Bjerge, vand og vandring i Andalusien

8 dage: 25/04- 02/05 2020 Kr. 8.900,-/9.900,- inkl. fly fra København, overnatning og lokal transport

Vandringerne

Du går langs Middelhavet og nyder det friske pust, mens du under en pause sidder på en lille hyggelig restaurant i strandkanten.

Du går langs den snoede og varierede Rio Verde med de mange vandfald.

Du følger en strækning af ’La gran senda’ (den lange sti, der går hele vejen rundt om Malaga-provinsen) og krydser undervejs Rio Chillar tæt ved dens udspring.

Du mærker, at det kolde vand i Rio Chillar alligevel ikke føles så koldt, når du går i det lave vand fra floden op mod turens klimaks, hvor to stejle klippevæge kun er ca. 1 ½ meter fra hinanden, så du står med fødderne i vand og kan røre begge de stejle klippesider.

Vi flytter støvler på bjergene

I 6 dage vandrer vi i det betagende og varierede landskab omkring Frigiliana, og hver dag kan vi beundre udsigter med vand.

Vi får også et grundigt indtryk af bjergenes former og farver.

Vi vandrer på siden af et bjerg. Vi vandrer nedenfor bjergene, når vi begiver os igennem de frodige dale. Vi vandrer helt op til toppen af et bjerg. Og vi oplever såmænd også et bjerg fra indersiden, når vi besøger de fascinerende grotter i Nerja.

Et par af turene har højdemeter nok til 2-3 Himmelbjerge, mens andre snor sig gennem dalene og det farverige lavland. Hver aften hviler vi fødderne og nyder den lokale vin- og madkultur i den hvide landsby Frigiliana, hvor vi har hovedkvarter hele ugen.

Om vandringerne (se også dagsprogrammet)

Rio Verde ('den grønne flod'). Vi oplever et stykke af floden, som ligger ca. 30 km inde i landet fra kysten. Floden snor sig gennem et meget flot og afvekslende landskab. Se mere.

Tajo de los Bueyes. Ser man området på afstand, virker terrænnet fuldstændigt uvejsomt, men kommer man nærmere, er landskabet fyldt med mindre stier på kryds og tværs, som har været brugt til samfærdselsveje og handelsruter mellem landsbyerne. Se mere.

Kystvandringerne. Vi går langs sandstrande, som Solkysten er kendt for, men kyststrækningen indeholder ligeledes mange små afskærmede strande tillige med stejle skråninger som vi kender dem fx. fra Møns Klint. Se mere.

GR 249. Vandrestien mellem kystbyen Nerja og Frigiliana,  er en del af vandreruten som går hele vejen rundt om Malaga provinsen. Den strækning hvor vi vandrer er én af de mest varierede og interessante, fordi man går både gennem fredsskov, nåleskov samt lav bevoksning når vi går i højden. Se mere.

Rio Chillar. At vandre i floden Rio el Chillar er en oplevelse helt ud over det sædvænlige. Vandstanden er normalt ca. 10-15 cm og turen er på ca. 7-8 km frem og tilbage.  Se mere.

Caminito del Rey. 'kongens lille sti' er den nok mest spektakulære vandreoplevelse i Andalusien.  Stien er ca. 7 km lang, og lidt over 3 km af stien er fastgjort på siden af stejle klipper i ca. 50-100 meters højde. Se mere.

Det praktiske

Vi flyver fra København direkte til Malaga (ca. 3 1/2 time). I lufthavnen henter vi to minibusser, hvorefter vi kører til den hvide landsby Frigiliana, hvor vi skal bo. Transporttid i bil tager ca. 1 time.

Vi kører i to lejede minibusser, som følger os under hele turen.

Vi bor i lejligheder i 'den gamle bydel', som er tip top moderniseret.

I prisen indgår to aftensmåltider på restaurant, samt ét aftensmåltid den sidste aften, som vi laver selv. Resten af måltiderne er for egen regning. Der arrangeres transport til store supermarkeder ca. 10 minutters kørsel fra, hvor vi bor, når der er behov. Der er flere restauranter indenfor en gå-afstand på 5-10 min.

 • Pris: kr. 8.900 dobbeltvær. / kr. 9.900 enkeltværelse

  Se hvad prisen indeholder og en beskrivelse af lejlighederne

  Depositum kr. 3.000,-

 • Dagsprogram

 • Ekskursion til

 • Periode: 25/april - 2. maj 2020

  6 hele vandredage og 2 rejsedage ialt 8 dage

 • Antal deltagere: min. 9 max. 14 

 • Destination

  Frigiliana, Malaga provinsen

 • hvordan skal fysiken være?

  Du skal være i almindelig god fysisk form

Område

Turleder Klaus Falsing

Jeg hedder Klaus, bor i Vangede sammen med min kæreste Vitha. Jeg har vandret i Andalusien siden 2011 og har kastet min kærlighed på Malaga provinsen, hvor jeg har vandret sammenlagt i mere end ½ år og gennemført mere end 15 vandreture for deltagere. Se interview med Klaus.


Læs hvad tidligere deltagere på vandreferier fortæller:

STOR TAK FOR OPLEVELSERNE I ANDALUSIENS BJERGE

Jeg var fuld tilfreds med Klaus som arrangør og guide på turen til Frigiliana i november 2017.
Indkvarteringen var god og de guidede ture var meget gennemarbejdede, alsidige og med muligheder for individuelle valg i forhold til udfordringer.
Jeg bærer især turene i bjergene i mit hjerte og mindes dem igen, hver gang jeg dufter rosmarin og timian.
Stor tak for oplevelserne i Andalusiens bjerge

Mette Fabel
fhv. landsformand for Dansk Vandrelaug

SKØNNE ANDALUSIEN

Vandreture og ferier med Like2hike kombinerer det fineste indenfor begge kategorier. Spændende naturoplevelser, krydret med kulturoplevelser og hygge. Klaus og Vitha er nærværende guider, som både kan danne velfungerende grupper og lade gæsterne gå på egen hånd, hvis de selv kan. Uforpligtende men hyggeligt samvær med fin indkvartering. De små rejsegrupper skaber en intimitet, så man får talt sammen på den gode måde. Andalusiens spisekammer bugner samtidig af citrusfrugter, avocado, frugt, grønt, kød og fisk i skønne retter. Og spaniernes afslappede og gæstfrie indstilling gør det hele til en fantastisk ferie.

Anette Brunshøj, Tidligere turleder i Dansk Vandrelaug

ANBEFALES TIL ALLE NATURELSKERE

Jeg kan varmt anbefale Klaus Falsings vandreture i Andalusien. De er velforberedte, med god variation i naturoplevelserne og med indbyggede kulturoplevelser undervejs. Klaus har også været god til at tage højde for deltagernes formåen, og lave ture af varierende længde og sværhedsgrad.

Det er et betagende smukt område, som man virkelig kan koble af i og bare nyde.

Turene kan anbefales til alle naturelskere, som har prøvet at vandre i bjerge før.

Jette Kanneworff

 

KONTAKT OS

 • TELEFON

  61 26 30 46

 • ADRESSE

  LIKE2HIKE APS

  Vitha Weitemeyer og Klaus Falsing
  Ahornvænget 114
  3250 Gilleleje

INFO

FØLG OS

×
Ring op
Menu