsti.

Det er en helt fantastisk vandring med mange flotte og vekslende udsigter ud over de skiftende bjergsider, mens vi lytter til det rindende vand i kanalen.

Det stykke af kanalen vi følger, er forsynet med en ca. 60 cm. bred sti, beregnet til vandring, og med sikkerhedshegn på den ydre side af kanalen.

Der er desværre kun ganske få rester af den gamle fæstning, da meget af byggematerialerne i tidens løb er brugt til huse i byen, så forvent ikke andet end en flot udsigt ud over byens tage og Campoen, mens Middelhavet glimter i baggrunden.

 • 3- 4 timers vandring inkl. pauser
 • ca. 7 km
 • 100 højdemeter

Kl. 15.00 Ankomst til Frigiliana med bus

Kl. 17.00 Besøg i 'Den engelske have*

Aftensmad er inkluderet i turens pris


Dag 8

Frigiliana via Malaga til København

Vi siger farvel til Frigiliana og kører direkte til Malagas lufthavn.

Kl. 07.30 Afgang med minibus fra Frigiliana
Kl. 11.25 Afgang med fly (Norwegian) direkte til KBH
Kl. 15.00 Ankomst KBH


Alle dage Generelt for alle vandredagene

Kl. 9.30: Afgang fra byens torv. Gåben, bus eller taxa

Alle tider i programmet er planlagte tider. Programmet tilpasses løbende efter vejrudsigten. Bliver der en regnvejrsdag kan programmet ændres til fx. en dagstur til Malaga, eller Granada.

De nævnte tre aftensmåltider er inkluderede i turens pris. Øvrige måltider, bortset fra første vandredags morgenmåltid og frokostmadpakke, sørger deltagerne selv for. Der kan købes ind i små charmerende lokale købmandsforretninger eller vi kører de 4 km ned til ét af de meget store supermarkeder i Nerja, efter behov . Alle lejligheder er indrettet med køkken.

Dag 1 Ankomst til bjerglandsbyen Frigiliana

Kl. 13.35 Afgang fra KBH med Norwegian
Kl. 17.15 Ankomst Malagas lufthavn

Vi henter bus og kører til bjerglandsbyen Frigiliana, der ligger i udkanten af Naturpark Sierra de Tejeda, ca. 4 km. fra kysten. Her bor vi under hele vandreferien. Ca. 1 times transporttid

Kl. 19.00 Ankomst til Frigiliana og indkvartering
Ved ankomst til byen bliver vi indkvarteret i lejligheder med max. 2 personer, hver med eget soveværelse, pr. lejlighed.

Vi mødes efter nærmere aftale med turlederen, hvor vi præsenterer os for hinanden

Kl. 20.00 Aftensmad, Aftensmad er inkluderet i turens pris.

Dag 2 Campoen, ved Frigiliana + rundtur i den mauriske bydel

Kl. 09.30 Afgang på gåben fra torvet

En frodig dal
Lige nedenfor Frigiliana findes en stor dal kaldet Campoen. Den er ca. fire km bred og strækker sig næsten helt ned til kysten. Set oppefra Frigiliana oplever vi en frodig dal, gennemskåret på kryds og tværs af små biveje med spredte huse. Dalen har mange avokado- og olivenlunde, store græsmarker og et væld af blomster.

Turen indeholder en del mindre op- og nedstigninger, og underlaget er en blanding af beton- og grusveje. Dagens tur er den eneste tur, hvor der er en hård belægning en del af vejen.

På denne første vandredag snakker turlederen og deltagerne om, hvad et passende tempo er for gruppen, samtidig med vi lærer hinanden lidt bedre at kende.

Om eftermiddagen er der mulighed for indkøb.

 • 4 timer vandring inkl. pauser
 • 8-9 km
 • 300 højdemeter

Ca. kl. 13.30 Ankomst til Frigiliana på gåben

Kl. 17.00 Kort vandretur i Frigilianas gamle bydel. Start ved byens torv

Morgenmad og selvsmurt madpakke er inkluderet i turens pris

Dag 3 Grotterne ved Nerja og naturpark Sierra de Tejedas hjerte

Kl. 09.30 Afgang med bus fra torvet
Kl. 10.00 Ankomst til hulerne ved Nerja, hvor vandreturen 'Tajo de los Bueyes' starter

Cueva de Nerja og Coladillakløften

Først besøger vi de kendte grotter ved Nerja. Det er som at komme ind i en kæmpe-katedral, og om sommeren afholdes koncerter med store orkestre inde i Grotterne.

Vejen ind i naturparken er et område med spredte buske og træer, som giver nogle gode udsigter over nærområdet.

Vi går tre km ind i naturparken, vender om og går tilbage mod grotterne gennem kløften Barranco de la Coladilla. Bjergsiderne består af sammenpresset kalksten. Gennem tiden har vandet formet kløften og dannet imponerende huler. Denne fantastiske tur tiltrækker ikke kun vandrere, men også klatrere, som kommer for at bestige bjergsiderne.

Turen op er på grusvej og turen tilbage er på lidt ujævn og stenet underlag.

 • 4-5 timer vandring inkl. pauser
 • ca. 8 km.
 • 200 højdemeter, som er jævnt stigende og faldende
 • 30 min. kørsel hver vej

Kl. 15.00 Afgang med bus til Friglilana
Kl. 15.30 Ankomst til Frigiliana med bus

Selvforplejning hele dagen

Dag 4 Langs den vilde strækning af Solkysten mellem Cerro Gordo og Maro

Kl. 09.30 Afgang med bus fra torvet
Kl. 10.00 Ankomst til udsigtspunktet Cerro Gordo

Vi passerer vagttårne langs kysten fra Romer- og Maurertiden, gamle fårehytter, afskærmede små vige med strande, små strandrestauranter og stejle skråninger. Netop i dette område er der stor mulighed for at se både gemser og bjerggeder. Langs ruten ser vi flere steder, hvordan maurerne dygtigt udnyttede den magre jord ved at anlægge terrasser til dyrkning af klippesiden. Siden ud mod Middelhavet er rigtig spændende at betragte med alle de bjerge og vige der strækker sig ned i havet.

Turen slutter med besøg i kystbyen Nerja.

Vandrestien går op og ned, for det meste på klippegrund, og nogle steder igennem krat.

 • 4 ½ timers vandring inkl. pauser
 • 4 - 5 km
 • 250 højdemeter
 • Ca. 2½ times ophold i Nerja

Kl. 14.30 Ankomst til Nerja
Kl. 17.30 Afgang fra Nerja
Kl. 18.00 Ankomst til Frigiliana med bus
Kl. 19.00 Aftensmad i Frigiliana er inkluderet i turens pris

Dag 5 Fra Cerro Felix til Cerro Pinto

Kl. 09.30 Afgang på gåben fra torvet

Vi skal op på en højderyg, der går parallelt med Frigiliana ned til kysten, fra Cerro Felix til Cerro Pinto. Vi går mod syd og ser ad flere omgange kystbyen Nerja med Middelhavet i baggrunden. Når vi kikker til højre, får vi en oplevelse af, hvor langstrakt, den nye bydel er. Når vi kikker ud på den anden side af højderyggen får vi flotte udsigter ud over naturparkens vilde landskab.

Turen har først en nedstigning til flodlejet, så en opstigning på ca. 250 meter, hvorefter den flader ud oppe på højderyggen. På hjemvejen går man igen ned til flodlejet og op igen til Frigiliana.

Se youtubevideo om turen her

 • 4-5 timer vandring inkl. pauser
 • 9-10 km
 • 350 højdemeter

kl. 14-15 Ankomst til Frigiliana på gåben

Selvforplejning hele dage

Dag 6 The Nerja river walk, op ad floden el Chillar + tur til borgruinen

Kl. 09.30 Afgang med bus fra torvet
Kl. 10.00 Ankomst til Rio Chillar

At vandre i floden Rio el Chillar er en oplevelse helt ud over det sædvanlige.

I starten af ruten passerer vi et gammelt marmorbrud, mens vi går tørskoede fremad. Vi oplever, at flodlejet langsomt snævres ind, og at skrænterne på begge sider af flodlejet langsomt stiger.

Vegetationen begynder at ændre sig i retning af noget mere udpræget lavt og sivagtigt. Ved turens højdepunkt er floden så snæver, at du kan røre begge klippesider på én gang og kikke op af de stejle bjergsider, der strækker sig mere end 30 meter op over dit hoved.

Vandstanden er normalt ca. 10-15 cm, og turen er på ca. ca. 8 km i alt. Der er ingen skarpe sten i floden og stenene er ikke glatte, så man glider ikke på dem. Fodtøj, der kan tåle vand, anbefales.

 • 4- 5 timers vandring inkl. pauser
 • ca. 8 km, hvoraf ca. 4 km. i vand
 • 50-100 højdemeter

Kl. 15.00 Ankomst til Frigiliana med bus

Kl. 17.00 Kort tur op til borgruinen med en flot udsigt ud over Frigiliana

Selvforplejning hele dagen

Dag 7 Vandkanalen Acequia de Lizar + besøg i Den engelske have

Kl. 09.30 Afgang fra torvet

Denne sidste dag følger vi et stykke af vandkanalen, Acequia de Lizar, som oprindelig blev bygget af maurerne. Kanalens funktion er at lede vand fra bjergene ned til Frigiliana. Den er ca. 8 km. lang og er dels bygget ind i klippesiden, dels udenpå bjergsiden.

Ca. 2 km af kanalen er for få år siden blevet restaureret og udbygget, så man kan vandre på den ydre side af vandkanalen eller på siden af bjerget på en gangsti.

Det er en helt fantastisk vandring med mange flotte og vekslende udsigter ud over de skiftende bjergsider, mens vi lytter til det rindende vand i kanalen.

Det stykke af kanalen vi følger, er forsynet med en ca. 60 cm. bred sti, beregnet til vandring, og med sikkerhedshegn på den ydre side af kanalen.

Der er desværre kun ganske få rester af den gamle fæstning, da meget af byggematerialerne i tidens løb er brugt til huse i byen, så forvent ikke andet end en flot udsigt ud over byens tage og Campoen, mens Middelhavet glimter i baggrunden.

 • 3- 4 timers vandring inkl. pauser
 • ca. 7 km
 • 100 højdemeter

Kl. 15.00 Ankomst til Frigiliana med bus

Kl. 17.00 Besøg i 'Den engelske have*

Aftensmad er inkluderet i turens pris

Dag 8 Frigiliana via Malaga til København

Vi siger farvel til Frigiliana og kører direkte til Malagas lufthavn.

Kl. 07.30 Afgang med minibus fra Frigiliana
Kl. 11.25 Afgang med fly (Norwegian) direkte til KBH
Kl. 15.00 Ankomst KBH

Generelt for turen

Vandreferien i Andalusien er en pakkerejse,
hvilket er din garanti for, at gennemføres rejsen ikke,
får du det fulde indbetalte beløb retur.

Turen består af

8 dage, heraf:

 • 7 overnatninger
 • 6 vandredage med udgangspunkt fra vores opholdssted.

Vandreferien ledes af Klaus Falsing

Transport

Flybillet t/r Københavns lufthavn - Malaga med Norwegian
Fra Jylland, kontakt Klaus T: 6126 3046

 • 20 kg. indtjekket bagage, samt 10 kg. håndbagage
 • Al lokal transport inkl. transport fra/til lufthavnen i Malaga
 • Alle skatter og afgifter forbundet med rejsen
 • Bidrag til Rejsegarantifonden

Rejsen til Frigiliana
13.35 Afgang med fly fra KBH
17.15 Ankomst Malagas lufthavn
19.00 Ankomst og indkvartering i Frigiliana

Rejsen til København:
Kl. 07.30 Afgang med minibus fra Frigiliana
Kl. 11.25 Afgang med fly, Norwegian direkte til KBH
Kl. 15.00 Ankomst KBH

Måltider

3 aftensmåltider i turen hvor vi alle spiser sammen.
Morgenmad og madpakke søndag

Øvrige aftener foregår enten på restaurant eller i lejligheden

Et aftensmåltid på restaurant koster ca. 20-25 Euro inkl. drikkevarer.

Morgenmad og madpakke køber du selv ind til.

Ophold

Overnatning i lejlighed med ét eller to soveværelser, badeværelse og køkken.

Laveste pris indeholder altid et separat soveværelse, med mindre du ønsker at dele soveværelse med din partner

Rosamarina

Casa Frigiliana

Er I mere end to personer og ønsker I at bo sammen, så kontakt Klaus.

Mail: klaus@like2hike.dk Tlf: 6126 3046

Er ikke inkluderet

 • Fortæring, bortset fra tre aftensmåltider samt morgenmad og madpakke første vandredag Lommepenge, bagagetillæg ud over 20 kg bagage og personlige indkøb Personlige forsikringer (rejseforsikring, afbestillingsforsikring og konkursforsikring)

Overblik

Detalje

Brug rulle-mus eller to fingre på en trackpad

Andalusien, Spanien

Vandreferien i Andalusien foregår i den østligste del af Solkysten med base i bjerglandsbyen Frigiliana ca. 60 km øst for Malaga. Området er kendt for sine lave bjerge, med mange fine vandrestier og sit venlige klima om vinteren, typisk med dagtemperaturer mellem 16-18 grader.

Vandreferie i Andalusien med fast base i Frigiliana

...

Den hvide bjerglandsby Frigiliana grænser op til den vestlige side af naturparken Sierra de Tejeda. Byen er bygget på en langstrakt og smal bjergkam, hvilket gør, at byen er lang og smal.

Mod nord slynger byen sig op ad en bjergskråning, mod øst kikker du direkte ned i et udtørret flodleje, og på den anden side af floden, ser du naturparken Sierra de Tejeda med dens mange bjergtoppe og dale. Mod vest ser du en stor, frugtbar dal med citrusfrugter og avocadoer. I daglig tale kaldes dalen for ’Campoen’. Mod syd har du et flot udsyn ud over kystbyen Nerja og Middelhavet.

Frigiliana er flere gange kåret som Andalusiens smukkeste og bedst bevarede bjerglandsby. I 'den oprindelige bydel', der er bygget op ad en bjergside, vil du opleve at den bærer et stærkt præg af den arabske kultur med mange små og smalle gader med mange trapper.

Byen tiltrækker mange, som ønsker en vandreferie i vinterhalvåret, hvor temperaturen normalt ligger mellem 16-18 grader. Frigiliana er det omtrent perfekte opholdssted for vandrere, fordi flere vandreruter, starter og slutter fra selve byen.

Frigiliana ligger ca. 60 kilometer øst for Malaga, 4 kilometer nord for kystbyen Nerja.

Byen har ca. 2.600 indbyggere, hvoraf omkring en fjerdedel er udlændinge, typisk englændere, danskere og tyskere.

Gå til toppen
Bestil din rejse nu