Bjerge, vand og vandring i Andalusien • like2hike.dk
Små grupper • Varieret natur • Familiedrevne Hoteller • Rejsegarantifonden

Bjerge, vand og vandring i Andalusien

Kom med på seks vidt forskellige vandreture i landskaber, som du ikke ville drømme om at finde på egen hånd.

Beskrivelse af rejsen

Oplev hvordan Maurernes indflydelse gennem 800 år stadig ses tydeligt i både landskab og de små hvide landsbyer.

Information om rejsen

Andalusien, Spanien

8/10 - 15/10

8 dage, 6 vandredage

8 til 14 pers.

Tre aftensmåltider. Resten for egen regning

Afgang København Kl. 10.45

Overnatning i fuldt møblerede lejligheder med alle køkkenfaciliteter

Vandreturene foregår i et roligt tempo. Turlængde 8-12 km. Du skal være i almindelig god fysisk form og kunne gå på små stier med ujævnt og knudret underlag

Bestil rejse
Skriv til turlederen Læs om turen
Priser pr. person
12.550 kr delt dobbeltværelse
13.600 kr enkeltværelse

Priser pr. person

Oplev

Oplev bjergvandring med erfaren dansk turleder

I Andalusiens venlige klima fører din erfarne danske turleder dig gennem seks vidt forskellige landskaber. Landskaber, som du ikke ville drømme om at finde på egen hånd. Du kommer blandt andet til at opleve:

 • At stå på toppen af et bjerg
 • At se hvordan vandet har formet kløfter
 • At gå op gennem en lavvandet flod
 • At vandre langs Middelhavets klippekyst
 • At spise i lokal andalusisk stil og stemning
 • At overvinde en del højdemeter

Ét vandreområde – seks landskaber

Når du vandrer langs Middelhavets kyst, er du nogle gange højt hævet over vandet. Andre gange vil du opleve strande, som stort set kun kendes og bruges af lokale. Oppe i baglandet vil du på denne tur opleve, hvor store forskelle der kan være i landskabet med få kilometers afstand.

Vandring nær Frigiliana bliver let en passion

Klaus Falsing har arrangeret mange ture i Andalusien. Han har gennem årene udforsket landskabet. Og området omkring Frigiliana er noget særligt. Her findes nemlig mange forholdsvis lette ruter, som alligevel byder på store oplevelser.

Turene foregår i et afdæmpet tempo med fokus på oplevelse. Så selv om der selvfølgelig stilles fysiske krav på vandreruterne, bliver du ikke for træt til at nyde den gode mad.

Reservér i dag og oplev seks vidt forskellige landskaber i Solkystens bagland.

Om Turlederen

Udgangspunkt i bjerglandsbyen Frigiliana

Klaus har arrangeret vandreferier siden 2016 med udgangspunkt i bjerglandsbyen Frigiliana. Klaus faldt for byen første gang han var der af flere årsager som bl.a. er byens beliggenhed på en bjergkam, at byen er én af de mest velholde bjerglandsbyer, hvor der er gode vandrestier lige udenfor døren samt ikke mindst byens historie, som var én af de sidste byer Katolikkerne tilbageerobrede i midten af 15. hundrede-tallet.

Klaus Falsing

Skriv gerne til klaus@like2hike.dk

Du kan finde mere om Klaus Falsing her.

Området

Andalusien, Spanien

Andalusien er en region i det sydligste Spanien. Regionens hovedstad er Sevilla. I 2003 var der 7.478.432 indbyggere i Andalusien.

Smukke vandreture i oplevelsestempo nær Frigiliana, Andalusien

Du kommer på en sjældent smukt udvalgt samling af nogle af Andalusiens flotteste ruter. Men vi holder os til de trygge vandreruter, hvor begyndere fra bjergfattige egne mod nord kan være med.

Vi anbefaler at du går ture med noget i rygsækken – og gerne på trapper – i tiden op til din vandreferie.

På toppen af et bjerg

Vi bevæger os op i bjergene, så vi får nogle fantastiske udsigter ud over den naturpark vi bor lige i udkanten af.

Bjerget el Fuerte ligger lige udenfor Frigilianas bygrænse. Byen bærer på en grum historie om snesevis af maurere, der i 15 hundrede tallet frivilligt kastede sig ud over klippekanten for ikke at blive fanget af katolske soldater og blive slaver.

Langs Middelhavets kyst

Vi går langs Middelhavet. Vi følger en trampesti helt nede ved vandkanten for lidt længere fremme at gå op i højden. Ned igen og op igen – og sådan går turen et stykke af vejen. Der er ingen stejle op og nedstigninger. Når vi er i højden, nyder vi udsigten ud over det azurblå hav. Vi holder pause på en lille hyggelig restaurant i strandkanten. Er du til en tur i bølgerne, er der tid til en dukkert.

Med fødderne i vand

Tro det eller ej, vi går også i en lavvandet flod, hvor vi langsomt ser klippesiderne vokse sig større og større, jo længere, vi kommer frem. Til sidst tårner klipperne sig op over hovederne på os, og floden er så smal, at vi kan nå begge klippesider på én gang. Du mærker Rio Chillars kølige vand, som alligevel ikke føles så koldt efter lidt tid, når fødderne har vænnet sig til det.

Udsyn ud over landskabet

Denne tur er fin til at introducere landskabet i naturparken. Vi går et stykke vej i flodlejet nedenfor Frigiliana og fornemmer den ganske særlige stemning det giver, at gå i en udtørret flodseng. Vi bevæger os op på en bjergkam og følger denne sydpå. Undervejs er der udsyn til Frililiana på den ene side og frit udsyn ud over dele af den store naturpark på den anden side. Turens højdepunkt er bakketoppen Cerro Pinto, hvorfra der er en fin udsigt ud over kystbyen Nerja og Middelhavet.

Gennem bjergpas og dale

Vandrestien mellem kystbyen Nerja og Frigiliana, hvor vi bor, er en del af vandreruten, GR 249 ‘Den lange sti’, som går hele vejen rundt om Malaga provinsen. Den strækning, hvor vi vandrer, er én af de mest varierede og interessante, fordi man går både gennem fredsskov, nåleskov samt lav bevoksning. Når vi går i højden, får vi mange udsigter ud over de omkringliggende bjerge i naturparken, men også nogle flotte udsigter til Middelhavet.

Meget mere om vandreferie blandt bjerge og vand

Her finder du detaljerne. Klik på links, og gå i gang med at glæde dig med det samme. Ring eller skriv, hvis du vil vide mere. Eller reservér din plads allerede i dag.

Kost og Logi

Her spiser vi

Vi har på denne tur valgt kun at inkludere tre aftensmåltider, hvor vi alle spiser sammen.

Frigiliana er en lille by med mange restauranter hvor du kan vælge enten at spise på de dyreste eller vælge en mere ydmyg restaurant. Her er aftensmåltider lige fra € 15/20 eller op til 30/40 Euro inkl. drikkevarer. Yderligere kan du købe ind og selv lave dit aftensmåltid til en meget beskeden pris. Morgenmad og madpakke køber du selv ind til, så her kan du også selv beslutte, hvad du ønsker at spise og medbringe i madpakken.

Der findes flere små butikker/supermarkeder i byen, hvor du kan gå på opdagelse og opleve denne side af bylivet, eller vi arranger ture til Nerjas store og velassorterede supermarkeder, som ligger blot fem km. fra hvor vi bor.

Her bor vi

Bjerglandsbyen Frigiliana Hver aften hviler vi fødderne og nyder den lokale vin- og madkultur i den smukke hvide landsby Frigiliana, hvor vi har hovedkvarter hele ugen.

Vi bor i ferieboliger i Frigiliana. Lejlighederne er alle renoverede og enkelt indrettede, de har stue og to soveværelser og normalt et velassorteret køkken og bad. Du kan vælge eneværelse, eller du kan dele et dobbeltværelse med din partner eller ven.

Hold fri

Efter dagens vandretur

Når vi er tilbage fra dagens vandring, har du fri og kan udforske området på egen hånd. Du kan gå rundt i Frigilianas gader præget af den mauriske kultur med husenes udsmykninger, samt de mange potteplanter som beboerne har udenfor deres huse og mange små butikker. Du kan også besøge nogle af de lokale kunstnere, som udstiller forskellige steder i byen, eller få dig en god kop kaffe eller en kølig drink på en af de små bodegaer eller restauranter.

Gå ud i lokalområdet

Der er god busforbindelse til kystbyen Nerja, hvor du kan opleve endnu mere andalusisk kultur. Eller du kan bade fra en af de mange skønne strande.

Andre muligheder

Vil du springe en vandredag over, er det helt i orden. Så kan du måske tage bussen til Malaga, der som provinshovedstad har masser af mulighed for både shopping og kultur.

Turens program

Dag 1

Ankomst til bjerglandsbyen Frigiliana

Vi ankommer til lufthavnen i Malaga og kører i minibusser til vort opholdssted, landsbyen Frigiliana. Frigiliana ligger ca. 4 km. fra kysten. Ved ankomst til byen bliver vi indkvarteret og mødes til aftensmad i én af de små restauranter, hvor der er bestilt plads til os.

 • Overnatning: i fire-fem lejligheder, der ligger tæt ved hinanden i ‘den gamle bydel’ og tæt ved byens torv.

Alle dage: Afgang fra byen kl. 09.00

De nævnte måltider er inklusiv i turens pris


 • Info: Transporttid: ca. 1 time
 • Måltider: Aftensmåltid er med i prisen

Dag 2

Tur med overblik over området hvor vi bor

Turen starter i Frigilianas centrum. Vi går ca. 100 meter ned i Rio Higueróns udtørrede flodleje, hvor Frigiliana tårner sig op over os på den ene side og en parallel bjergryg med masser af vegetation viser sig på den anden side. Vi arbejder os op ad denne bjergside og går mod Middelhavet. Undervejs har vi nogle fine udsigter ud over den sydlige del af naturparken Sierra del Tejeda. Vi ser hvordan Frigiliana slanger sig på en smal bjergryg til den ene side og hvordan vilde bjergrygge breder sig så langt øjet rækker på den anden side mens Middelhavets blå og turkise farver fanger vores blik lige foran os. Vi når turens højdepunkt ved et mindesmærke på Zerro Pinto hvorfra vi har frit udsyn over hele dette skønne landskab og Middelhavet.


 • Startsted: Frigiliana, slutsted Frigiliana
 • Tur: ca. 12 km
 • Højdemeter: ca. 200 m

Dag 3

Vandring langs den vilde strækning af Solkysten

Vi går langs sandstrande, som Solkysten er kendt for. Men kyststrækningen indeholder også mange små afskærmede strande og stejle skråninger, som vi kender dem fra for eksempel Møns Klint. På turene op i højden, nyder vi udsigten ud over strandene og Middelhavet. Vi besøger små strandrestauranter undervejs.


 • Startsted: ca. 30 min. kørsel fra vor bopæl
 • Tur: ca. 10 km
 • Højdemeter: ca. 300 m.

Dag 4

Over to lave bjergpas, og gennem tre dale

På denne dag følger vi et stykke af den nye sti rundt om Malaga provinsen GR 249 (‘Den lange sti’ nr. 249). Vi starter vandreturen ved de kendte store huler ved Nerja, som først blev opdaget i 1950'erne. For de, som ikke har set disse huler er der nu en mulighed, inden vi starter selve vandreturen. Ruten fører dig over to bjergpas, tre dale og floden Rio Chillas udspring, inden du når tilbage til Frigiliana


 • Startsted: Kørsel ca. 20 min
 • Tur: ca. 12 km
 • Højdemeter: ca. 400 m

Dag 5

Junglelignende skov og vandring i flodleje med store huler

Denne tur begynder ved de kendte Grotter ved kystbyen Nerja. Vi oplever de store grotter, som først blev opdaget ved et tilfælde omkring 1950 af tre unge drenge.

Turen starter med en let opstigning af en smal vandresti gennem skov, som har været urørt i mange år. Et stykke inde i skoven går det opad ad en smal og snoet vandresti, hvor træer, buske og siv blander sig mellem hinanden, så vi oplever et lille vildnæs afbrudt af lysninger med fine udsigter. Turen ned foregår ad grusveje som ender i et udtørret flodleje som vi følger nogle få kilometer. Vi får en oplevelse som at gå i et dybt hjulspor med stejle klippesider. Klippesiderne er porøse og vi oplever mange store huler der gennem tiderne har været benyttet som en primitiv beboelse. I nogle af hulerne kan vi muligvis opleve genstande som madrasser, soveposer eller andre som vor tids hippier har efterladt.


 • Startsted: ca. ½ times kørsel
 • Tur: ca. 12-14 km
 • Højdemeter: ca. 500

Dag 6

Vandring op ad en lavvandet flod hvor bjergsider langsomt stiger over hovedet af dig

At vandre i floden Rio el Chillar er en oplevelse helt ud over det sædvanlige. Vandstanden er normalt ca. 10-15 cm, og turen er på ca. 8-10 km frem og tilbage. De første kilometer er floden bred og vegetationen meget frodig med små vandfald nogle steder. Herefter vokser bjergene langsomt i højden langs flodbredderne.


 • Startsted: ca. 20 min. kørsel fra vor bopæl
 • Tur: ca. 8-10 km i alt, heraf ca. 5 km i vand

Dag 7

Vandring op til toppen af bjerget, hvor maurerne kastede sig i døden i 15 hundrede tallet

Når man bor i Frigiliana, er det et must at vandre op på toppen af bjerget el Fuerte. El Fuerte har en drabelig historie. Egnen omkring Frigiliana var det sidste område, som blev tilbage-erobret af katolikkerne efter drabelige kampe med maurerne i midten af 15-tallet. Efter, at byen var overgivet, flygtede maurerne op på toppen af el Fuerte og kastede sig ud over klippesiden i den visse død for ikke at blive slaver. På toppen af el Fuerte ser vi ud over et betagende landskab på den ene side og ud over Middelhavet på den anden.


 • Startsted: Frigiliana
 • Tur: ca. 7 km
 • Højdemeter: ca. 700 m
 • Måltider: Aftensmåltid er med i prisen

Dag 8

Frigiliana via Malaga til København

Vi siger farvel til hav og land og kører fra Frigiliana direkte til Malagas lufthavn.


 • Tur: Planlagt ankomst København: Mellem kl. 19 og 20

Du skal vide

Andalusien, Spanien

Andalusien er en region i det sydligste Spanien. Regionens hovedstad er Sevilla. I 2003 var der 7.478.432 indbyggere i Andalusien.

Smukke vandreture i oplevelsestempo nær Frigiliana, Andalusien

Du kommer på en sjældent smukt udvalgt samling af nogle af Andalusiens flotteste ruter. Men vi holder os til de trygge vandreruter, hvor begyndere fra bjergfattige egne mod nord kan være med.

Vi anbefaler at du går ture med noget i rygsækken – og gerne på trapper – i tiden op til din vandreferie.

På toppen af et bjerg

Vi bevæger os op i bjergene, så vi får nogle fantastiske udsigter ud over den naturpark vi bor lige i udkanten af.

Bjerget el Fuerte ligger lige udenfor Frigilianas bygrænse. Byen bærer på en grum historie om snesevis af maurere, der i 15 hundrede tallet frivilligt kastede sig ud over klippekanten for ikke at blive fanget af katolske soldater og blive slaver.

Langs Middelhavets kyst

Vi går langs Middelhavet. Vi følger en trampesti helt nede ved vandkanten for lidt længere fremme at gå op i højden. Ned igen og op igen – og sådan går turen et stykke af vejen. Der er ingen stejle op og nedstigninger. Når vi er i højden, nyder vi udsigten ud over det azurblå hav. Vi holder pause på en lille hyggelig restaurant i strandkanten. Er du til en tur i bølgerne, er der tid til en dukkert.

Med fødderne i vand

Tro det eller ej, vi går også i en lavvandet flod, hvor vi langsomt ser klippesiderne vokse sig større og større, jo længere, vi kommer frem. Til sidst tårner klipperne sig op over hovederne på os, og floden er så smal, at vi kan nå begge klippesider på én gang. Du mærker Rio Chillars kølige vand, som alligevel ikke føles så koldt efter lidt tid, når fødderne har vænnet sig til det.

Udsyn ud over landskabet

Denne tur er fin til at introducere landskabet i naturparken. Vi går et stykke vej i flodlejet nedenfor Frigiliana og fornemmer den ganske særlige stemning det giver, at gå i en udtørret flodseng. Vi bevæger os op på en bjergkam og følger denne sydpå. Undervejs er der udsyn til Frililiana på den ene side og frit udsyn ud over dele af den store naturpark på den anden side. Turens højdepunkt er bakketoppen Cerro Pinto, hvorfra der er en fin udsigt ud over kystbyen Nerja og Middelhavet.

Gennem bjergpas og dale

Vandrestien mellem kystbyen Nerja og Frigiliana, hvor vi bor, er en del af vandreruten, GR 249 ‘Den lange sti’, som går hele vejen rundt om Malaga provinsen. Den strækning, hvor vi vandrer, er én af de mest varierede og interessante, fordi man går både gennem fredsskov, nåleskov samt lav bevoksning. Når vi går i højden, får vi mange udsigter ud over de omkringliggende bjerge i naturparken, men også nogle flotte udsigter til Middelhavet.

Meget mere om vandreferie blandt bjerge og vand

Her finder du detaljerne. Klik på links, og gå i gang med at glæde dig med det samme. Ring eller skriv, hvis du vil vide mere. Eller reservér din plads allerede i dag.

Rejsen indeholder

Transport

 • Flybillet t/r Københavns lufthavn - Malaga (Fra Billund, kontakt Klaus T: 61263046)
 • 20 kg. indtjekket bagage, samt 10 kg. håndbagage
 • Al lokal transport inkl. transport fra/til lufthavnen i Malaga
 • Entré til hulerne i Nerja

Seks vandredage i meget forskellige områder (se venligst dagsprogram under fanen ‘dag for dag’)

 • Alle skatter og afgifter forbundet med rejsen
 • Bidrag til Rejsegarantifonden

Måltider

 • Tre aftensmåltider
 • Øvrige måltider er for egen regning. Her skal du regne med at bruge ca. Kr. 1.000-1.500,- i alt på øvrige måltider.

Ophold

 • Syv nætter i delt eller eget værelse i små moderne lejligheder med max. tre personer i hver lejlighed
 • Fri WiFi i de fleste lejligheder

Er ikke inkluderet

 • Fortæring og drikkevarer, bortset fra tre aftensmåltider. Hvis du spiser én ret + ét glas vin på restaurant de øvrige fire aftener og selv arrangerer morgenmad og frokostpakke vil kr. 1.500,- række langt.
 • Lommepenge, bagagetillæg og personlige indkøb
 • Personlige forsikringer (rejseforsikring, afbestillingsforsikring og konkursforsikring)

Oplev bjergvandring med erfaren dansk turleder

I Andalusiens venlige klima fører din erfarne danske turleder dig gennem seks vidt forskellige landskaber. Landskaber, som du ikke ville drømme om at finde på egen hånd. Du kommer blandt andet til at opleve:

 • At stå på toppen af et bjerg
 • At se hvordan vandet har formet kløfter
 • At gå op gennem en lavvandet flod
 • At vandre langs Middelhavets klippekyst
 • At spise i lokal andalusisk stil og stemning
 • At overvinde en del højdemeter
...

Ét vandreområde – seks landskaber

Når du vandrer langs Middelhavets kyst, er du nogle gange højt hævet over vandet. Andre gange vil du opleve strande, som stort set kun kendes og bruges af lokale. Oppe i baglandet vil du på denne tur opleve, hvor store forskelle der kan være i landskabet med få kilometers afstand.

Vandring nær Frigiliana bliver let en passion

Klaus Falsing har arrangeret mange ture i Andalusien. Han har gennem årene udforsket landskabet. Og området omkring Frigiliana er noget særligt. Her findes nemlig mange forholdsvis lette ruter, som alligevel byder på store oplevelser.

Turene foregår i et afdæmpet tempo med fokus på oplevelse. Så selv om der selvfølgelig stilles fysiske krav på vandreruterne, bliver du ikke for træt til at nyde den gode mad.

Reservér i dag og oplev seks vidt forskellige landskaber i Solkystens bagland.

Udgangspunkt i bjerglandsbyen Frigiliana

Klaus har arrangeret vandreferier siden 2016 med udgangspunkt i bjerglandsbyen Frigiliana. Klaus faldt for byen første gang han var der af flere årsager som bl.a. er byens beliggenhed på en bjergkam, at byen er én af de mest velholde bjerglandsbyer, hvor der er gode vandrestier lige udenfor døren samt ikke mindst byens historie, som var én af de sidste byer Katolikkerne tilbageerobrede i midten af 15. hundrede-tallet.

...

Klaus Falsing

Skriv gerne til klaus@like2hike.dk

Du kan finde mere om Klaus Falsing her.

Her spiser vi

Vi har på denne tur valgt kun at inkludere tre aftensmåltider, hvor vi alle spiser sammen.

Frigiliana er en lille by med mange restauranter hvor du kan vælge enten at spise på de dyreste eller vælge en mere ydmyg restaurant. Her er aftensmåltider lige fra € 15/20 eller op til 30/40 Euro inkl. drikkevarer. Yderligere kan du købe ind og selv lave dit aftensmåltid til en meget beskeden pris. Morgenmad og madpakke køber du selv ind til, så her kan du også selv beslutte, hvad du ønsker at spise og medbringe i madpakken.

Der findes flere små butikker/supermarkeder i byen, hvor du kan gå på opdagelse og opleve denne side af bylivet, eller vi arranger ture til Nerjas store og velassorterede supermarkeder, som ligger blot fem km. fra hvor vi bor.

...

Her bor vi

Bjerglandsbyen Frigiliana Hver aften hviler vi fødderne og nyder den lokale vin- og madkultur i den smukke hvide landsby Frigiliana, hvor vi har hovedkvarter hele ugen.

Vi bor i ferieboliger i Frigiliana. Lejlighederne er alle renoverede og enkelt indrettede, de har stue og to soveværelser og normalt et velassorteret køkken og bad. Du kan vælge eneværelse, eller du kan dele et dobbeltværelse med din partner eller ven.

Efter dagens vandretur

Når vi er tilbage fra dagens vandring, har du fri og kan udforske området på egen hånd. Du kan gå rundt i Frigilianas gader præget af den mauriske kultur med husenes udsmykninger, samt de mange potteplanter som beboerne har udenfor deres huse og mange små butikker. Du kan også besøge nogle af de lokale kunstnere, som udstiller forskellige steder i byen, eller få dig en god kop kaffe eller en kølig drink på en af de små bodegaer eller restauranter.

...

Gå ud i lokalområdet

Der er god busforbindelse til kystbyen Nerja, hvor du kan opleve endnu mere andalusisk kultur. Eller du kan bade fra en af de mange skønne strande.

Andre muligheder

Vil du springe en vandredag over, er det helt i orden. Så kan du måske tage bussen til Malaga, der som provinshovedstad har masser af mulighed for både shopping og kultur.

Dag 1: Frigiliana, som ligge på en smal bjergryg

Dag 1: Frigiliana, som ligge på en smal bjergryg

Dag 1: Dalen nedenfor Frigiliana

Dag 1: Dalen nedenfor Frigiliana

Dag 2: udsigt over torvet i Frigiliana og den gamle sukkerfabrik

Dag 2: udsigt over torvet i Frigiliana og den gamle sukkerfabrik

Dag 2: Et kik ud over Frigiliana og den indtørrede floddal

Dag 2: Et kik ud over Frigiliana og den indtørrede floddal

Dag 2: Den tørlagte floddal, lige ved siden af Frigiliana

Dag 2: Den tørlagte floddal, lige ved siden af Frigiliana

Dag 2. Mindesmærke for søfarende der overlevede skibbrud

Dag 2. Mindesmærke for søfarende der overlevede skibbrud

Dag 3: Kystvandring

Dag 3: Kystvandring

Dag 3: Kystvandring, nye skud på vej efter skovbrand

Dag 3: Kystvandring, nye skud på vej efter skovbrand

Dag 3: Vilde andalusiske bjerggeder

Dag 3: Vilde andalusiske bjerggeder

Dag 3: Kaffepause på kystvandringen

Dag 3: Kaffepause på kystvandringen

Dag 4: Vandring på GR 249

Dag 4: Vandring på GR 249

Dag 4: Vandring på GR 249

Dag 4: Vandring på GR 249

Dag 5: Vandring af sti gennem fredsskov

Dag 5: Vandring af sti gennem fredsskov

Dag 5: Tajo los Byeyer, ruin af bjerghytte

Dag 5: Tajo los Byeyer, ruin af bjerghytte

Dag 5: Udsigt fra pause ved bjerghytteruin

Dag 5: Udsigt fra pause ved bjerghytteruin

Dag 5: Store huler i den porøse klippeside

Dag 5: Store huler i den porøse klippeside

Dag 6: flodvandring

Dag 6: flodvandring

Dag 6: Rio Chillar mellem to Klipper

Dag 6: Rio Chillar mellem to Klipper

Dag 6: Det Er Godt Med En Stav

Dag 6: Det Er Godt Med En Stav

Dag 7: Udsigt fra El Fuerte

Dag 7: Udsigt fra El Fuerte

Dag 1

Ankomst til bjerglandsbyen Frigiliana

Vi ankommer til lufthavnen i Malaga og kører i minibusser til vort opholdssted, landsbyen Frigiliana. Frigiliana ligger ca. 4 km. fra kysten. Ved ankomst til byen bliver vi indkvarteret og mødes til aftensmad i én af de små restauranter, hvor der er bestilt plads til os.

 • Overnatning: i fire-fem lejligheder, der ligger tæt ved hinanden i ‘den gamle bydel’ og tæt ved byens torv.

Alle dage: Afgang fra byen kl. 09.00

De nævnte måltider er inklusiv i turens pris


 • Info: Transporttid: ca. 1 time
 • Måltider: Aftensmåltid er med i prisen

Dag 2

Tur med overblik over området hvor vi bor

Turen starter i Frigilianas centrum. Vi går ca. 100 meter ned i Rio Higueróns udtørrede flodleje, hvor Frigiliana tårner sig op over os på den ene side og en parallel bjergryg med masser af vegetation viser sig på den anden side. Vi arbejder os op ad denne bjergside og går mod Middelhavet. Undervejs har vi nogle fine udsigter ud over den sydlige del af naturparken Sierra del Tejeda. Vi ser hvordan Frigiliana slanger sig på en smal bjergryg til den ene side og hvordan vilde bjergrygge breder sig så langt øjet rækker på den anden side mens Middelhavets blå og turkise farver fanger vores blik lige foran os. Vi når turens højdepunkt ved et mindesmærke på Zerro Pinto hvorfra vi har frit udsyn over hele dette skønne landskab og Middelhavet.


 • Startsted: Frigiliana, slutsted Frigiliana
 • Tur: ca. 12 km
 • Højdemeter: ca. 200 m

Dag 3

Vandring langs den vilde strækning af Solkysten

Vi går langs sandstrande, som Solkysten er kendt for. Men kyststrækningen indeholder også mange små afskærmede strande og stejle skråninger, som vi kender dem fra for eksempel Møns Klint. På turene op i højden, nyder vi udsigten ud over strandene og Middelhavet. Vi besøger små strandrestauranter undervejs.


 • Startsted: ca. 30 min. kørsel fra vor bopæl
 • Tur: ca. 10 km
 • Højdemeter: ca. 300 m.

Dag 4

Over to lave bjergpas, og gennem tre dale

På denne dag følger vi et stykke af den nye sti rundt om Malaga provinsen GR 249 (‘Den lange sti’ nr. 249). Vi starter vandreturen ved de kendte store huler ved Nerja, som først blev opdaget i 1950'erne. For de, som ikke har set disse huler er der nu en mulighed, inden vi starter selve vandreturen. Ruten fører dig over to bjergpas, tre dale og floden Rio Chillas udspring, inden du når tilbage til Frigiliana


 • Startsted: Kørsel ca. 20 min
 • Tur: ca. 12 km
 • Højdemeter: ca. 400 m

Dag 5

Junglelignende skov og vandring i flodleje med store huler

Denne tur begynder ved de kendte Grotter ved kystbyen Nerja. Vi oplever de store grotter, som først blev opdaget ved et tilfælde omkring 1950 af tre unge drenge.

Turen starter med en let opstigning af en smal vandresti gennem skov, som har været urørt i mange år. Et stykke inde i skoven går det opad ad en smal og snoet vandresti, hvor træer, buske og siv blander sig mellem hinanden, så vi oplever et lille vildnæs afbrudt af lysninger med fine udsigter. Turen ned foregår ad grusveje som ender i et udtørret flodleje som vi følger nogle få kilometer. Vi får en oplevelse som at gå i et dybt hjulspor med stejle klippesider. Klippesiderne er porøse og vi oplever mange store huler der gennem tiderne har været benyttet som en primitiv beboelse. I nogle af hulerne kan vi muligvis opleve genstande som madrasser, soveposer eller andre som vor tids hippier har efterladt.


 • Startsted: ca. ½ times kørsel
 • Tur: ca. 12-14 km
 • Højdemeter: ca. 500

Dag 6

Vandring op ad en lavvandet flod hvor bjergsider langsomt stiger over hovedet af dig

At vandre i floden Rio el Chillar er en oplevelse helt ud over det sædvanlige. Vandstanden er normalt ca. 10-15 cm, og turen er på ca. 8-10 km frem og tilbage. De første kilometer er floden bred og vegetationen meget frodig med små vandfald nogle steder. Herefter vokser bjergene langsomt i højden langs flodbredderne.


 • Startsted: ca. 20 min. kørsel fra vor bopæl
 • Tur: ca. 8-10 km i alt, heraf ca. 5 km i vand

Dag 7

Vandring op til toppen af bjerget, hvor maurerne kastede sig i døden i 15 hundrede tallet

Når man bor i Frigiliana, er det et must at vandre op på toppen af bjerget el Fuerte. El Fuerte har en drabelig historie. Egnen omkring Frigiliana var det sidste område, som blev tilbage-erobret af katolikkerne efter drabelige kampe med maurerne i midten af 15-tallet. Efter, at byen var overgivet, flygtede maurerne op på toppen af el Fuerte og kastede sig ud over klippesiden i den visse død for ikke at blive slaver. På toppen af el Fuerte ser vi ud over et betagende landskab på den ene side og ud over Middelhavet på den anden.


 • Startsted: Frigiliana
 • Tur: ca. 7 km
 • Højdemeter: ca. 700 m
 • Måltider: Aftensmåltid er med i prisen

Dag 8

Frigiliana via Malaga til København

Vi siger farvel til hav og land og kører fra Frigiliana direkte til Malagas lufthavn.


 • Tur: Planlagt ankomst København: Mellem kl. 19 og 20

Program Info
Dag 1 Ankomst til bjerglandsbyen Frigiliana

Vi ankommer til lufthavnen i Malaga og kører i minibusser til vort opholdssted, landsbyen Frigiliana. Frigiliana ligger ca. 4 km. fra kysten. Ved ankomst til byen bliver vi indkvarteret og mødes til aftensmad i én af de små restauranter, hvor der er bestilt plads til os.

 • Overnatning: i fire-fem lejligheder, der ligger tæt ved hinanden i ‘den gamle bydel’ og tæt ved byens torv.

Alle dage: Afgang fra byen kl. 09.00

De nævnte måltider er inklusiv i turens pris

 • Info: Transporttid: ca. 1 time
 • Måltider: Aftensmåltid er med i prisen
Dag 2 Tur med overblik over området hvor vi bor

Turen starter i Frigilianas centrum. Vi går ca. 100 meter ned i Rio Higueróns udtørrede flodleje, hvor Frigiliana tårner sig op over os på den ene side og en parallel bjergryg med masser af vegetation viser sig på den anden side. Vi arbejder os op ad denne bjergside og går mod Middelhavet. Undervejs har vi nogle fine udsigter ud over den sydlige del af naturparken Sierra del Tejeda. Vi ser hvordan Frigiliana slanger sig på en smal bjergryg til den ene side og hvordan vilde bjergrygge breder sig så langt øjet rækker på den anden side mens Middelhavets blå og turkise farver fanger vores blik lige foran os. Vi når turens højdepunkt ved et mindesmærke på Zerro Pinto hvorfra vi har frit udsyn over hele dette skønne landskab og Middelhavet.

 • Startsted: Frigiliana, slutsted Frigiliana
 • Tur: ca. 12 km
 • Højdemeter: ca. 200 m
Dag 3 Vandring langs den vilde strækning af Solkysten

Vi går langs sandstrande, som Solkysten er kendt for. Men kyststrækningen indeholder også mange små afskærmede strande og stejle skråninger, som vi kender dem fra for eksempel Møns Klint. På turene op i højden, nyder vi udsigten ud over strandene og Middelhavet. Vi besøger små strandrestauranter undervejs.

 • Startsted: ca. 30 min. kørsel fra vor bopæl
 • Tur: ca. 10 km
 • Højdemeter: ca. 300 m.
Dag 4 Over to lave bjergpas, og gennem tre dale

På denne dag følger vi et stykke af den nye sti rundt om Malaga provinsen GR 249 (‘Den lange sti’ nr. 249). Vi starter vandreturen ved de kendte store huler ved Nerja, som først blev opdaget i 1950'erne. For de, som ikke har set disse huler er der nu en mulighed, inden vi starter selve vandreturen. Ruten fører dig over to bjergpas, tre dale og floden Rio Chillas udspring, inden du når tilbage til Frigiliana

 • Startsted: Kørsel ca. 20 min
 • Tur: ca. 12 km
 • Højdemeter: ca. 400 m
Dag 5 Junglelignende skov og vandring i flodleje med store huler

Denne tur begynder ved de kendte Grotter ved kystbyen Nerja. Vi oplever de store grotter, som først blev opdaget ved et tilfælde omkring 1950 af tre unge drenge.

Turen starter med en let opstigning af en smal vandresti gennem skov, som har været urørt i mange år. Et stykke inde i skoven går det opad ad en smal og snoet vandresti, hvor træer, buske og siv blander sig mellem hinanden, så vi oplever et lille vildnæs afbrudt af lysninger med fine udsigter. Turen ned foregår ad grusveje som ender i et udtørret flodleje som vi følger nogle få kilometer. Vi får en oplevelse som at gå i et dybt hjulspor med stejle klippesider. Klippesiderne er porøse og vi oplever mange store huler der gennem tiderne har været benyttet som en primitiv beboelse. I nogle af hulerne kan vi muligvis opleve genstande som madrasser, soveposer eller andre som vor tids hippier har efterladt.

 • Startsted: ca. ½ times kørsel
 • Tur: ca. 12-14 km
 • Højdemeter: ca. 500
Dag 6 Vandring op ad en lavvandet flod hvor bjergsider langsomt stiger over hovedet af dig

At vandre i floden Rio el Chillar er en oplevelse helt ud over det sædvanlige. Vandstanden er normalt ca. 10-15 cm, og turen er på ca. 8-10 km frem og tilbage. De første kilometer er floden bred og vegetationen meget frodig med små vandfald nogle steder. Herefter vokser bjergene langsomt i højden langs flodbredderne.

 • Startsted: ca. 20 min. kørsel fra vor bopæl
 • Tur: ca. 8-10 km i alt, heraf ca. 5 km i vand
Dag 7 Vandring op til toppen af bjerget, hvor maurerne kastede sig i døden i 15 hundrede tallet

Når man bor i Frigiliana, er det et must at vandre op på toppen af bjerget el Fuerte. El Fuerte har en drabelig historie. Egnen omkring Frigiliana var det sidste område, som blev tilbage-erobret af katolikkerne efter drabelige kampe med maurerne i midten af 15-tallet. Efter, at byen var overgivet, flygtede maurerne op på toppen af el Fuerte og kastede sig ud over klippesiden i den visse død for ikke at blive slaver. På toppen af el Fuerte ser vi ud over et betagende landskab på den ene side og ud over Middelhavet på den anden.

 • Startsted: Frigiliana
 • Tur: ca. 7 km
 • Højdemeter: ca. 700 m
 • Måltider: Aftensmåltid er med i prisen
Dag 8 Frigiliana via Malaga til København

Vi siger farvel til hav og land og kører fra Frigiliana direkte til Malagas lufthavn.

 • Tur: Planlagt ankomst København: Mellem kl. 19 og 20

Transport

 • Flybillet t/r Københavns lufthavn - Malaga (Fra Billund, kontakt Klaus T: 61263046)
 • 20 kg. indtjekket bagage, samt 10 kg. håndbagage
 • Al lokal transport inkl. transport fra/til lufthavnen i Malaga
 • Entré til hulerne i Nerja

Seks vandredage i meget forskellige områder (se venligst dagsprogram under fanen ‘dag for dag’)

 • Alle skatter og afgifter forbundet med rejsen
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
...

Måltider

 • Tre aftensmåltider
 • Øvrige måltider er for egen regning. Her skal du regne med at bruge ca. Kr. 1.000-1.500,- i alt på øvrige måltider.

Ophold

 • Syv nætter i delt eller eget værelse i små moderne lejligheder med max. tre personer i hver lejlighed
 • Fri WiFi i de fleste lejligheder

Er ikke inkluderet

 • Fortæring og drikkevarer, bortset fra tre aftensmåltider. Hvis du spiser én ret + ét glas vin på restaurant de øvrige fire aftener og selv arrangerer morgenmad og frokostpakke vil kr. 1.500,- række langt.
 • Lommepenge, bagagetillæg og personlige indkøb
 • Personlige forsikringer (rejseforsikring, afbestillingsforsikring og konkursforsikring)

Overblik

Detalje

Brug rulle-mus eller to fingre på en trackpad

Andalusien, Spanien

Andalusien er en region i det sydligste Spanien. Regionens hovedstad er Sevilla. I 2003 var der 7.478.432 indbyggere i Andalusien.

Smukke vandreture i oplevelsestempo nær Frigiliana, Andalusien

Du kommer på en sjældent smukt udvalgt samling af nogle af Andalusiens flotteste ruter. Men vi holder os til de trygge vandreruter, hvor begyndere fra bjergfattige egne mod nord kan være med.

Vi anbefaler at du går ture med noget i rygsækken – og gerne på trapper – i tiden op til din vandreferie.

...

På toppen af et bjerg

Vi bevæger os op i bjergene, så vi får nogle fantastiske udsigter ud over den naturpark vi bor lige i udkanten af.

Bjerget el Fuerte ligger lige udenfor Frigilianas bygrænse. Byen bærer på en grum historie om snesevis af maurere, der i 15 hundrede tallet frivilligt kastede sig ud over klippekanten for ikke at blive fanget af katolske soldater og blive slaver.

Langs Middelhavets kyst

Vi går langs Middelhavet. Vi følger en trampesti helt nede ved vandkanten for lidt længere fremme at gå op i højden. Ned igen og op igen – og sådan går turen et stykke af vejen. Der er ingen stejle op og nedstigninger. Når vi er i højden, nyder vi udsigten ud over det azurblå hav. Vi holder pause på en lille hyggelig restaurant i strandkanten. Er du til en tur i bølgerne, er der tid til en dukkert.

Med fødderne i vand

Tro det eller ej, vi går også i en lavvandet flod, hvor vi langsomt ser klippesiderne vokse sig større og større, jo længere, vi kommer frem. Til sidst tårner klipperne sig op over hovederne på os, og floden er så smal, at vi kan nå begge klippesider på én gang. Du mærker Rio Chillars kølige vand, som alligevel ikke føles så koldt efter lidt tid, når fødderne har vænnet sig til det.

Udsyn ud over landskabet

Denne tur er fin til at introducere landskabet i naturparken. Vi går et stykke vej i flodlejet nedenfor Frigiliana og fornemmer den ganske særlige stemning det giver, at gå i en udtørret flodseng. Vi bevæger os op på en bjergkam og følger denne sydpå. Undervejs er der udsyn til Frililiana på den ene side og frit udsyn ud over dele af den store naturpark på den anden side. Turens højdepunkt er bakketoppen Cerro Pinto, hvorfra der er en fin udsigt ud over kystbyen Nerja og Middelhavet.

Gennem bjergpas og dale

Vandrestien mellem kystbyen Nerja og Frigiliana, hvor vi bor, er en del af vandreruten, GR 249 ‘Den lange sti’, som går hele vejen rundt om Malaga provinsen. Den strækning, hvor vi vandrer, er én af de mest varierede og interessante, fordi man går både gennem fredsskov, nåleskov samt lav bevoksning. Når vi går i højden, får vi mange udsigter ud over de omkringliggende bjerge i naturparken, men også nogle flotte udsigter til Middelhavet.

Meget mere om vandreferie blandt bjerge og vand

Her finder du detaljerne. Klik på links, og gå i gang med at glæde dig med det samme. Ring eller skriv, hvis du vil vide mere. Eller reservér din plads allerede i dag.

Gå til toppen