Hvor er vi?

Vi befinder os i det sydlige Spanien i området Axarquia, hvis navn stammer fra Maurerne og betyder 'øst for Malaga'. Vi tager fast opholdssted i bjerglandsbyen Frigiliana, som ligger inde i naturparken Sierras de Tejeda-Almijara y Alhama ca. 60 km. øst for Malaga..

Alle ture udgår fra Frigiliana, som er én af de mest velbevarede, hvide Mauriske bjerglandsbyer, og et yndet udflugtsmål for mange turister.

Denne vandreferie byder på meget varierede indtryk af det spændende og særprægede sydlige Spanien. Du kommer op på toppen af et bjerg, du går på siden af et bjerg, du går under et bjerg og du får vidunderlige udsigter ud over landskaber, floder og Middelhavet.

Et par af turene har højdemeter nok til 1-2 Himmelbjerge, mens andre snor sig gennem dalene og det farverige lavland. 

Dybe kløfter, forrevne bjerge, floder og hav

Senior rejser. Vandreferie. LIKE2HIKE
Caminito del Rey. LIKE2HIKE

Caminito del Rey er den hotteste vandre-turistattraktion i Andalusien. Du går på en gangsti på siden af klipperne. Du kikker ud over rækværket og fornemmer flodens brusen langt under dig.

Den grønne flod, Rio Verde. LIKE2HIKE

Vi følger Rio Verde (den grønne flod), som er én af de smukkeste kløfter i Andalusien. Vi oplever, hvordan floden snor sig gennem et forrevet landskab. Kun få gæster besøger denne naturperle, da den endnu ikke er særlig omtalt eller kendt.

Vi går langs Middelhavet og nyder udsigten ud over det azurblå hav. Vi holder pause på en lille hyggelig restaurant i strandkanten. Er du til en tur i bølgerne, er der tid til en dukkert.

Tro det eller ej, vi går også i en lavvandet flod, hvor vi langsomt ser klippesiderne vokse sig større og større, jo længere, vi kommer frem. Til sidst tårner klipperne sig op over hovedet på os, og floden er så smal, at vi kan nå begge sider på én gang. Du mærker Rio Chillar´s kølige vand, som alligevel ikke føles så koldt efter lidt tid, når fødderne har vænnet sig til det.

Er denne tur ikke lige noget for dig, kan du springe turen over og fx. nyde by- og stranden ved kystbyen Nerja, som vi kommer igennem på både ud- og hjemtur.

Vi starter dagen med at besøge Acebuchal, som i folkemunde kaldes 'Den fortabte by' eller 'Spøgelsesbyen'. Under den spanske borgerkrig - og i tiden efter - støttede beboerne her guerillaer fra anarkistiske og venstreorienterede grupper, der kæmpede med Francos fascistiske militærstyre. Efter Guardia Civil havde forladt landsbyen henlå landsbyen i mange år som ruiner. I 1997 vågnede byen igen, da iværksætteren Antonio El Zumbo begyndte at genopbygge byen fra ruinerne. I dag er hele byen genskabt. Efter en kop kaffe på kroen, der emmer af forhistorien, vandrer vi op gennem et udtørret flodleje og ad en grusvej tilbage vil vores biler.

Salares er en lille hvid bjerglandsby med under 200 indbyggere. Byen bærer tydeligt præg af sin romerske og arabiske arv. Byen ligger som mange andre op ad en bjergside med mange meget smalle gader, som kun kan passeres til fods eller på æsel.  Byen blev i sin tid grundlagt af romerne på grund af store saltaflejringer, som blev transporteret rundt til det omkringliggende opland. Vi går gennem byen og fortsætter over en lille flod på en meget velholdt romersk bygget bro, hvorefter vi følger et stykke af én af de samfærdselsveje, som blev benyttet i fortiden.
Vi holder frokostpause på en højderyg, hvor vi har en flot udsigt til to forskellige dale.

Hver aften hviler vi fødderne og nyder den lokale vin- og madkultur i den smukke hvide landsby Frigiliana, hvor vi har hovedkvarter hele ugen.

Område

Klaus Falsing, LIKE2HIKE

Turleder Klaus Falsing

Jeg hedder Klaus, bor i Gilleleje sammen med min kæreste Vitha. Jeg har vandret i Andalusien siden 2011 og har kastet min kærlighed på Malaga provinsen, hvor jeg har vandret sammenlagt i mere end ½ år og gennemført mere end 20 vandreture for deltagere. Se interview med Klaus.


Læs hvad tidligere deltagere på vandreferier fortæller:

Mette Fabel, fhv. landsformand for Dansk Vandrelaug

STOR TAK FOR OPLEVELSERNE I ANDALUSIENS BJERGE

Jeg var fuld tilfreds med Klaus som arrangør og guide på turen til Frigiliana i november 2017.
Indkvarteringen var god og de guidede ture var meget gennemarbejdede, alsidige og med muligheder for individuelle valg i forhold til udfordringer.
Jeg bærer især turene i bjergene i mit hjerte og mindes dem igen, hver gang jeg dufter rosmarin og timian.
Stor tak for oplevelserne i Andalusiens bjerge

Anette Brunshøj, Tidligere turleder i Dansk Vandrelaug

SKØNNE ANDALUSIEN

Like2hike kombinerer det fineste indenfor spændende naturoplevelser, krydret med kulturoplevelser og hygge. Klaus er nærværende guide, som både kan danne velfungerende grupper og lade gæsterne gå på egen hånd. De små rejsegrupper skaber en intimitet, så man får talt sammen på den gode måde. Andalusiens spisekammer bugner samtidig af citrusfrugter, avocado, frugt, grønt, kød og fisk i skønne retter. Og spaniernes afslappede og gæstfrie indstilling gør det hele til en fantastisk ferie.

Jette Kanneworff

ANBEFALES TIL ALLE NATURELSKERE

Jeg kan varmt anbefale Klaus Falsings vandreture i Andalusien. De er velforberedte, med god variation i naturoplevelserne og med indbyggede kulturoplevelser undervejs. Klaus har også været god til at tage højde for deltagernes formåen, og lave ture af varierende længde og sværhedsgrad.

Det er et betagende smukt område, som man virkelig kan koble af i og bare nyde.

Turene kan anbefales til alle naturelskere, som har prøvet at vandre i bjerge før.

KONTAKT OS

INFO

FØLG OS

×
Ring op
Menu