Malagas bagland med andalusisk gastronomi, vin og tapas • like2hike.dk
Små grupper • Varieret natur • Familiedrevne Hoteller • Rejsegarantifonden

Vandring i Malagas bagland med andalusisk gastronomi, vin og tapas

Glæd dig til at vandre gennem smukke og varierede landskaber i de lave andalusiske bjerge. På gætgiveriet, Finca Mariposa, vil de kræse for dig med typiske andalusiske retter, lokale vine og ikke mindst et udvalg af spændende tapas.

Beskrivelse af rejsen

Turen er for dig, som holder af korte vandreture i nærområdet på mellem 6- 8 km om dagen og kan bruge eftermiddagen til afslappende aktiviteter. Har du interesse for den spændende lokale gastronomi, vil værtsparet meget gerne indvie dig heri. Vi bor på en klassisk finca (gæstgiveri) midt i naturen. Værtsparret er dansk.

Information om rejsen

Andalusien, Spanien

5/11 - 12/11

8 dage, 6 vandredage

6 til 8 pers.

Fem dage helpension, to dage halvpension

5-12/11 2022, afgang KBH Kl. 11.25

Overnatning i små lejligheder

Vandreturene foregår i et roligt tempo. Turlængde 6-8 km. Du skal være i almindelig god fysisk form og kunne gå på små stier med ujævnt og knudret underlag

Bestil rejse
Skriv til turlederen Læs om turen
Priser pr. person
13.250 kr 2 personer i lejlighed
14.250 kr 1 person i lejlighed

Priser pr. person

Oplev

Glæd dig til

At bo midt i naturen tæt op til én af Andalusiens skønne naturparker, med dens dufte af timian, rosmarin og salvie.

Vandringer på gamle handelsveje

De fleste vandringer foregår tæt ved Finca Mariposa (et lille gæstgiveri) hvor vi bor. Mange af vandringerne foregår på stier, der snor sig op og ned gennem de lave bjerge som naturparken består af. Stierne har tidligere fungeret som handelsveje mellem de små bjerglandsbyer lidt inde i landet.

Er du i almindelig god fysisk form, kan du sagtens følge med på vandreturene. Du skal selvfølgelig være opmærksom på, at de andalusiske bjerge er større og stejlere end de danske bakker. På nogle af turene kommer du til at gå på smalle stier med ujævnt og knudret underlag. Turlængde 8-12 km.

En traditionel Finca- og dog alligevel

Du bor i en traditionel spansk Finca præget af mange forskellige byggematerialer og blandede stilarter, omgivet af en stor have med frugttræer, buske, prydplanter og mange skyggefulde kroge.

Når du ankommer, bliver du mødt af værtsparet, Hellemai og Stig samt ikke mindst deres to kælne hunde, der elsker gæster og husets to katte, der som katte er flest, i begyndelsen lige skal se dig an.

Ejendommen og haven ligger på en lav bjergskrænt med flere terrasser. Når du har bevæget dig ned ad trappetrin under skyggefulde træer, kommer du til husets swimmingpool og opholdssted. Her kan du få dig en dukkert i poolen, eller du kan slappe af under parasoller og nyde udsigten ud over landskabet med dets mange oliven- mandel- og citrustræer.

Mariposa er et perfekt sted for vandring, afslapning og ikke mindst god mad tilberedt af friske råvarer. Stig, der er uddannet kok, sørger for maden. Du får naturligvis også lejlighed til at smage de lokale vine, som du sikkert aldrig har hørt om, selvom de er af udmærket kvalitet.

Hellemai, som er uddannet oldfrue, sørger for, at du befinder dig som blommen i et æg. Du vil opleve en atmosfære med en blanding af sydlandske omgivelser og hjemlig dansk hygge.

Om Turlederen

Er der forskel på vandreferier?

”At rejse på vandreferie behøver ikke være primitivt og udmattende. Man kan sagtens få store oplevelser på vandreture, selvom man også spiser og sover ordentligt,” siger turleder Klaus Falsing.

Derfor har han sammensat denne tur af nogle spektakulære og stadig let tilgængelige vandreruter. Og så har han kombineret det med madoplevelser, som også vil gøre turen mindeværdig.

Klaus Falsing

Skriv gerne til klaus@like2hike.dk

Du kan finde mere om Klaus Falsing her.

Området

Andalusien, Spanien

Andalusien er en region i det sydligste Spanien. Regionens hovedstad er Sevilla. I 2003 var der 7.478.432 indbyggere i Andalusien.

Hvor foregår vandreferien?

Vi vandrer og udforsker området AXAQUIA. Navnet er arabisk og betyder ’Øst for’, i denne forbindelse betyder det øst for Malaga.

Vi er i et særligt område af Malagaprovinsen, hvor vi overalt ser hvordan romerne og senere maurerne har præget både dyrkningen af jorden og indrettet deres byer og huse, som især er kendt som ’De hvide landsbyer’.

Det uspolerede AXAQUIA

Op igennem tiderne har området lidt inde i landet stort set været uberørt af forandringerne i byerne langs kysten. Én af årsagerne til de velbevarede bjerglandsbyer i dette område er, at der først i midten af 1950’erne blev anlagt asfalterede veje. Indtil dette skete, foregik trafikken mellem landsbyerne og kysten til fods eller med æsel på ældgamle ’handelsveje’ der oftest bestod af smalle stier af jord og klipper.

En helt særlig byggestil

Som noget helt særligt for området opdager vi, at der er en række små landsbyer som er præget af en byggestil, der er en blanding af den karakteristiske gotiske byggestil med de høje spidse vinduer og den arabiske byggestil med de runde buer og med mange udsmykninger.

Granada og omegn var det sidste område der blev tilbage erobret af katolikkerne i årene omkring 1570.

Efter generobringen tillod man, at den mauriske stil blev fulgt op, men med modifikationer. Gotisk og maurisk stil blev blandet under det kristne overherredømme, og denne blandingsstil kaldes mudéjar. Mudejar perioden sluttede 1614.

Kost og Logi

Her bor vi

Vi bor fast på Finca Mariposa, tæt ved bjerglandsbyen Sedella – et smukt landsted i Naturpark Sierras de Tejeda’s østlige udkant.

For ca. 35 år siden blev Finca Mariposa bygget som et hjem for ældre lokale beboere. Siden er stedet overtaget og gennemrenoveret af danske Hellemai og Stig, som nu driver det som gæstgiveri.

Stig og Hellemai lægger vægt på at være gode værter i en hyggelig atmosfære, så alene opholdet på Fincaen er en oplevelse i sig selv.

Du bor i lejlighed, hvor du enten kan bo alene eller to personer i to enkeltsenge eller dobbeltseng. Hvis I er to, som melder jer til at bo sammen, skal I ved tilmeldingen skrive dette.

Lejlighederne er forskellige, men alle rummer: soveværelse hvor sengene kan være separate eller samles til én seng, badeværelse samt stue.

Haven ligger på en skråning med flere terrasser. Du møder både træer, buske og prydplanter samt mange små lyspletter, hvor du kan være dig selv eller du kan finde et af de andre steder, hvor flere samles og snakken går. Er du til en dukkert findes en swimmingpool, men den er ikke opvarmet.

Her spiser vi

I det store hyggelige og velindrettede landkøkken vil Stig, der er en erfaren uddannet kok, kræse for os med andalusisk inspirerede retter til aften. I madlavningen indgår mange af de krydderier, vi møder på vore vandringer, og som gør maden duftende og appetitlig.

Stig tilbereder også spændende retter for vegetarer, og maden er så vidt mulig økologisk. I Andalusien dyrker man mange forskellige druesorter til rød- og hvidvin. Det er en oplevelse at smage disse særlige vine.

Hver morgen spiser vi morgenmad på Fincaen, og frokosten består oftest af en madpakke, som vi smører efter morgenmaden.

Når vi kommer hjem fra dagens vandring vil, der være dækket op med tapas, som du vil møde i gammeldags spanske bodegaer. Tapas er spansk og stammer oprindelig fra de små lokale bodegaer, hvor mænd typisk faldt ind efter dagens arbejde. Her kunne man få små forskellige småretter til at stille den værste sult inden man gik hjem til aftensmaden. Ordet tapas betød dengang et låg, som man lagde over retterne for at skærme maden for fluer.

Hver egn af Spanien har sine favoritter at tapas. Hos Hellemai og Stig vil du smage mange forskellige små tapas, mens vi hviler benene og snakker om dagens tur, vind og vejr eller andet som optager os. Det varme bad venter på os, når vi har spist og snakket færdig.

Hvis du er interesseret i, hvordan kokken håndterer råvarer og tilbereder de forskellige måltider, er du meget velkommen til at deltage i madlavningen. Du kan lade dig inspirere under Stigs kyndige vejledning – han elsker at fortælle om maden.

Et af aftensmåltiderne spiser vi på lokal restaurant, et andet måltid spiser vi på strandrestaurant, så du oplever den specielle stemning der hersker på restauranter i denne del af Andalusien, hvor det stort set kun er spaniere der kommer.

Frokost består de fleste dage af madpakker, som vi har med i rygsækken. Med mindre, der er en tur på frokostrestaurant eller en picnic i bjergene med i dagsprogrammet.

Morgenmaden bliver serveret enten på Fincaens skønne terrasse eller i det rustikke køkken/alrum.

Hold fri

Efter dagens vandring

Efter dagens vandring kan du vælge at blive på fincaen. Her er tid til fordybelse i de rolige og smukke omgivelser.

Du kan nyde stedets blomsterpragt og de bjergtagende udsigter, du kan finde en bog i dagligstuen, og du kan tage en dukkert i pool´en. Du kan reflektere over dagens indtryk i én af de mange små kroge der er rundt om ejendommen, eller du kan få en hyggesnak med værtsparret.

Gå ud i lokalområdet

Du kan også gå på opdagelse i én af de to små hvide, andalusiske byer, som er vokset op ad bjergskråningen.

Byerne er oprindeligt anlagt i romersk tid, men de nuværende huse er i arabisk byggestil. De fleste af gaderne er så smalle, at ingen biler kan køre der. Her kommer de lokale kun frem på gåben og ved hjælp af æsler og heste. Byerne har under 1000 indbyggere hver. De ligger ca. 2 km fra landstedet.

Her kan du stadig opleve den stille, afslappede spanske livsstil på en af de få lokale bodegaer, som endnu ikke påvirkede af masseturisme. Du kan få tapas, en kop kaffe, en kold øl eller smage på nogle af de ‘små skarpe’, som de selv producerer. Der er én eller to små, lokale købmænd, som det er en oplevelse i sig selv at besøge, med alle de varer, de kan proppe ind i deres lille butik.

På egen hånd

Ønsker du at springe en vandredag over, giver fincaen masser af muligheder til enten at slappe af, og du kan selv gå på små ture i lokalområdet eller mod betaling selv tage en tur med taxa ind til Malaga.

Turens program

Dag 1

Ankomst til Malaga med fly fra København

Fra lufthavnen kører vi i lejet minibus til Finca Mariposa, som ligger ca. fem kvarters kørsel fra Malaga lufthavn. Indkvartering og rundvisning på finca Mariposa, som er et spændende landsted med en hyggelig atmosfære. Vi ser på huset og på de mange forskellige udendørs faciliteter, som vi frit kan benytte. Middagsmad med efterfølgende aftenhygge og fortællinger om Mariposas historie og egnen, hvor Mariposa ligger.

Morgenmad starter kl. 08.00

Afgang fra Mariposa kl. 09.00

De nævnte måltider er inkluderede i turens pris


 • Info: Transporttid ca. 5/4 time fra Malagas lufthavn
 • Måltider: Aftensmad på Mariposa

Dag 2

Hvor er vi i Andalusien?

Vandring i nærområdet, så vi får et førstehånds indtryk af den storslåede og varierede natur, der omgiver Mariposa, som ligger tæt op ad naturparken Sierra de Teleda. På vandringen får vi et godt indtryk af de mange forskellige stier, vi møder i de kommende dage. Turen foregår ad grusveje, markerede trampestier, gennem smalle stier ned af bjergsiden og til sidst en stenbelagt vandresti. Undervejs får vi et fint udsyn til naturparken på den ene side og fincaen, hvor vi bor, på den anden side.


 • Startsted: Mariposa
 • Tur: ca. 7-8 km
 • Højdemeter: ca. 100m
 • Måltider: Morgenmad/madpakke/tapas/aftensmad på Mariposa

Dag 3

Vandring med udsigt til Middelhavet og udsigt til egnens højeste bjerg (la Marona)

Vandringen består af to kortere ture på hver ca. 4 km. På den første tur vandrer vi op til en udsigtsplatform med fin udsigt ud over området, hvor vi bor. Frokostpausen finder sted på en plads med flere grillsteder, hvor Hellemai og Stig arrangerer frokost. Anden vandretur foregår rundt om en klippekløft med udsigter ud over det omgivende landskab. Turen ender i den lille by Sedella.


 • Startsted: ca. 15 min. kørsel fra Mariposa
 • Tur: ca. 2 x 4 km
 • Højdemeter: ca. 200
 • Måltider: Morgenmad/grillfrokost på bjerget/tapas/aftensmad på Mariposa

Dag 4

Vandring langs en levada (åben vandkanal) samt vandring på siden af et bjerg

Turen starter i den smukke og levende bjerglandsby, Canillas de Acetuno. Vi starter vandringen og følger en levada, der tilfører Camillas de Acetuno dens vandforsyning. Vi går et stykke af turen langs den åbne vandkanal, hvorefter vandledningen er rørlagt. Vandledningen er under løbende opsyn og vi følger stien hvor opsynsmændende går for at kontrollere rørledningen. På den sidste del af turen går vi på en bro, som er fastsat på siden af bjerget. Stien går videre ned over en nyetableret hængebro, hvor stien forbinder to landsbyer. Vi kan kikke ned på hængebroen eller vi kan vælge oplevelsen af at benytte denne hængebro, og måske få suset i maven.


 • Startsted: ca. 1 times kørsel fra Mariposa
 • Tur: ca. 10 km
 • Højdemeter: ca. 400
 • Måltider: Morgenmad/-/aftensmad på Mariposa

Dag 5

Vandring fra landsby til landsby

Vandring mellem de to små nærliggende hvide landsbyer, Sedella og Salares. Vandreturen foregår i roligt tempo og går gennem et varieret landskab. Vi går et lille stykke langs en traditionel levada, så vi ser, hvordan vandet løber fra bjergene ned til landsbyen.

Mange bygninger er forladt eller helt nedlagt, men vi får et indtryk af, hvordan det har været at være bjergbonde før i tiden. Undervejs er der mulighed for at støde på nogle af de vilde heste, som er i området.


 • Startsted: ca. 10 min. kørsel fra Mariposa
 • Tur: ca. 10 km
 • Højdemeter: ca. 300m
 • Måltider: Morgenmad/madpakke/ tapas/ aftensmad på Mariposa

Dag 6

Langs plantager med oliven- mandel- og citrustræer

Vi begynder dagens vandring med en opstigning på bjergryggen lige bag Finca Mariposa. Vi følger bjergryggen og nyder udsigterne ud over Middelhavet på den ene side og til det højeste bjerg (la Marona) på den anden. Vi ser, hvordan bønderne har plantet de forskellige træer på de stejle skråninger sammen med lave vinstokke og lyse oliventræer.

Vi vandrer i dale med græsmarker, små vandløb og siv, der kan bliver over to meter høje. Vi oplever små klynger af traditionelle landbohuse samt ruiner af huse, som bare er forladt og langsomt forgår.

Vi oplever en lille tidslomme, hvor indualistrismen ikke har påvirket hverdagen i rigtig mange år. Vi er meget langt fra turistlivet ved kysten, selvom vi kun er ca. 18 km fra Middelhavets kyst. Bønderne dyrker stadig deres afgrøder på skråningerne, hvor al plukning foregår ved håndkraft. Nogle steder bruges muldyr stadig til transport af afgrøderne.


 • Startsted: Mariposa
 • Tur: ca. 8-10 km
 • Højdemeter: ca. 200m
 • Måltider: Morgenmad/madpakke/tapas/aftensmad på Mariposa

Dag 7

Sendero Puerte Árabe

Vi går ned til den nærliggende landsby Salares, over en interessant gammel romersk bro og følger en snoet trampesti op i højderne. Vi holder frokostpause på en højderyg, hvor vi har en flot udsigt til to forskellige dale.


 • Startsted: Mariposa
 • Tur: ca. 9-10 km
 • Højdemeter: ca. 350m
 • Måltider: Morgenmad/ madpakke/ tapas/ aftensmad på Mariposa

Dag 8

Hjemrejse via Malaga til København

Vi siger farvel til vort værtspar på Mariposa, og forlader naturparken Sierras de Tejeda, hvor vi får et sidste kik op på bjerget la Marona i baggrunden.


 • Info: Vi kører til Malagas lufthavn. Afgang med fly til København
 • Måltider: Morgenmad, madpakke

Du skal vide

Andalusien, Spanien

Andalusien er en region i det sydligste Spanien. Regionens hovedstad er Sevilla. I 2003 var der 7.478.432 indbyggere i Andalusien.

Hvor foregår vandreferien?

Vi vandrer og udforsker området AXAQUIA. Navnet er arabisk og betyder ’Øst for’, i denne forbindelse betyder det øst for Malaga.

Vi er i et særligt område af Malagaprovinsen, hvor vi overalt ser hvordan romerne og senere maurerne har præget både dyrkningen af jorden og indrettet deres byer og huse, som især er kendt som ’De hvide landsbyer’.

Det uspolerede AXAQUIA

Op igennem tiderne har området lidt inde i landet stort set været uberørt af forandringerne i byerne langs kysten. Én af årsagerne til de velbevarede bjerglandsbyer i dette område er, at der først i midten af 1950’erne blev anlagt asfalterede veje. Indtil dette skete, foregik trafikken mellem landsbyerne og kysten til fods eller med æsel på ældgamle ’handelsveje’ der oftest bestod af smalle stier af jord og klipper.

En helt særlig byggestil

Som noget helt særligt for området opdager vi, at der er en række små landsbyer som er præget af en byggestil, der er en blanding af den karakteristiske gotiske byggestil med de høje spidse vinduer og den arabiske byggestil med de runde buer og med mange udsmykninger.

Granada og omegn var det sidste område der blev tilbage erobret af katolikkerne i årene omkring 1570.

Efter generobringen tillod man, at den mauriske stil blev fulgt op, men med modifikationer. Gotisk og maurisk stil blev blandet under det kristne overherredømme, og denne blandingsstil kaldes mudéjar. Mudejar perioden sluttede 1614.

Rejsen indeholder

Transport

 • København t/r

 • Flybillet fra København t/r, eller Billund til Malaga t/r hvis muligt

 • 20 kg. indtjekket bagage, samt 10 kg. håndbagage

 • Al lokal transport i lejet minibus inkl. transport fra/til Malagas lufthavn. Fra lufthavn til opholdssted kan transport forekomme med taxa, som er indeholdt i prisen.

 • Alle skatter og afgifter forbundet med rejsen

 • Bidrag til Rejsegarantifonden

Måltider

 • 5 dage: Morgenmad + madpakke + tapas + aftensmad på Mariposa
 • 2 dage morgen + madpakke + tapas om eftermiddagen

Ophold

 • 7 nætter i delt eller egen lejlighed. Lejlighederne består af stue, soveværelse samt badeværelse.
 • Adgang til husets opholdsstue og fri benyttelse af ejendommens udendørs faciliteter incl. swimmingpool
 • Fri WiFi

Er ikke inkluderet

 • To aftenmåltider på lokale restauranter
 • Alkoholiske drikkevarer
 • Lommepenge og personlige indkøb
 • Personlige forsikringer (rejseforsikring, afbestillingsforsikring og konkursforsikring)

Glæd dig til

At bo midt i naturen tæt op til én af Andalusiens skønne naturparker, med dens dufte af timian, rosmarin og salvie.

...

Vandringer på gamle handelsveje

De fleste vandringer foregår tæt ved Finca Mariposa (et lille gæstgiveri) hvor vi bor. Mange af vandringerne foregår på stier, der snor sig op og ned gennem de lave bjerge som naturparken består af. Stierne har tidligere fungeret som handelsveje mellem de små bjerglandsbyer lidt inde i landet.

Er du i almindelig god fysisk form, kan du sagtens følge med på vandreturene. Du skal selvfølgelig være opmærksom på, at de andalusiske bjerge er større og stejlere end de danske bakker. På nogle af turene kommer du til at gå på smalle stier med ujævnt og knudret underlag. Turlængde 8-12 km.

En traditionel Finca- og dog alligevel

Du bor i en traditionel spansk Finca præget af mange forskellige byggematerialer og blandede stilarter, omgivet af en stor have med frugttræer, buske, prydplanter og mange skyggefulde kroge.

Når du ankommer, bliver du mødt af værtsparet, Hellemai og Stig samt ikke mindst deres to kælne hunde, der elsker gæster og husets to katte, der som katte er flest, i begyndelsen lige skal se dig an.

Ejendommen og haven ligger på en lav bjergskrænt med flere terrasser. Når du har bevæget dig ned ad trappetrin under skyggefulde træer, kommer du til husets swimmingpool og opholdssted. Her kan du få dig en dukkert i poolen, eller du kan slappe af under parasoller og nyde udsigten ud over landskabet med dets mange oliven- mandel- og citrustræer.

Mariposa er et perfekt sted for vandring, afslapning og ikke mindst god mad tilberedt af friske råvarer. Stig, der er uddannet kok, sørger for maden. Du får naturligvis også lejlighed til at smage de lokale vine, som du sikkert aldrig har hørt om, selvom de er af udmærket kvalitet.

Hellemai, som er uddannet oldfrue, sørger for, at du befinder dig som blommen i et æg. Du vil opleve en atmosfære med en blanding af sydlandske omgivelser og hjemlig dansk hygge.

Er der forskel på vandreferier?

”At rejse på vandreferie behøver ikke være primitivt og udmattende. Man kan sagtens få store oplevelser på vandreture, selvom man også spiser og sover ordentligt,” siger turleder Klaus Falsing.

Derfor har han sammensat denne tur af nogle spektakulære og stadig let tilgængelige vandreruter. Og så har han kombineret det med madoplevelser, som også vil gøre turen mindeværdig.

...

Klaus Falsing

Skriv gerne til klaus@like2hike.dk

Du kan finde mere om Klaus Falsing her.

Her bor vi

Vi bor fast på Finca Mariposa, tæt ved bjerglandsbyen Sedella – et smukt landsted i Naturpark Sierras de Tejeda’s østlige udkant.

For ca. 35 år siden blev Finca Mariposa bygget som et hjem for ældre lokale beboere. Siden er stedet overtaget og gennemrenoveret af danske Hellemai og Stig, som nu driver det som gæstgiveri.

Stig og Hellemai lægger vægt på at være gode værter i en hyggelig atmosfære, så alene opholdet på Fincaen er en oplevelse i sig selv.

Du bor i lejlighed, hvor du enten kan bo alene eller to personer i to enkeltsenge eller dobbeltseng. Hvis I er to, som melder jer til at bo sammen, skal I ved tilmeldingen skrive dette.

Lejlighederne er forskellige, men alle rummer: soveværelse hvor sengene kan være separate eller samles til én seng, badeværelse samt stue.

Haven ligger på en skråning med flere terrasser. Du møder både træer, buske og prydplanter samt mange små lyspletter, hvor du kan være dig selv eller du kan finde et af de andre steder, hvor flere samles og snakken går. Er du til en dukkert findes en swimmingpool, men den er ikke opvarmet.

...

Her spiser vi

I det store hyggelige og velindrettede landkøkken vil Stig, der er en erfaren uddannet kok, kræse for os med andalusisk inspirerede retter til aften. I madlavningen indgår mange af de krydderier, vi møder på vore vandringer, og som gør maden duftende og appetitlig.

Stig tilbereder også spændende retter for vegetarer, og maden er så vidt mulig økologisk. I Andalusien dyrker man mange forskellige druesorter til rød- og hvidvin. Det er en oplevelse at smage disse særlige vine.

Hver morgen spiser vi morgenmad på Fincaen, og frokosten består oftest af en madpakke, som vi smører efter morgenmaden.

Når vi kommer hjem fra dagens vandring vil, der være dækket op med tapas, som du vil møde i gammeldags spanske bodegaer. Tapas er spansk og stammer oprindelig fra de små lokale bodegaer, hvor mænd typisk faldt ind efter dagens arbejde. Her kunne man få små forskellige småretter til at stille den værste sult inden man gik hjem til aftensmaden. Ordet tapas betød dengang et låg, som man lagde over retterne for at skærme maden for fluer.

Hver egn af Spanien har sine favoritter at tapas. Hos Hellemai og Stig vil du smage mange forskellige små tapas, mens vi hviler benene og snakker om dagens tur, vind og vejr eller andet som optager os. Det varme bad venter på os, når vi har spist og snakket færdig.

Hvis du er interesseret i, hvordan kokken håndterer råvarer og tilbereder de forskellige måltider, er du meget velkommen til at deltage i madlavningen. Du kan lade dig inspirere under Stigs kyndige vejledning – han elsker at fortælle om maden.

Et af aftensmåltiderne spiser vi på lokal restaurant, et andet måltid spiser vi på strandrestaurant, så du oplever den specielle stemning der hersker på restauranter i denne del af Andalusien, hvor det stort set kun er spaniere der kommer.

Frokost består de fleste dage af madpakker, som vi har med i rygsækken. Med mindre, der er en tur på frokostrestaurant eller en picnic i bjergene med i dagsprogrammet.

Morgenmaden bliver serveret enten på Fincaens skønne terrasse eller i det rustikke køkken/alrum.

Efter dagens vandring

Efter dagens vandring kan du vælge at blive på fincaen. Her er tid til fordybelse i de rolige og smukke omgivelser.

Du kan nyde stedets blomsterpragt og de bjergtagende udsigter, du kan finde en bog i dagligstuen, og du kan tage en dukkert i pool´en. Du kan reflektere over dagens indtryk i én af de mange små kroge der er rundt om ejendommen, eller du kan få en hyggesnak med værtsparret.

...

Gå ud i lokalområdet

Du kan også gå på opdagelse i én af de to små hvide, andalusiske byer, som er vokset op ad bjergskråningen.

Byerne er oprindeligt anlagt i romersk tid, men de nuværende huse er i arabisk byggestil. De fleste af gaderne er så smalle, at ingen biler kan køre der. Her kommer de lokale kun frem på gåben og ved hjælp af æsler og heste. Byerne har under 1000 indbyggere hver. De ligger ca. 2 km fra landstedet.

Her kan du stadig opleve den stille, afslappede spanske livsstil på en af de få lokale bodegaer, som endnu ikke påvirkede af masseturisme. Du kan få tapas, en kop kaffe, en kold øl eller smage på nogle af de ‘små skarpe’, som de selv producerer. Der er én eller to små, lokale købmænd, som det er en oplevelse i sig selv at besøge, med alle de varer, de kan proppe ind i deres lille butik.

På egen hånd

Ønsker du at springe en vandredag over, giver fincaen masser af muligheder til enten at slappe af, og du kan selv gå på små ture i lokalområdet eller mod betaling selv tage en tur med taxa ind til Malaga.

Paella ala Finca Mariposa

Paella ala Finca Mariposa

Finca Mariposa

Finca Mariposa

Udsigt fra én af lterrasserne

Udsigt fra én af lterrasserne

Vi samles og venter på at alle er klar til afgang

Vi samles og venter på at alle er klar til afgang

Kokken Stig anretter morgenmad

Kokken Stig anretter morgenmad

Spiseafdelingen i det store køkken-alrum

Spiseafdelingen i det store køkken-alrum

Pause på dagen med kystvandring

Pause på dagen med kystvandring

frokostpause i bjergene, madens tilberedning

frokostpause i bjergene, madens tilberedning

frokostpause i bjergene

frokostpause i bjergene

Dag 1

Ankomst til Malaga med fly fra København

Fra lufthavnen kører vi i lejet minibus til Finca Mariposa, som ligger ca. fem kvarters kørsel fra Malaga lufthavn. Indkvartering og rundvisning på finca Mariposa, som er et spændende landsted med en hyggelig atmosfære. Vi ser på huset og på de mange forskellige udendørs faciliteter, som vi frit kan benytte. Middagsmad med efterfølgende aftenhygge og fortællinger om Mariposas historie og egnen, hvor Mariposa ligger.

Morgenmad starter kl. 08.00

Afgang fra Mariposa kl. 09.00

De nævnte måltider er inkluderede i turens pris


 • Info: Transporttid ca. 5/4 time fra Malagas lufthavn
 • Måltider: Aftensmad på Mariposa

Dag 2

Hvor er vi i Andalusien?

Vandring i nærområdet, så vi får et førstehånds indtryk af den storslåede og varierede natur, der omgiver Mariposa, som ligger tæt op ad naturparken Sierra de Teleda. På vandringen får vi et godt indtryk af de mange forskellige stier, vi møder i de kommende dage. Turen foregår ad grusveje, markerede trampestier, gennem smalle stier ned af bjergsiden og til sidst en stenbelagt vandresti. Undervejs får vi et fint udsyn til naturparken på den ene side og fincaen, hvor vi bor, på den anden side.


 • Startsted: Mariposa
 • Tur: ca. 7-8 km
 • Højdemeter: ca. 100m
 • Måltider: Morgenmad/madpakke/tapas/aftensmad på Mariposa

Dag 3

Vandring med udsigt til Middelhavet og udsigt til egnens højeste bjerg (la Marona)

Vandringen består af to kortere ture på hver ca. 4 km. På den første tur vandrer vi op til en udsigtsplatform med fin udsigt ud over området, hvor vi bor. Frokostpausen finder sted på en plads med flere grillsteder, hvor Hellemai og Stig arrangerer frokost. Anden vandretur foregår rundt om en klippekløft med udsigter ud over det omgivende landskab. Turen ender i den lille by Sedella.


 • Startsted: ca. 15 min. kørsel fra Mariposa
 • Tur: ca. 2 x 4 km
 • Højdemeter: ca. 200
 • Måltider: Morgenmad/grillfrokost på bjerget/tapas/aftensmad på Mariposa

Dag 4

Vandring langs en levada (åben vandkanal) samt vandring på siden af et bjerg

Turen starter i den smukke og levende bjerglandsby, Canillas de Acetuno. Vi starter vandringen og følger en levada, der tilfører Camillas de Acetuno dens vandforsyning. Vi går et stykke af turen langs den åbne vandkanal, hvorefter vandledningen er rørlagt. Vandledningen er under løbende opsyn og vi følger stien hvor opsynsmændende går for at kontrollere rørledningen. På den sidste del af turen går vi på en bro, som er fastsat på siden af bjerget. Stien går videre ned over en nyetableret hængebro, hvor stien forbinder to landsbyer. Vi kan kikke ned på hængebroen eller vi kan vælge oplevelsen af at benytte denne hængebro, og måske få suset i maven.


 • Startsted: ca. 1 times kørsel fra Mariposa
 • Tur: ca. 10 km
 • Højdemeter: ca. 400
 • Måltider: Morgenmad/-/aftensmad på Mariposa

Dag 5

Vandring fra landsby til landsby

Vandring mellem de to små nærliggende hvide landsbyer, Sedella og Salares. Vandreturen foregår i roligt tempo og går gennem et varieret landskab. Vi går et lille stykke langs en traditionel levada, så vi ser, hvordan vandet løber fra bjergene ned til landsbyen.

Mange bygninger er forladt eller helt nedlagt, men vi får et indtryk af, hvordan det har været at være bjergbonde før i tiden. Undervejs er der mulighed for at støde på nogle af de vilde heste, som er i området.


 • Startsted: ca. 10 min. kørsel fra Mariposa
 • Tur: ca. 10 km
 • Højdemeter: ca. 300m
 • Måltider: Morgenmad/madpakke/ tapas/ aftensmad på Mariposa

Dag 6

Langs plantager med oliven- mandel- og citrustræer

Vi begynder dagens vandring med en opstigning på bjergryggen lige bag Finca Mariposa. Vi følger bjergryggen og nyder udsigterne ud over Middelhavet på den ene side og til det højeste bjerg (la Marona) på den anden. Vi ser, hvordan bønderne har plantet de forskellige træer på de stejle skråninger sammen med lave vinstokke og lyse oliventræer.

Vi vandrer i dale med græsmarker, små vandløb og siv, der kan bliver over to meter høje. Vi oplever små klynger af traditionelle landbohuse samt ruiner af huse, som bare er forladt og langsomt forgår.

Vi oplever en lille tidslomme, hvor indualistrismen ikke har påvirket hverdagen i rigtig mange år. Vi er meget langt fra turistlivet ved kysten, selvom vi kun er ca. 18 km fra Middelhavets kyst. Bønderne dyrker stadig deres afgrøder på skråningerne, hvor al plukning foregår ved håndkraft. Nogle steder bruges muldyr stadig til transport af afgrøderne.


 • Startsted: Mariposa
 • Tur: ca. 8-10 km
 • Højdemeter: ca. 200m
 • Måltider: Morgenmad/madpakke/tapas/aftensmad på Mariposa

Dag 7

Sendero Puerte Árabe

Vi går ned til den nærliggende landsby Salares, over en interessant gammel romersk bro og følger en snoet trampesti op i højderne. Vi holder frokostpause på en højderyg, hvor vi har en flot udsigt til to forskellige dale.


 • Startsted: Mariposa
 • Tur: ca. 9-10 km
 • Højdemeter: ca. 350m
 • Måltider: Morgenmad/ madpakke/ tapas/ aftensmad på Mariposa

Dag 8

Hjemrejse via Malaga til København

Vi siger farvel til vort værtspar på Mariposa, og forlader naturparken Sierras de Tejeda, hvor vi får et sidste kik op på bjerget la Marona i baggrunden.


 • Info: Vi kører til Malagas lufthavn. Afgang med fly til København
 • Måltider: Morgenmad, madpakke

Program Info
Dag 1 Ankomst til Malaga med fly fra København

Fra lufthavnen kører vi i lejet minibus til Finca Mariposa, som ligger ca. fem kvarters kørsel fra Malaga lufthavn. Indkvartering og rundvisning på finca Mariposa, som er et spændende landsted med en hyggelig atmosfære. Vi ser på huset og på de mange forskellige udendørs faciliteter, som vi frit kan benytte. Middagsmad med efterfølgende aftenhygge og fortællinger om Mariposas historie og egnen, hvor Mariposa ligger.

Morgenmad starter kl. 08.00

Afgang fra Mariposa kl. 09.00

De nævnte måltider er inkluderede i turens pris

 • Info: Transporttid ca. 5/4 time fra Malagas lufthavn
 • Måltider: Aftensmad på Mariposa
Dag 2 Hvor er vi i Andalusien?

Vandring i nærområdet, så vi får et førstehånds indtryk af den storslåede og varierede natur, der omgiver Mariposa, som ligger tæt op ad naturparken Sierra de Teleda. På vandringen får vi et godt indtryk af de mange forskellige stier, vi møder i de kommende dage. Turen foregår ad grusveje, markerede trampestier, gennem smalle stier ned af bjergsiden og til sidst en stenbelagt vandresti. Undervejs får vi et fint udsyn til naturparken på den ene side og fincaen, hvor vi bor, på den anden side.

 • Startsted: Mariposa
 • Tur: ca. 7-8 km
 • Højdemeter: ca. 100m
 • Måltider: Morgenmad/madpakke/tapas/aftensmad på Mariposa
Dag 3 Vandring med udsigt til Middelhavet og udsigt til egnens højeste bjerg (la Marona)

Vandringen består af to kortere ture på hver ca. 4 km. På den første tur vandrer vi op til en udsigtsplatform med fin udsigt ud over området, hvor vi bor. Frokostpausen finder sted på en plads med flere grillsteder, hvor Hellemai og Stig arrangerer frokost. Anden vandretur foregår rundt om en klippekløft med udsigter ud over det omgivende landskab. Turen ender i den lille by Sedella.

 • Startsted: ca. 15 min. kørsel fra Mariposa
 • Tur: ca. 2 x 4 km
 • Højdemeter: ca. 200
 • Måltider: Morgenmad/grillfrokost på bjerget/tapas/aftensmad på Mariposa
Dag 4 Vandring langs en levada (åben vandkanal) samt vandring på siden af et bjerg

Turen starter i den smukke og levende bjerglandsby, Canillas de Acetuno. Vi starter vandringen og følger en levada, der tilfører Camillas de Acetuno dens vandforsyning. Vi går et stykke af turen langs den åbne vandkanal, hvorefter vandledningen er rørlagt. Vandledningen er under løbende opsyn og vi følger stien hvor opsynsmændende går for at kontrollere rørledningen. På den sidste del af turen går vi på en bro, som er fastsat på siden af bjerget. Stien går videre ned over en nyetableret hængebro, hvor stien forbinder to landsbyer. Vi kan kikke ned på hængebroen eller vi kan vælge oplevelsen af at benytte denne hængebro, og måske få suset i maven.

 • Startsted: ca. 1 times kørsel fra Mariposa
 • Tur: ca. 10 km
 • Højdemeter: ca. 400
 • Måltider: Morgenmad/-/aftensmad på Mariposa
Dag 5 Vandring fra landsby til landsby

Vandring mellem de to små nærliggende hvide landsbyer, Sedella og Salares. Vandreturen foregår i roligt tempo og går gennem et varieret landskab. Vi går et lille stykke langs en traditionel levada, så vi ser, hvordan vandet løber fra bjergene ned til landsbyen.

Mange bygninger er forladt eller helt nedlagt, men vi får et indtryk af, hvordan det har været at være bjergbonde før i tiden. Undervejs er der mulighed for at støde på nogle af de vilde heste, som er i området.

 • Startsted: ca. 10 min. kørsel fra Mariposa
 • Tur: ca. 10 km
 • Højdemeter: ca. 300m
 • Måltider: Morgenmad/madpakke/ tapas/ aftensmad på Mariposa
Dag 6 Langs plantager med oliven- mandel- og citrustræer

Vi begynder dagens vandring med en opstigning på bjergryggen lige bag Finca Mariposa. Vi følger bjergryggen og nyder udsigterne ud over Middelhavet på den ene side og til det højeste bjerg (la Marona) på den anden. Vi ser, hvordan bønderne har plantet de forskellige træer på de stejle skråninger sammen med lave vinstokke og lyse oliventræer.

Vi vandrer i dale med græsmarker, små vandløb og siv, der kan bliver over to meter høje. Vi oplever små klynger af traditionelle landbohuse samt ruiner af huse, som bare er forladt og langsomt forgår.

Vi oplever en lille tidslomme, hvor indualistrismen ikke har påvirket hverdagen i rigtig mange år. Vi er meget langt fra turistlivet ved kysten, selvom vi kun er ca. 18 km fra Middelhavets kyst. Bønderne dyrker stadig deres afgrøder på skråningerne, hvor al plukning foregår ved håndkraft. Nogle steder bruges muldyr stadig til transport af afgrøderne.

 • Startsted: Mariposa
 • Tur: ca. 8-10 km
 • Højdemeter: ca. 200m
 • Måltider: Morgenmad/madpakke/tapas/aftensmad på Mariposa
Dag 7 Sendero Puerte Árabe

Vi går ned til den nærliggende landsby Salares, over en interessant gammel romersk bro og følger en snoet trampesti op i højderne. Vi holder frokostpause på en højderyg, hvor vi har en flot udsigt til to forskellige dale.

 • Startsted: Mariposa
 • Tur: ca. 9-10 km
 • Højdemeter: ca. 350m
 • Måltider: Morgenmad/ madpakke/ tapas/ aftensmad på Mariposa
Dag 8 Hjemrejse via Malaga til København

Vi siger farvel til vort værtspar på Mariposa, og forlader naturparken Sierras de Tejeda, hvor vi får et sidste kik op på bjerget la Marona i baggrunden.

 • Info: Vi kører til Malagas lufthavn. Afgang med fly til København
 • Måltider: Morgenmad, madpakke

Transport

 • København t/r

 • Flybillet fra København t/r, eller Billund til Malaga t/r hvis muligt

 • 20 kg. indtjekket bagage, samt 10 kg. håndbagage

 • Al lokal transport i lejet minibus inkl. transport fra/til Malagas lufthavn. Fra lufthavn til opholdssted kan transport forekomme med taxa, som er indeholdt i prisen.

 • Alle skatter og afgifter forbundet med rejsen

 • Bidrag til Rejsegarantifonden

...

Måltider

 • 5 dage: Morgenmad + madpakke + tapas + aftensmad på Mariposa
 • 2 dage morgen + madpakke + tapas om eftermiddagen

Ophold

 • 7 nætter i delt eller egen lejlighed. Lejlighederne består af stue, soveværelse samt badeværelse.
 • Adgang til husets opholdsstue og fri benyttelse af ejendommens udendørs faciliteter incl. swimmingpool
 • Fri WiFi

Er ikke inkluderet

 • To aftenmåltider på lokale restauranter
 • Alkoholiske drikkevarer
 • Lommepenge og personlige indkøb
 • Personlige forsikringer (rejseforsikring, afbestillingsforsikring og konkursforsikring)

Overblik

Detalje

Brug rulle-mus eller to fingre på en trackpad

Andalusien, Spanien

Andalusien er en region i det sydligste Spanien. Regionens hovedstad er Sevilla. I 2003 var der 7.478.432 indbyggere i Andalusien.

Hvor foregår vandreferien?

Vi vandrer og udforsker området AXAQUIA. Navnet er arabisk og betyder ’Øst for’, i denne forbindelse betyder det øst for Malaga.

Vi er i et særligt område af Malagaprovinsen, hvor vi overalt ser hvordan romerne og senere maurerne har præget både dyrkningen af jorden og indrettet deres byer og huse, som især er kendt som ’De hvide landsbyer’.

...

Det uspolerede AXAQUIA

Op igennem tiderne har området lidt inde i landet stort set været uberørt af forandringerne i byerne langs kysten. Én af årsagerne til de velbevarede bjerglandsbyer i dette område er, at der først i midten af 1950’erne blev anlagt asfalterede veje. Indtil dette skete, foregik trafikken mellem landsbyerne og kysten til fods eller med æsel på ældgamle ’handelsveje’ der oftest bestod af smalle stier af jord og klipper.

En helt særlig byggestil

Som noget helt særligt for området opdager vi, at der er en række små landsbyer som er præget af en byggestil, der er en blanding af den karakteristiske gotiske byggestil med de høje spidse vinduer og den arabiske byggestil med de runde buer og med mange udsmykninger.

Granada og omegn var det sidste område der blev tilbage erobret af katolikkerne i årene omkring 1570.

Efter generobringen tillod man, at den mauriske stil blev fulgt op, men med modifikationer. Gotisk og maurisk stil blev blandet under det kristne overherredømme, og denne blandingsstil kaldes mudéjar. Mudejar perioden sluttede 1614.

Gå til toppen