Vandring i tre lande på denne tur: Andorra, Spanien og Frankrig • like2hike.dk
Små grupper • Varieret natur • Familiedrevne Hoteller • Rejsegarantifonden

Vandring i Andorra, Spanien og Frankrig

Vandreture i Cataloniens fantastiske natur. Catalonien har én fælles historie, én kultur, ét sprog men tre lande

Beskrivelse af rejsen

Vi vandrer i vidt forskellig natur, og lærer mere om de catalanske lande og befolkningens levevis.

Information om rejsen

Catalonien, Spanien

Haute Cerdagne, Frankrig

Pyrenæerne, Andorra

27/8 - 3/9

8 dage heraf 6 dags vandring

8 til 14 pers.

Fem dage halvpension, to dage kvartpension

Afgang København kl. 08.50

Alle overnatninger foregår på hotel i dobbeltværelse med adskilte senge eller i enkeltværelse.

Vandreturene foregår i et roligt tempo. Turlængde 8-12 km. Du skal være i almindelig god fysisk form og kunne gå på små stier med ujævnt og knudret underlag

Bestil rejse
Skriv til turlederen Læs om turen
Priser pr. person
12.850 kr Delt dobbeltværelse
13.850 kr Enkeltværelse

Priser pr. person

Oplev

Oplev tre lande med én kultur

Tre områder, hvor befolkningen har én samlet følelse, nemlig det at være catalansk. Catalanerne er et stolt folk med eget sprog, historie og traditioner. På denne tur skal vi vandre i vidt forskellig natur, og lære mere om de ”catalanske” lande og befolkningens levevis.

Cerdanya, halvt fransk, halvt spansk

Vi bor i det smukke område Cerdanya, i regionen Catalonien i den sydlige del af Pyrenæerne. Cerdanya er beliggende halvt i Frankrig og halvt i Spanien, men grænser også op til lilleputlandet Andorra. Her fra vores base i den spanske del af Cerdanya tager vi ud og vandrer i de tre lande. På bjergstier, langs åer, rundt om søer og igennem skove.

Områdets spændende historie

Der er også tid til, at vi lærer om områdets historie. Cerdanya har altid har været et grænseland, der har oplevet mange slag i tidens løb, og som har været under indflydelse af mange folkeslag. Det har været hjemsted for banditter og smuglere, og har huset et utal af klostre og munkeordener. Området var et catalansk grevskab, ind til Pyrenæerfreden i 1659, herefter blev området delt mellem Frankrig og Spanien.

I 1939 krydsede tusindvis af mennesker dalen for at flygte til Frankrig og væk fra Francos tropper.

Imponerende landskabspanoramaer

Cerdanya er et område på godt 1000 km2, og ligger smukt omringet af op til 3000 meter høje bjerge. Det er nok Cataloniens mest imponerende landskabspanoramaer. Selvom vi vandrer i tre forskellige lande, så har alle områderne en ting tilfælles, nemlig sproget catalansk, som tales, hvad enten vi befinder os i Cerdanya-Spanien, Haute Cerdagne-Frankrig eller Andorra.

Hvorfor kun vandre i ét land når man kan vandre i tre? Kom med på vandreture med fokus på

Tre catalanske lande

Imponerende, betagende og overvældende udsigter til bjerge alle vegne

 • Vandfald
 • Besøg i en grotte
 • Bjergsøer
 • God lokal mad
 • Meget afslappet hotel med god service og meget venligt personale

De fleste af vore vandreture vil være på mellem seks og 11 km og med en højdemeter på mellem 150 og 500 meter. Nogle dage går vi to kortere ture, én om formiddagen og én om eftermiddagen.

Man er selvfølgelig velkommen til at holde fri en hel eller halv dag, hvis det er det man har lyst til.

Temperaturerne er i maj, juni og september på omkring 17-21 grader om dagen.

Det bedste fra tre landes køkkener

Selvfølgelig skal vi også prøve de gode lokale retter og produkter, der omfatter et have af lækre oste, pølser, honninger m.m. Mange steder finder man typiske catalanske retter og andre steder vil det lokale køkken være et mix af det spanske og franske køkken.

Byen Bellver de Cerdanya

Administrativt hører byen til Lérida-provinsen, men historisk og geografisk har den meget mere tilfælles med grænsebyen Puigcerdá, som er hovedbyen i området. Bellver de Cerdanya er områdets næstvigtigste by.

Her bor lidt mere end 2000 indbyggere. Byen er beliggende i 1061 meters højde. Floden Segre løber igennem byen.

Historisk er den nævnt tilbage i middelalderen, og kirken dateres til slutningen 900-tallet.

Men det var Jaume I, der i 1200-tallet fik sat byen på landkortet. Han beordrede nemlig hovedlandevejen fra bispebyen Seu d’Urgell til Puigcerdá anlagt gennem Bellver de Cerdanya. Derudover udstyrede han byen med høje mure, vagttårne og en masse kongelige privilegier.

De mange spansk-franske krige og besættelser i 1600 og 1700-tallet satte sine spor. Med restaureringen af noget af den gamle bydel og bymuren, er byen en af de bedst bevarede middelalderbyer i området.

Om Turlederen

Din danske turleder

Lone Henriksen har mange års erfaring med ledelse af rejsegrupper. Hun leder dig trygt fra oplevelse til oplevelse, så du kommer beriget hjem.

Lone er gift med en spanier og taler flydende spansk. Lone har boet mere end 20 år lidt nord for Barcelona og har gennem de mange år lært både det omgivende land og befolkningens særlige kultur og levevis at kende.

Lone Henriksen

Skriv gerne til lone@like2hike.dk

Du kan finde mere om Lone Henriksen her.

Området

Catalonien, Spanien

Området, der i dag kendes som Catalonien, lå i romersk tid i den romerske provins Hispania Tarraconensis. Under Folkevandringstiden blev området besat af alanerne og fra begyndelsen af 5. århundrede af vestgoterne, der skal have givet det sit navn (Gothalonia). I begyndelsen af det 8. århundrede blev hele den iberiske halvø erobret af araberne, men under Karl den Stores delvise generobring kom den nordlige del af det nuværende Catalonien til at danne hovedkernen i det af ham erobrede landskab og blev styret af frankiske grever, som efter Karl den Tykkes død i 888 gjorde sig uafhængige og kaldte sig markgrever af Barcelona eller fyrster af Catalonien.

Haute Cerdagne, Frankrig

Haute Cerdagne er en højslette i den sydlige del af Pyrenæerne. Segre, der er en af Ebros store bifloder, udspringer i Haute Cerdagne.

Pyrenæerne, Andorra

Andorra ligger mellem Spanien og Frankrig i den østlige dele af bjergkæden Pyrenæerne. Det meste af territoriet ligger på sydsiden af bjergkæden. Undtaget er Solana d'Andorra i nordøst. Landet deler en grænse på 63,7 km med Spanien og 56,6 km med Frankrig.

Meget mere om vandreferie i Spanien,

Her finder du detaljerne. Tjek disse links, så du er forberedt på nogle af de store oplevelser, der venter. Ring eller skriv, hvis du er i tvivl om noget – eller reservér din plads med det samme.

Alle fotos er venligst udlånt af: OT Cerdanya og Ole Lindegaard

Kost og Logi

Her bor vi

Vores hotel, Hotel Bon Repos, er beliggende i byen Bellver de Cerdanya.

Hotellet er et typisk ældre familieejet to-stjernet hotel, tæt på byens centrum.

Her får man en fantastisk service af hotellets personale, som er imødekommende og meget fleksible. Man spiser godt, og rengøringen på hotellet er i helt i top, selvom det ikke, ifølge dansk stil, er et hotel med den mest hyggelige indretning.

De fleste værelser er renoverede, og alle værelser har tv og der er gratis wi-fi.

Her spiser vi

Morgenmaden og enkelte andre måltider spiser vi på hotellet. Frokost er ofte en picnic med madpakke. Aftensmaden finder du oftest på egen hånd. Se detaljerne i dagsprogrammet.

Og hvad skal vi så smage af lokale retter?

Vi sætter den gastronomiske oplevelse i højsædet og derfor sætter vi stor pris på at vise dig de gode, små lokale steder hvor man får den ”rigtige” vare. I dette område kan vi opleve en fusion af spansk, catalansk og fransk gastronomi. For ikke at tale om de mange lokale produkter, der omfatter et hav af lækre oste, pølser, honninger, kager, m.m.

Hold fri

Efter dagens vandretur

Du får tid til afslapning og ture på egen hånd i byen, hvor du kan indsnuse den lokale stemning og kultur.

Andre muligheder

Har du lyst til, eller brug for, en ”fridag”, hvor du ikke følger holdet, er det naturligvis helt i orden.

Torsdag formiddag er der lokalt marked i vores opholdsby Bellver de Cerdanya, hvor der er mulighed for at handle lokalproducerede produkter.

Turens program

Dag 1

Ankomst til Barcelona og transfer til La Cerdanya

Byvandring. Vi holder en pause på vejen til kaffe eller en snack.

Indlogering på hotel Bon Repos og efterfølgende byvandring i den historiske del af Bellver de Cerdanya.

Alle dage: Morgenmad starter kl. 08.00 Afgang fra hotellet kl. 09.00 De nævnte måltider er inkluderede i turens pris


 • Info: Ca. 2,5 times kørsel
 • Måltider: Aftensmad på hotellet

Dag 2

Spanien

Formiddag: Vandring i Bellver de Cerdanyas bagland. Halvdagstur.

En behagelig vandring i Bellver de Cerdanyas bagland som giver os et godt indtryk af området, dets geografi og lokalbefolkningens levevis.

Vi går på stier og ad gamle landeveje, igennem små landsbyer med middelalderkirker og forbi de lokale landbrug. Oppe fra udkigsstedet Gallissà har vi en flot udsigt i alle retninger over området.

Eftermiddag: Vandring til det lille vandfald Molí del Salt. Halvdagstur.

Eftermiddagens vandring går langs åen Llosa til det lille vandfald Molí del Salt ved den nedlagte vandmølle med samme navn. Vi befinder os i dalen Vall de la Llosa, et beskyttet naturområde, hvis stier blev brugt flittigt af banditter, soldater og smuglere i en forsvunden tid, da man herfra kan vandre ind i både Frankrig og Andorra.


 • Startsted: Formiddag Hotellet i Bellver de Cerdanya og eftermiddag Viellia, ca. 30 min. fra hotellet
 • Tur: Formiddag: ca. 9 km / ca. 3 timer og Tur eftermiddag:ca. 5 km / ca. 3 timer
 • Højdemeter: Formiddag ca. 150 m og eftermiddag ca. 200,

Dag 3

Frankrig

Naturreservatet Eyne, vandring i blomsterdalen langs den lille flod og termiske bade. Heldagstur. Dagens vandring foregår i den smukke dal i naturreservatet ved Eyne. Dalen hedder Vallée d’Eyne, men kaldes også blomsternes dal. Der er til dags dato registreret mere end 500 forskellige slags blomster og mere end 60 sommerfuglearter. På denne rute følger vi en lille å op igennem dalen. Oppe i højderne åbner dalen sig og vi bliver mødt af græsbeklædte bjergsider med græssende kvæg og heste.

Efter dagens strabadser fortjener vi at slappe af i de termiske bade ved Saint Thomas eller i Llo.


 • Startsted: Eyne, ca. 45 min. fra hotellet
 • Tur: ca. 10 km / ca. 6 timer
 • Højdemeter: ca. 400 m

Dag 4

Spanien

Formiddag: Prullans og vandring til Anes grotten som vi udforsker. Halvdagstur.

Fra den lille idylliske landsby Prullans starter vores vandring mod målet som er at nå frem til grotten Anes, et underjordisk galleri der er lidt mere end 300 meter langt og med drypstensformationer, som vi selvfølgelig skal udforske med en lokal guide. Grotten blev ikke arkæologisk udforsket før i 1950 og da fandt man levn helt tilbage fra bronzealderen. På vores vandring dertil fra Prullans har vi hele tiden en fantastisk udsigt over dalen med Cadí-bjergkæden i baggrunden.

Eftermiddag: Udflugt til grænse- og hovedbyen Puigcerdá. Halvdagstur.

Vi besøger Puigcerdá, historisk hovedstad og grænseby til Frankrig. Byen er grundlagt i 1177 og har i dag ca. 10.000 indbyggere. Her kommer folk fra nær og fjern for at handle i byens butikker.

Store dele af byen blev ødelagt under jordskælvet i Catalonien i 1428 og hærget mange gange under krige, belejringer og store brande i tidens løb. Byens opdæmmede sø, der daterer helt tilbage til 1260 blev administrativt delt op mellem Spanien og Frankrig ved Pyrenæerfreden i 1696.

Efter en kortere spadseretur er der tid på egen hånd til at shoppe eller måske nyde churros ”spanskrør” på byens torv.


 • Startsted: Formiddag Prullans, ca. 15 min. fra hotellet og eftermiddag Puigcerdá, ca. 25 min. fra hotellet
 • Tur: Formiddag: ca. 8 km / ca. 4 timer og eftermiddag: 2,5-3 timer.
 • Højdemeter: Formiddag ca. 300 m

Dag 5

Andorra

Circ de Pessons i Grau Roig og besøg i lilleputstatens hovedstad Andorra la Vella. Heldagstur. Turen går til fyrstedømmet Andorra, Grau Roig, hvor vores vandretur i åbent landskab i passet Circ de Pessons vil føre os forbi flere søer med imponerende udsigter til landets bjergtinder. Landet er formet af gletsjere, og består af tre smalle dale med to mindre floder, der løber sammen til floden Grand Valira. Gennemsnitshøjden på bjergene i Andorra er ca. 2000 meter.

Landet lever i dag af turisme og bankvirksomhed, men levede i høj grad tidligere af smugleri.

Om eftermiddagen besøger vi hovedstaden Andorra la Vella, med mulighed for at gøre gode indkøb i byens handelsgader.


 • Startsted: Grau Roig, ca. 75 min. fra hotellet
 • Tur: ca. 8 km / ca. 5 timer
 • Højdemeter: ca. 400 m

Dag 6

Spanien

Formiddag: Fri

Eftermiddag: Inspirerende vandring i kunstnaturparken Roca Viva. Halvdagstur.

Denne eftermiddag skal vi på en anderledes og meget inspirerende vandring. Vi skal besøge og vandre i kunstnaturparken Roca Viva, der ligger tæt ved den lille landsby Músser. Her begyndte kunstneren Kliment Olm for mere end 30 år siden et liv som eneboer efter at have levet flere år i kollektiv. Han har siden da hugget sine værker i de omkringliggende sten og klipper på bjerget, og det blev til godt og vel 600 udhuggede sten.

I 2013 blev han nødt til at forlade stedet og mange af hans værker blev stjålet eller vandaliseret, indtil området blev varetaget af en kulturel forening i 2017, som nu står for de guidede besøg på bjerget.


 • Startsted: Músser, ca. 20 min. fra hotellet
 • Tur: eftermiddag: ca. 5 km / ca. 4 timer
 • Højdemeter: ca. 200 m

Dag 7

Spanien

Cadí bjergkæden med det smukke Cadí plateau. Heldagstur. Et af de flotteste panoramafotos i Cerdanya er af bjergkæden Cadí. Vi vandrer op igennem skovene med udsigt ud over Cerdanya, op til foden af bjergkæden.
Når vi når op på Cadí plateauet bliver vi mødt af en næsten overvældende udsigt til den nordlige side af bjergkæden der knejser som en naturlig mur mod resten af Catalonien. Denne tur er lidt krævende for vores fysik, især på det ujævne og stenede underlag, men præmien for at nå op er helt klart strabadserne værd.


 • Startsted: Estana, ca. 30 min. fra hotellet
 • Tur: ca. 8 km / ca. 5 timer
 • Højdemeter: ca. 500 m

Dag 8

Vi siger farvel til det dejlige Cerdanya

Vi kører mod syd til Barcelonas lufthavn, med rygsækken fuld af gode oplevelser.


Du skal vide

Catalonien, Spanien

Området, der i dag kendes som Catalonien, lå i romersk tid i den romerske provins Hispania Tarraconensis. Under Folkevandringstiden blev området besat af alanerne og fra begyndelsen af 5. århundrede af vestgoterne, der skal have givet det sit navn (Gothalonia). I begyndelsen af det 8. århundrede blev hele den iberiske halvø erobret af araberne, men under Karl den Stores delvise generobring kom den nordlige del af det nuværende Catalonien til at danne hovedkernen i det af ham erobrede landskab og blev styret af frankiske grever, som efter Karl den Tykkes død i 888 gjorde sig uafhængige og kaldte sig markgrever af Barcelona eller fyrster af Catalonien.

Haute Cerdagne, Frankrig

Haute Cerdagne er en højslette i den sydlige del af Pyrenæerne. Segre, der er en af Ebros store bifloder, udspringer i Haute Cerdagne.

Pyrenæerne, Andorra

Andorra ligger mellem Spanien og Frankrig i den østlige dele af bjergkæden Pyrenæerne. Det meste af territoriet ligger på sydsiden af bjergkæden. Undtaget er Solana d'Andorra i nordøst. Landet deler en grænse på 63,7 km med Spanien og 56,6 km med Frankrig.

Meget mere om vandreferie i Spanien,

Her finder du detaljerne. Tjek disse links, så du er forberedt på nogle af de store oplevelser, der venter. Ring eller skriv, hvis du er i tvivl om noget – eller reservér din plads med det samme.

Alle fotos er venligst udlånt af: OT Cerdanya og Ole Lindegaard

Rejsen indeholder

Transport

Afgang: København kl. 08.50, ankomst Barcelona 11.55
Afgan: Barcelona kl. 12.40, ankomst københavn 15.40

Bor du i Jylland, kan vi undersøge om du kan flyve fx. fra Billund

Vi kører i lejet bus med chauffør fra Barcelonas lufthavn direkte til overnatningsstedet. Turen tager ca. tre timer.

Øvrig lokal transport foregår ligeledes i lejet bus eller taxa

Måltider

Fem dage halvpension To dage kvartpension

Ophold

Alle overnatninger foregår på hotel i dobbeltværelse med adskilte senge eller i enkeltværelse. Alle værelwer har eget toilet, håndvast samt bruser/badekar

Er ikke inkluderet

 • Seks aftensmåltider (Et varmt måltid mad på restaurant koster ca. € 15-25)
 • Tre frokoster
 • Alkoholiske drikkevarer
 • Entré til termiske bade (€15)
 • Lommepenge og personlige indkøb
 • Personlige forsikringer (rejseforsikring, afbestillingsforsikring og konkursforsikring)

Oplev tre lande med én kultur

Tre områder, hvor befolkningen har én samlet følelse, nemlig det at være catalansk. Catalanerne er et stolt folk med eget sprog, historie og traditioner. På denne tur skal vi vandre i vidt forskellig natur, og lære mere om de ”catalanske” lande og befolkningens levevis.

...

Cerdanya, halvt fransk, halvt spansk

Vi bor i det smukke område Cerdanya, i regionen Catalonien i den sydlige del af Pyrenæerne. Cerdanya er beliggende halvt i Frankrig og halvt i Spanien, men grænser også op til lilleputlandet Andorra. Her fra vores base i den spanske del af Cerdanya tager vi ud og vandrer i de tre lande. På bjergstier, langs åer, rundt om søer og igennem skove.

Områdets spændende historie

Der er også tid til, at vi lærer om områdets historie. Cerdanya har altid har været et grænseland, der har oplevet mange slag i tidens løb, og som har været under indflydelse af mange folkeslag. Det har været hjemsted for banditter og smuglere, og har huset et utal af klostre og munkeordener. Området var et catalansk grevskab, ind til Pyrenæerfreden i 1659, herefter blev området delt mellem Frankrig og Spanien.

I 1939 krydsede tusindvis af mennesker dalen for at flygte til Frankrig og væk fra Francos tropper.

Imponerende landskabspanoramaer

Cerdanya er et område på godt 1000 km2, og ligger smukt omringet af op til 3000 meter høje bjerge. Det er nok Cataloniens mest imponerende landskabspanoramaer. Selvom vi vandrer i tre forskellige lande, så har alle områderne en ting tilfælles, nemlig sproget catalansk, som tales, hvad enten vi befinder os i Cerdanya-Spanien, Haute Cerdagne-Frankrig eller Andorra.

Hvorfor kun vandre i ét land når man kan vandre i tre? Kom med på vandreture med fokus på

Tre catalanske lande

Imponerende, betagende og overvældende udsigter til bjerge alle vegne

 • Vandfald
 • Besøg i en grotte
 • Bjergsøer
 • God lokal mad
 • Meget afslappet hotel med god service og meget venligt personale

De fleste af vore vandreture vil være på mellem seks og 11 km og med en højdemeter på mellem 150 og 500 meter. Nogle dage går vi to kortere ture, én om formiddagen og én om eftermiddagen.

Man er selvfølgelig velkommen til at holde fri en hel eller halv dag, hvis det er det man har lyst til.

Temperaturerne er i maj, juni og september på omkring 17-21 grader om dagen.

Det bedste fra tre landes køkkener

Selvfølgelig skal vi også prøve de gode lokale retter og produkter, der omfatter et have af lækre oste, pølser, honninger m.m. Mange steder finder man typiske catalanske retter og andre steder vil det lokale køkken være et mix af det spanske og franske køkken.

Byen Bellver de Cerdanya

Administrativt hører byen til Lérida-provinsen, men historisk og geografisk har den meget mere tilfælles med grænsebyen Puigcerdá, som er hovedbyen i området. Bellver de Cerdanya er områdets næstvigtigste by.

Her bor lidt mere end 2000 indbyggere. Byen er beliggende i 1061 meters højde. Floden Segre løber igennem byen.

Historisk er den nævnt tilbage i middelalderen, og kirken dateres til slutningen 900-tallet.

Men det var Jaume I, der i 1200-tallet fik sat byen på landkortet. Han beordrede nemlig hovedlandevejen fra bispebyen Seu d’Urgell til Puigcerdá anlagt gennem Bellver de Cerdanya. Derudover udstyrede han byen med høje mure, vagttårne og en masse kongelige privilegier.

De mange spansk-franske krige og besættelser i 1600 og 1700-tallet satte sine spor. Med restaureringen af noget af den gamle bydel og bymuren, er byen en af de bedst bevarede middelalderbyer i området.

Din danske turleder

Lone Henriksen har mange års erfaring med ledelse af rejsegrupper. Hun leder dig trygt fra oplevelse til oplevelse, så du kommer beriget hjem.

Lone er gift med en spanier og taler flydende spansk. Lone har boet mere end 20 år lidt nord for Barcelona og har gennem de mange år lært både det omgivende land og befolkningens særlige kultur og levevis at kende.

...

Lone Henriksen

Skriv gerne til lone@like2hike.dk

Du kan finde mere om Lone Henriksen her.

Her bor vi

Vores hotel, Hotel Bon Repos, er beliggende i byen Bellver de Cerdanya.

Hotellet er et typisk ældre familieejet to-stjernet hotel, tæt på byens centrum.

Her får man en fantastisk service af hotellets personale, som er imødekommende og meget fleksible. Man spiser godt, og rengøringen på hotellet er i helt i top, selvom det ikke, ifølge dansk stil, er et hotel med den mest hyggelige indretning.

De fleste værelser er renoverede, og alle værelser har tv og der er gratis wi-fi.

...

Her spiser vi

Morgenmaden og enkelte andre måltider spiser vi på hotellet. Frokost er ofte en picnic med madpakke. Aftensmaden finder du oftest på egen hånd. Se detaljerne i dagsprogrammet.

Og hvad skal vi så smage af lokale retter?

Vi sætter den gastronomiske oplevelse i højsædet og derfor sætter vi stor pris på at vise dig de gode, små lokale steder hvor man får den ”rigtige” vare. I dette område kan vi opleve en fusion af spansk, catalansk og fransk gastronomi. For ikke at tale om de mange lokale produkter, der omfatter et hav af lækre oste, pølser, honninger, kager, m.m.

Efter dagens vandretur

Du får tid til afslapning og ture på egen hånd i byen, hvor du kan indsnuse den lokale stemning og kultur.

...

Andre muligheder

Har du lyst til, eller brug for, en ”fridag”, hvor du ikke følger holdet, er det naturligvis helt i orden.

Torsdag formiddag er der lokalt marked i vores opholdsby Bellver de Cerdanya, hvor der er mulighed for at handle lokalproducerede produkter.

Tre Lande  Cadí 3 Spanien  Kilde Isidoro Munoz

Tre Lande Cadí 3 Spanien Kilde Isidoro Munoz

Tre Lande  Circ De Pessons 1 Andorra

Tre Lande Circ De Pessons 1 Andorra

Tre Lande  Kunstnaturparken Roca Viva 2

Tre Lande Kunstnaturparken Roca Viva 2

Tre Lande  Vallée D'eyne Frankrig 2

Tre Lande Vallée D'eyne Frankrig 2

Tre Lande  Vallée D'eyne Frankrig 3  Kilde Ole Lindegård

Tre Lande Vallée D'eyne Frankrig 3 Kilde Ole Lindegård

Tre Lande  Bellver De Cerdanya  Kilde Ot Cerdanya

Tre Lande Bellver De Cerdanya Kilde Ot Cerdanya

Tre Lande  Cadí Plateauet 2

Tre Lande Cadí Plateauet 2

Tre Lande  Kunstnaturparken Roca Viva 1

Tre Lande Kunstnaturparken Roca Viva 1

Tre Lande  Circ De Pessons 2 Andorra  Kilde Ole Lindegård

Tre Lande Circ De Pessons 2 Andorra Kilde Ole Lindegård

Tre Lande  Vallée D'eyne Frankrig 1  Kilde Ole Lindegård

Tre Lande Vallée D'eyne Frankrig 1 Kilde Ole Lindegård

Tre Lande  Salt Del Moli 2 Spanien  Kilde Ole Lindegård

Tre Lande Salt Del Moli 2 Spanien Kilde Ole Lindegård

Dag 1

Ankomst til Barcelona og transfer til La Cerdanya

Byvandring. Vi holder en pause på vejen til kaffe eller en snack.

Indlogering på hotel Bon Repos og efterfølgende byvandring i den historiske del af Bellver de Cerdanya.

Alle dage: Morgenmad starter kl. 08.00 Afgang fra hotellet kl. 09.00 De nævnte måltider er inkluderede i turens pris


 • Info: Ca. 2,5 times kørsel
 • Måltider: Aftensmad på hotellet

Dag 2

Spanien

Formiddag: Vandring i Bellver de Cerdanyas bagland. Halvdagstur.

En behagelig vandring i Bellver de Cerdanyas bagland som giver os et godt indtryk af området, dets geografi og lokalbefolkningens levevis.

Vi går på stier og ad gamle landeveje, igennem små landsbyer med middelalderkirker og forbi de lokale landbrug. Oppe fra udkigsstedet Gallissà har vi en flot udsigt i alle retninger over området.

Eftermiddag: Vandring til det lille vandfald Molí del Salt. Halvdagstur.

Eftermiddagens vandring går langs åen Llosa til det lille vandfald Molí del Salt ved den nedlagte vandmølle med samme navn. Vi befinder os i dalen Vall de la Llosa, et beskyttet naturområde, hvis stier blev brugt flittigt af banditter, soldater og smuglere i en forsvunden tid, da man herfra kan vandre ind i både Frankrig og Andorra.


 • Startsted: Formiddag Hotellet i Bellver de Cerdanya og eftermiddag Viellia, ca. 30 min. fra hotellet
 • Tur: Formiddag: ca. 9 km / ca. 3 timer og Tur eftermiddag:ca. 5 km / ca. 3 timer
 • Højdemeter: Formiddag ca. 150 m og eftermiddag ca. 200,

Dag 3

Frankrig

Naturreservatet Eyne, vandring i blomsterdalen langs den lille flod og termiske bade. Heldagstur. Dagens vandring foregår i den smukke dal i naturreservatet ved Eyne. Dalen hedder Vallée d’Eyne, men kaldes også blomsternes dal. Der er til dags dato registreret mere end 500 forskellige slags blomster og mere end 60 sommerfuglearter. På denne rute følger vi en lille å op igennem dalen. Oppe i højderne åbner dalen sig og vi bliver mødt af græsbeklædte bjergsider med græssende kvæg og heste.

Efter dagens strabadser fortjener vi at slappe af i de termiske bade ved Saint Thomas eller i Llo.


 • Startsted: Eyne, ca. 45 min. fra hotellet
 • Tur: ca. 10 km / ca. 6 timer
 • Højdemeter: ca. 400 m

Dag 4

Spanien

Formiddag: Prullans og vandring til Anes grotten som vi udforsker. Halvdagstur.

Fra den lille idylliske landsby Prullans starter vores vandring mod målet som er at nå frem til grotten Anes, et underjordisk galleri der er lidt mere end 300 meter langt og med drypstensformationer, som vi selvfølgelig skal udforske med en lokal guide. Grotten blev ikke arkæologisk udforsket før i 1950 og da fandt man levn helt tilbage fra bronzealderen. På vores vandring dertil fra Prullans har vi hele tiden en fantastisk udsigt over dalen med Cadí-bjergkæden i baggrunden.

Eftermiddag: Udflugt til grænse- og hovedbyen Puigcerdá. Halvdagstur.

Vi besøger Puigcerdá, historisk hovedstad og grænseby til Frankrig. Byen er grundlagt i 1177 og har i dag ca. 10.000 indbyggere. Her kommer folk fra nær og fjern for at handle i byens butikker.

Store dele af byen blev ødelagt under jordskælvet i Catalonien i 1428 og hærget mange gange under krige, belejringer og store brande i tidens løb. Byens opdæmmede sø, der daterer helt tilbage til 1260 blev administrativt delt op mellem Spanien og Frankrig ved Pyrenæerfreden i 1696.

Efter en kortere spadseretur er der tid på egen hånd til at shoppe eller måske nyde churros ”spanskrør” på byens torv.


 • Startsted: Formiddag Prullans, ca. 15 min. fra hotellet og eftermiddag Puigcerdá, ca. 25 min. fra hotellet
 • Tur: Formiddag: ca. 8 km / ca. 4 timer og eftermiddag: 2,5-3 timer.
 • Højdemeter: Formiddag ca. 300 m

Dag 5

Andorra

Circ de Pessons i Grau Roig og besøg i lilleputstatens hovedstad Andorra la Vella. Heldagstur. Turen går til fyrstedømmet Andorra, Grau Roig, hvor vores vandretur i åbent landskab i passet Circ de Pessons vil føre os forbi flere søer med imponerende udsigter til landets bjergtinder. Landet er formet af gletsjere, og består af tre smalle dale med to mindre floder, der løber sammen til floden Grand Valira. Gennemsnitshøjden på bjergene i Andorra er ca. 2000 meter.

Landet lever i dag af turisme og bankvirksomhed, men levede i høj grad tidligere af smugleri.

Om eftermiddagen besøger vi hovedstaden Andorra la Vella, med mulighed for at gøre gode indkøb i byens handelsgader.


 • Startsted: Grau Roig, ca. 75 min. fra hotellet
 • Tur: ca. 8 km / ca. 5 timer
 • Højdemeter: ca. 400 m

Dag 6

Spanien

Formiddag: Fri

Eftermiddag: Inspirerende vandring i kunstnaturparken Roca Viva. Halvdagstur.

Denne eftermiddag skal vi på en anderledes og meget inspirerende vandring. Vi skal besøge og vandre i kunstnaturparken Roca Viva, der ligger tæt ved den lille landsby Músser. Her begyndte kunstneren Kliment Olm for mere end 30 år siden et liv som eneboer efter at have levet flere år i kollektiv. Han har siden da hugget sine værker i de omkringliggende sten og klipper på bjerget, og det blev til godt og vel 600 udhuggede sten.

I 2013 blev han nødt til at forlade stedet og mange af hans værker blev stjålet eller vandaliseret, indtil området blev varetaget af en kulturel forening i 2017, som nu står for de guidede besøg på bjerget.


 • Startsted: Músser, ca. 20 min. fra hotellet
 • Tur: eftermiddag: ca. 5 km / ca. 4 timer
 • Højdemeter: ca. 200 m

Dag 7

Spanien

Cadí bjergkæden med det smukke Cadí plateau. Heldagstur. Et af de flotteste panoramafotos i Cerdanya er af bjergkæden Cadí. Vi vandrer op igennem skovene med udsigt ud over Cerdanya, op til foden af bjergkæden.
Når vi når op på Cadí plateauet bliver vi mødt af en næsten overvældende udsigt til den nordlige side af bjergkæden der knejser som en naturlig mur mod resten af Catalonien. Denne tur er lidt krævende for vores fysik, især på det ujævne og stenede underlag, men præmien for at nå op er helt klart strabadserne værd.


 • Startsted: Estana, ca. 30 min. fra hotellet
 • Tur: ca. 8 km / ca. 5 timer
 • Højdemeter: ca. 500 m

Dag 8

Vi siger farvel til det dejlige Cerdanya

Vi kører mod syd til Barcelonas lufthavn, med rygsækken fuld af gode oplevelser.


Program Info
Dag 1 Ankomst til Barcelona og transfer til La Cerdanya

Byvandring. Vi holder en pause på vejen til kaffe eller en snack.

Indlogering på hotel Bon Repos og efterfølgende byvandring i den historiske del af Bellver de Cerdanya.

Alle dage: Morgenmad starter kl. 08.00 Afgang fra hotellet kl. 09.00 De nævnte måltider er inkluderede i turens pris

 • Info: Ca. 2,5 times kørsel
 • Måltider: Aftensmad på hotellet
Dag 2 Spanien

Formiddag: Vandring i Bellver de Cerdanyas bagland. Halvdagstur.

En behagelig vandring i Bellver de Cerdanyas bagland som giver os et godt indtryk af området, dets geografi og lokalbefolkningens levevis.

Vi går på stier og ad gamle landeveje, igennem små landsbyer med middelalderkirker og forbi de lokale landbrug. Oppe fra udkigsstedet Gallissà har vi en flot udsigt i alle retninger over området.

Eftermiddag: Vandring til det lille vandfald Molí del Salt. Halvdagstur.

Eftermiddagens vandring går langs åen Llosa til det lille vandfald Molí del Salt ved den nedlagte vandmølle med samme navn. Vi befinder os i dalen Vall de la Llosa, et beskyttet naturområde, hvis stier blev brugt flittigt af banditter, soldater og smuglere i en forsvunden tid, da man herfra kan vandre ind i både Frankrig og Andorra.

 • Startsted: Formiddag Hotellet i Bellver de Cerdanya og eftermiddag Viellia, ca. 30 min. fra hotellet
 • Tur: Formiddag: ca. 9 km / ca. 3 timer og Tur eftermiddag:ca. 5 km / ca. 3 timer
 • Højdemeter: Formiddag ca. 150 m og eftermiddag ca. 200,
Dag 3 Frankrig

Naturreservatet Eyne, vandring i blomsterdalen langs den lille flod og termiske bade. Heldagstur. Dagens vandring foregår i den smukke dal i naturreservatet ved Eyne. Dalen hedder Vallée d’Eyne, men kaldes også blomsternes dal. Der er til dags dato registreret mere end 500 forskellige slags blomster og mere end 60 sommerfuglearter. På denne rute følger vi en lille å op igennem dalen. Oppe i højderne åbner dalen sig og vi bliver mødt af græsbeklædte bjergsider med græssende kvæg og heste.

Efter dagens strabadser fortjener vi at slappe af i de termiske bade ved Saint Thomas eller i Llo.

 • Startsted: Eyne, ca. 45 min. fra hotellet
 • Tur: ca. 10 km / ca. 6 timer
 • Højdemeter: ca. 400 m
Dag 4 Spanien

Formiddag: Prullans og vandring til Anes grotten som vi udforsker. Halvdagstur.

Fra den lille idylliske landsby Prullans starter vores vandring mod målet som er at nå frem til grotten Anes, et underjordisk galleri der er lidt mere end 300 meter langt og med drypstensformationer, som vi selvfølgelig skal udforske med en lokal guide. Grotten blev ikke arkæologisk udforsket før i 1950 og da fandt man levn helt tilbage fra bronzealderen. På vores vandring dertil fra Prullans har vi hele tiden en fantastisk udsigt over dalen med Cadí-bjergkæden i baggrunden.

Eftermiddag: Udflugt til grænse- og hovedbyen Puigcerdá. Halvdagstur.

Vi besøger Puigcerdá, historisk hovedstad og grænseby til Frankrig. Byen er grundlagt i 1177 og har i dag ca. 10.000 indbyggere. Her kommer folk fra nær og fjern for at handle i byens butikker.

Store dele af byen blev ødelagt under jordskælvet i Catalonien i 1428 og hærget mange gange under krige, belejringer og store brande i tidens løb. Byens opdæmmede sø, der daterer helt tilbage til 1260 blev administrativt delt op mellem Spanien og Frankrig ved Pyrenæerfreden i 1696.

Efter en kortere spadseretur er der tid på egen hånd til at shoppe eller måske nyde churros ”spanskrør” på byens torv.

 • Startsted: Formiddag Prullans, ca. 15 min. fra hotellet og eftermiddag Puigcerdá, ca. 25 min. fra hotellet
 • Tur: Formiddag: ca. 8 km / ca. 4 timer og eftermiddag: 2,5-3 timer.
 • Højdemeter: Formiddag ca. 300 m
Dag 5 Andorra

Circ de Pessons i Grau Roig og besøg i lilleputstatens hovedstad Andorra la Vella. Heldagstur. Turen går til fyrstedømmet Andorra, Grau Roig, hvor vores vandretur i åbent landskab i passet Circ de Pessons vil føre os forbi flere søer med imponerende udsigter til landets bjergtinder. Landet er formet af gletsjere, og består af tre smalle dale med to mindre floder, der løber sammen til floden Grand Valira. Gennemsnitshøjden på bjergene i Andorra er ca. 2000 meter.

Landet lever i dag af turisme og bankvirksomhed, men levede i høj grad tidligere af smugleri.

Om eftermiddagen besøger vi hovedstaden Andorra la Vella, med mulighed for at gøre gode indkøb i byens handelsgader.

 • Startsted: Grau Roig, ca. 75 min. fra hotellet
 • Tur: ca. 8 km / ca. 5 timer
 • Højdemeter: ca. 400 m
Dag 6 Spanien

Formiddag: Fri

Eftermiddag: Inspirerende vandring i kunstnaturparken Roca Viva. Halvdagstur.

Denne eftermiddag skal vi på en anderledes og meget inspirerende vandring. Vi skal besøge og vandre i kunstnaturparken Roca Viva, der ligger tæt ved den lille landsby Músser. Her begyndte kunstneren Kliment Olm for mere end 30 år siden et liv som eneboer efter at have levet flere år i kollektiv. Han har siden da hugget sine værker i de omkringliggende sten og klipper på bjerget, og det blev til godt og vel 600 udhuggede sten.

I 2013 blev han nødt til at forlade stedet og mange af hans værker blev stjålet eller vandaliseret, indtil området blev varetaget af en kulturel forening i 2017, som nu står for de guidede besøg på bjerget.

 • Startsted: Músser, ca. 20 min. fra hotellet
 • Tur: eftermiddag: ca. 5 km / ca. 4 timer
 • Højdemeter: ca. 200 m
Dag 7 Spanien

Cadí bjergkæden med det smukke Cadí plateau. Heldagstur. Et af de flotteste panoramafotos i Cerdanya er af bjergkæden Cadí. Vi vandrer op igennem skovene med udsigt ud over Cerdanya, op til foden af bjergkæden.
Når vi når op på Cadí plateauet bliver vi mødt af en næsten overvældende udsigt til den nordlige side af bjergkæden der knejser som en naturlig mur mod resten af Catalonien. Denne tur er lidt krævende for vores fysik, især på det ujævne og stenede underlag, men præmien for at nå op er helt klart strabadserne værd.

 • Startsted: Estana, ca. 30 min. fra hotellet
 • Tur: ca. 8 km / ca. 5 timer
 • Højdemeter: ca. 500 m
Dag 8 Vi siger farvel til det dejlige Cerdanya

Vi kører mod syd til Barcelonas lufthavn, med rygsækken fuld af gode oplevelser.

Transport

Afgang: København kl. 08.50, ankomst Barcelona 11.55
Afgan: Barcelona kl. 12.40, ankomst københavn 15.40

Bor du i Jylland, kan vi undersøge om du kan flyve fx. fra Billund

Vi kører i lejet bus med chauffør fra Barcelonas lufthavn direkte til overnatningsstedet. Turen tager ca. tre timer.

Øvrig lokal transport foregår ligeledes i lejet bus eller taxa

...

Måltider

Fem dage halvpension To dage kvartpension

Ophold

Alle overnatninger foregår på hotel i dobbeltværelse med adskilte senge eller i enkeltværelse. Alle værelwer har eget toilet, håndvast samt bruser/badekar

Er ikke inkluderet

 • Seks aftensmåltider (Et varmt måltid mad på restaurant koster ca. € 15-25)
 • Tre frokoster
 • Alkoholiske drikkevarer
 • Entré til termiske bade (€15)
 • Lommepenge og personlige indkøb
 • Personlige forsikringer (rejseforsikring, afbestillingsforsikring og konkursforsikring)

Overblik

Detalje

Brug rulle-mus eller to fingre på en trackpad

Catalonien, Spanien

Området, der i dag kendes som Catalonien, lå i romersk tid i den romerske provins Hispania Tarraconensis. Under Folkevandringstiden blev området besat af alanerne og fra begyndelsen af 5. århundrede af vestgoterne, der skal have givet det sit navn (Gothalonia). I begyndelsen af det 8. århundrede blev hele den iberiske halvø erobret af araberne, men under Karl den Stores delvise generobring kom den nordlige del af det nuværende Catalonien til at danne hovedkernen i det af ham erobrede landskab og blev styret af frankiske grever, som efter Karl den Tykkes død i 888 gjorde sig uafhængige og kaldte sig markgrever af Barcelona eller fyrster af Catalonien.

Haute Cerdagne, Frankrig

Haute Cerdagne er en højslette i den sydlige del af Pyrenæerne. Segre, der er en af Ebros store bifloder, udspringer i Haute Cerdagne.

Pyrenæerne, Andorra

Andorra ligger mellem Spanien og Frankrig i den østlige dele af bjergkæden Pyrenæerne. Det meste af territoriet ligger på sydsiden af bjergkæden. Undtaget er Solana d'Andorra i nordøst. Landet deler en grænse på 63,7 km med Spanien og 56,6 km med Frankrig.

Meget mere om vandreferie i Spanien,

Her finder du detaljerne. Tjek disse links, så du er forberedt på nogle af de store oplevelser, der venter. Ring eller skriv, hvis du er i tvivl om noget – eller reservér din plads med det samme.

Alle fotos er venligst udlånt af: OT Cerdanya og Ole Lindegaard

...

Gå til toppen